Правите ли запръжка на ястията си?

  • 8 751
  • 66
# 45
Задушавам лук и/или моркови в малко мазнина и вода - това е. Брашно и  червен пипер не ползвам за готвене.
И аз така  Peace
А какво е студена запръжка? Или тук стана обърквацията със застройката  newsm78
Пък супи застройвам само с яйце и оцет. Това за пилешка, другите ги правя бистри.
Виж целия пост
# 46
А какво е студена запръжка?

Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Виж целия пост
# 47
Рядко.
Виж целия пост
# 48
А какво е студена запръжка?

Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Е, това го правя, но незнаех че е запръжка  Blush.
Виж целия пост
# 49
Има манджи, на които правя почти винаги запръжка. Но и те никога не са ми "плувнали в мазнина" както се опасяват някои съфорумки. Много добре си изглеждат и са вкусни.
Виж целия пост
# 50
А какво е студена запръжка?

Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Е, това го правя, но незнаех че е запръжка  Blush.
и аз така. и тя ли е вредна?  newsm78
аз като запържвам слагам съвсееем мъничко олио на дъното на тигана или пък въобще не слагам - тя каймаат си пуска малко мазнина. така че ен става плувнало в олио.
плувнало в олио става просто като прекалиш с олиото. както баба ми казваше "по-мазно, по-блажно" и сипваше много олио в яденето  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 51
От изброените запръжки използвам само студена,иначе задушавам в масло,не пържа Naughty
и ми се струва че е мнооого по-вкусно. Peace
Виж целия пост
# 52
явно правя студена запръжка,но за пръв път чувам да му викат така,иначе правя запръжка ама такава с олио и червен пипер само на боб и леща
Виж целия пост
# 53
Не,никога.Яла съм готвено със запръжка и честно казано ни най-малко не ми е харесало.А пържено обичам.Много.
Виж целия пост
# 54
Ами правя запръжка почти винаги,в зависимост какво е ястието.
Иначе без запръжка ми е някак си отмито,едно безвкусно,не знам,може би защото така съм смикнала. newsm78
Виж целия пост
# 55
Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Аааа   Bulb
Ми така сгъстявам яхнии примерно. Но понеже не се пържи, не направих връзка със "запръжка"  Embarassed
Виж целия пост
# 56
Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Аааа   Bulb
Ми така сгъстявам яхнии примерно. Но понеже не се пържи, не направих връзка със "запръжка"  Embarassed
И аз не знаех, че така се казва. Понякога го правя.
Виж целия пост
# 57
Не, не запържвам в истинския смисъл на думата.
Ако ползвам терминологията ви, се случва да правя "студена" запръжка, но много рядко.
Виж целия пост
# 58
Правя, но не на всичко зависи от яденето.
Виж целия пост
# 59

 Peace Peace Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия