Тибетска гъба

  • 133 428
  • 732
# 465
ПРИ МЕН 2 С.Л. ГЪБА ДЪРЖА В 200-230мл мляко и за 24часа то става малко по-гъсто от боза но определено не е като кисело мляко и затова се чудя в 200мл мляко точно колко гъба да държа  newsm78
Виж целия пост
# 466
ПРИ МЕН 2 С.Л. ГЪБА ДЪРЖА В 200-230мл мляко и за 24часа то става малко по-гъсто от боза но определено не е като кисело мляко и затова се чудя в 200мл мляко точно колко гъба да държа  newsm78
в затворен съд ли го държиш?
Виж целия пост
# 467
АМИ В БУРКАНЧЕ СИ ГО ДЪРЖА НО ОТГОРЕ СЛАГАМ ЕДНА САЛФЕТКА ЗАЩОТО ПОНЯКОГА ИМА РАЗНИ МУШИЧКИ УДАВЕНИ
Виж целия пост
# 468
незнам тогава. четох, че за да стане като кисело мляко трябва да не е затворено плътно.
Виж целия пост
# 469
Аз го правя в стъклена купа с пластмасов капак за 24-36 часа при 18-20 градуса.После го прецеждам в буркан и още 24 -36 часа в хладилника. Горе-долу спазвам стандартната технология. Но силна газировка нямам. Понякога става като айрян, понякога е по-гъст,но никога не ми е ставал като кис. мляко.
На мен вкусът много ми допада и си го пия с кеф.
Ще пробвам и в съд ,който не е затворен плътно,за да видим дали ще стане гъст като кис. мляко, но със сигурност газировка няма да се получи,щом не е плътно затворен .
Виж целия пост
# 470
Здравейте,
Случайно или не, ми попадна материал за кефира и се разрових веднага тук. Дали на някой от София му се намира гъба за даване? Благодаря за вниманието.  Hug
Виж целия пост
# 471
Купих си тибетска гъба-кефир преди 3 дни. Сложих гъбата(тя е около една чаена лъжичка) в 250 мл. мляко и я държа малко повече от 24 часа на стайна температура, но млякото си остава рядко като прясно мляко, нито е газирано, нито прилича на кефир. Чудя се какъв е проблема, 20 лв. дадох за нея. Тия от този сайт дето ми я продадоха май ще се окажат мошеници. #2gunfire
Виж целия пост
# 472
Санте.ами пусни тук линк към тях,за да не се лъжат и други,как може да се продава нещо такова,възмущавам се.
Ако могст ои употребявана тоалетна хартия ще продават Twisted Evil
иначе за дозата,кефира обикновено ми е около 1 с.л. за това количество мляко и става
Виж целия пост
# 473
Санте, колко е голяма гъбата ти? Както пишат "една супена лъжица в един литър мляко", през зимата няма да стане.

Трябва да я погледаш известно време, да свикне с обстановката Wink, да увеличи размера си. Освен това, ако я "къпеш" всеки ден, трудно се подквасва млякото. Аз моята я слагам с част от готовото квасено мляко, така постигам желания резултат. Не се отказвай, имай търпение.


ПП. Сега видях, че си писала "една чаена лъжичка". Ами, малка е още.
Виж целия пост
# 474
Санте, гъбата се раздава, срамота е да се продава! Трябваше да попиташ тук, все някой щеше да се отзове. Аз моята така я получих, от форума. Имам за раздаване , ако някой желае , на лични, от Пловдив съм.
Виж целия пост
# 475
Санте, остави я на тъмно докато се сгъсти, ако ще и една седмица. После като я прецедиш не я мий и даже не мий буркана, а само сипи ново мляко /ако сложиш сурово домашно ще стане най-добре/.  За 1-2 седмици гъбата ще порасне и ще става бързо.
А на тия- 20 цирки да им излязат.....
Виж целия пост
# 476
Като търсих добър пробиотик в интернет за сина ми попаднах на понятието кефир. Веднага пожелах да имам тази гъба. Не бях прочела нищо за нея, когато тръгнах да търся продавач на кефирена гъба.Намерих да се продава само на едно място. Не знаех че тя се дели и че има толкова хора които я дават безплатно. Няма да се ядосвам за тия 15лв. за гъбката + 5транспорт. Здраве да е! Само се надявам гъбката ми да се уголеми и да ми дава добър кефир.
Виж целия пост
# 477
...., 20 лв. дадох за нея.

 #Shocked Shocked
Лелееее тия никакъв срам нямат!!! ....Пфуууу....Какви хора има!  ooooh!

Санте,  Hug Гъгката ти ще порастне не се притеснявай....Момичетата вече са ти казали и обяснили.....
Виж целия пост
# 478
Здравейте, има ли някой да раздава все още такава гъба за Бургас?!
Виж целия пост
# 479
Много съм щастлива Laughing най после получих кефир.  Четири дни й трябваха на гъбката ми, за да се съвземе. Даже се е уголемила. Преди малко сложих прецедения кефир да доузрее още 24 часа в хладилника. Нямам търпение да го пробвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия