Тибетска гъба

  • 133 445
  • 732
# 480
Санте,било му е необходимо да свикне в новата среда,сега като се е захванал,предполагам ще става по-бързо.
Виж целия пост
# 481
Реших да сложа малко повече мляко и кефира не беше напълно готов на 24-тия час. Оставих го още 10 часа и резултата беше кефир, гъст като кисело мляко. Едва го прецедих. Много ми хареса вкуса му. Плътен, кисел вкус като разбито кисело мляко без вода и съвсем леко се усеща един резлив вкус като при бозата когато ферментира. Изпих го на гладен стомах сутринта. Не усещам никакъв стомашен дискомфорт. Много съм доволна! Laughing
Виж целия пост
# 482
И моят става такъв и много ми харесва,правя по 1 литър дневно. И ние,тримата ,нямахме никакви стомашни неприятности.
Моята гъба нараства страшно много и се налага периодично да хвърлям част от нея.
Виж целия пост
# 483
Реших да сложа малко повече мляко и кефира не беше напълно готов на 24-тия час. Оставих го още 10 часа и резултата беше кефир, гъст като кисело мляко. Едва го прецедих. Много ми хареса вкуса му. Плътен, кисел вкус като разбито кисело мляко без вода и съвсем леко се усеща един резлив вкус като при бозата когато ферментира. Изпих го на гладен стомах сутринта. Не усещам никакъв стомашен дискомфорт. Много съм доволна! Laughing

БРАВО! Това е истинският кефир!!!!
Виж целия пост
# 484
Може ли да ми кажете тази тибетска гъба може ли да се пие когато си болен. Аз в момента съм с бронхит и се чудя дали да започна да я пия.
Виж целия пост
# 485
Може ли да ми кажете тази тибетска гъба може ли да се пие когато си болен. Аз в момента съм с бронхит и се чудя дали да започна да я пия.

Може разбира се.....Защо да не може Laughing....Все едно да питаш дали може да ядеш кисело мляко.....
Виж целия пост
# 486
И аз правя същото сравнение, макар кефирът да е доста по-полезен от киселото мляко. На ден правя по 1 литър кефир за  трима души.Скоро ще увелича на 1,5 литра.
И пак да напомня- имам гъба за раздаване , бързо нараства и се налага периодично да хвърлям в боклука.
Виж целия пост
# 487
bgroza,как така ще я хвърляш,грехота е.
в продавалник и други сайтове я търгуват тази гъба,по-добре пусни из различни сайтове и форуми,че подаряваш,вместо да изхвърляш.
Виж целия пост
# 488
Грехота, срамота ,това е! Раздадох на трима в града и дотам. Повече никой не иска ! На много хора не им се занимавало, така ми отговарят. Аз какво да я правя ,като се въди толкова бързо?
Виж целия пост
# 489
Вчера за първи път сложих домашно мляко-краве. Даже не е и варено. Четох, че на някои им миришел кефирът после, мен миризмата не ме притеснява , но ако е по-маслено как ще се отрази на ферментацията? Досега съм слагала само пълномаслено от кутия.
Виж целия пост
# 490
Вчера за първи път сложих домашно мляко-краве. Даже не е и варено. Четох, че на някои им миришел кефирът после, мен миризмата не ме притеснява , но ако е по-маслено как ще се отрази на ферментацията? Досега съм слагала само пълномаслено от кутия.
Трябва да се вари домашно мляко за да мине термична обработка заради бактерии....

Иначе по-маслено мляко - по-гъст кефир...


П.П. Аз съм слагала и козе мляко - пак ми харесва.... Grinning
Виж целия пост
# 491
TheNMaster ,мерси за съвета за варенето! Всъщност ,евентуалното наличие на бактерии за гъбата ли е вредно?
Виж целия пост
# 492
TheNMaster ,мерси за съвета за варенето! Всъщност ,евентуалното наличие на бактерии за гъбата ли е вредно?
Не за гъбата е вредно,а за хората  Laughing

http://www.chudesa.net/p9306/
Виж целия пост
# 493
Моми4ета имам въпрос.Как се отразява пиенето на кефир при хрони4ен колит?И колко време трябва да се пие?

п,п,Дано някои да сподели от ли4ен опит.Приемам мнения от вси4ки Hug
Виж целия пост
# 494

ЕМСИ,аз няколко пъти съм постъпвала по спешност в болница заради страшни болки в корема,оказа се,че било колики,колит,различни диагнози.Не знам дали кефира е оказал влияние,но да чукна на дърво-не съм имала врече проблеми.
Пий си го спокойно,като айрян.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия