Recetas de Espana РЕЦЕПТИ ОТ ИСПАНИЯ 2

  • 101 658
  • 285
# 225
Един иска сладичко,друг иска соленичко,трети иска ...не знам и аз какво.В края на краищата в НЕТ-а има за всекиго по нещо.Може да си изберете там каквото ви душа иска!А пък който разбира на испанската кухня,моля...да заповяда да пише...Ядосах се,извинете ме.Взех днес няколко списания готварски-с леки летни ястия.Принтирвах,превеждах...за вас го правя..аз и другите момичета.За какво обаче...понякога за едно Благодаря.Аз лично се отказвам да пиша тук...няма смисъл.

Ох, извинявай бе Габи! Praynig Просто влизам в темичките за национални кухни за да открия нещо различно, нещо типично за там, пък то...пилешки бутчета. newsm78 Ако знаех испански или италиански, да си търся в гугъла, но като не знаем, разчитаме да ни просвещавате какво интересничко готви тамошния народ. Хайде не се сърди! Praynig Вие сте ни просветителките. Заключвам си капризите. Sick Изключително съм ви благодарна за тези чудесни темички с национална кухня! Hug
Виж целия пост
# 226
Аз пък съм съгласна с xenia, рискувам да ме оплюете, ама живея 2 години в Испания и хубав сладкиш още не съм опитала. Всичките им торти са тип "соц.сладкарницата" (с много сметана (предимно животинска) и пандищпанов блат) . Като направя най-обикновен БЪЛГАРСКИ кекс и колегите на мъжа ми (испанци) изяждат и тавата. Изобщо испанската кухня е много назад от нашата например.Те използват само мащерка, дафинов лист и розмарин ,почти винаги заедно (да не забравяме чесън в промишлени количества) и всичките им манджи миришат на едно и също. Уважавам труда на всички пишещи в темата, но би било по полезно да се дават рецепти , които са вече изпитани а не да се преписват рецептурниците на разни телевизионни предавания ( които тук са ежедневни поне по 7 телевизии). Така че, без да се сърдите просто пуснете това което готвите и се харесва на семейството ви и не затрупвайте темата с n - на брой торти "крем карамел" и т.н.

P.S.И много ви моля нека не гледаме снимки на тема "Как да сваря картофи"...И ние знаем как става bowuu
Виж целия пост
# 227
Българската кухня е превъзходна наистина,но и испанската не и отстъпва.Живея от 8 години в Испания ,работил съм в няколко ресторанта,сега имам собствен и е пълен с лъбители на българската кухня.Сладкишите им са еднотипни на испанците,да.Но ,повярвайте имам приятели,които готвят превъзходно.Който може го може.Ами има теми например как да си направим хляб,ами това го можем ние,можем и торта бисквитенка да си направим,можем и чушки да си напълним,можем и други неща,но някои не могат.Сега се учат.Уважавайте труда на другите и желанието им да се учат.А темата може да се пълни със снимки на собствени ястия само ако повече хора се включат.Тук основно пишат 2-3 момичета,а ако можеха да напълнят почти две теми със свои снимки щяха да имат собствени страници готварски.
Виж целия пост
# 228
Като започнете с тези критики, не знам какво да кажа!
То е ясно, че нашата кухня е много добра, но това е тема за испанската. Ако на някой не му харесва, да не чете.
Аз например, правя това от дадените рецепти, което ми се струва, че е подходящо като комбинация на продуктите и което има вероятност да ми хареса. Какво ви пречи, просто да прескачате неподходящите за вашия вкус рецепти?
Нима в една готварска книга всичко е ок?
Каквото съм сготвила от тези рецепти дотук, ми е харесало и не само на мен. 
Така че, аз съм много благодарна на момичетата, които споделят опита си в темата, защото внесоха разнообразие в моята кухня!
Ако нещо не ви е харесало от публикуваното тук, ще е добре да го споделите и да обсъдим каква е причината. Така можем да подобрим някоя рецепта, иначе другото само може да намали ентусиазма на тези, които толкова се старят да ни покажат нещо ново. От това, никой няма полза.
Виж целия пост
# 229
Като започнете с тези критики, не знам какво да кажа!
То е ясно, че нашата кухня е много добра, но това е тема за испанската. Ако на някой не му харесва, да не чете.

Напълно подкрепям! На когото не му харесва - да не чете и да не прави рецептите. А ако знае по-хубави, нека бъде така добър да ги напише. На мен ми харесват предложените неща, човек може да си разнообрази менюто вкъщи с вкусотийки. Пък и момичетата с такова желание и ентусиазъм превеждат рецептите. Няма значение дали са от списания, предавания и т.н. Нашите, които пишем във форума, да не би да са все с авторско право? Кулинарията е толкова безкрайна, в нея има за всекиго по нещо. Така че харесвайте или не харесвайте, но не налагайте вкусовете си на останалите.

Момичета "испанки", надявам се да не се впрягате и да продължите темата. Има и хора, на които предложените от вас неща се харесват! От мен още веднъж благодарности!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 230
 Hug Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 231
испанки, пишете, който иска да 4ете, който не да бяга в другите теми! на мене пък такива идеи за промяна в крем-карамела от жълт до кафяв и с канела , ми идват" добре представила" се пред гостите ми,изненадка!
определено, животинската сметана е много по-вкусна от растителната, аз изкуственици и пръскала, дето украсяват в бг и другаде не харесвам! тук(тунис) пък са царе на маргарина, не ям нищо от тортите-европейските рецепти не са добре приложени , освен едно-две заведения, дето успяват да ме заблудят!но пък имат такива сладкиши, дето са си оригинал и са си 4удесни!
мисля дори, 4е испанците дават много пове4е разнообразие и баланс в храненето отколкото италианците!испанските имат много общи неща с арабските рецепти и за мене са ми приложими, а от опит зная и вкусни!дерзайте накратко!  chef bowuu  bouquet Hug
Виж целия пост
# 232
        Вижте, Испания е огромна страна, може би България може да се "наложи" няколко пъти в нея. На всяко място имат различна кухня и това е нормално. Аз лично съм била само из Каталуния и Арагон. Някои неща от тези които съм опитвала са ми харесвали и съм се постарала да дам рецептата и тук. Други виждам, че доста се харесват из техните форуми и съм се постарала да ги преведа. Винаги гледам да дам снимка, за да види четящия на какво прилича крайния резултат и да се ориентира. Идеята е и да покажа, че тази кухня е доста близка до българската, и че четящия спокойно може да пробва нещо без да се издъни.

         Сега за сладкишите:
Нашият/балканският/ вкус е доста близко да ориенталският. Ние обичаме много силни концентрации на сладкото и сиропираните блатове, което не може да се каже за другите части на Европа. Когато бях във Виена, в сладкарници "Аида" опитахме няколко торти сред които: Трюфел, Сахер-оригинал, Плодова пита и незнам какво още... Впечатлението на всички българи беше единодушно:"В България правят тортичките по-хубави". Там правят блатовете с по-малко захар, шоколада и кремовете-също, блатовете не се сиропират, а шоколада е повече маслен, отколкото сладък. Макар че тортите им са пресни, на вкус са като стари.
      Тогава 1 момиче каза, че нейният брат учил сладкарство във Виена. Завършил и дошъл в България да си прави сладкарница във Варна. Наложило му се да промени всички изпитани старинни австрийски рецепти в полза на повече захар + сиропиране, защото иначе щял да ФАЛИРА.

    Аз пък лично в Испания съм носила най-различни видове балкави. Баклавички със стафиди, с портокалови кори, с парченца ябълка и т.н., толумбички, включително ролата на "Royal cake". Баклавичките ми бяха много сиропирани и ароматни, и купени от центъра на Пловдив до Дриймса има 1 турска сладкарница. В Испания много хора ги опитаха от уважение към мен, ОБАЧЕ сладкото им дойде малко "в повече". После съм говорила и с други испанци, които са опитвали баклави - казват че им е толкова сладко, че не могат да ядат.


Виж целия пост
# 233
испанки, пишете, ...................!  chef bowuu  bouquet Hug

Малко off, marsy, ти пък пусни една тунизийска тема, сигурно има вкусни неща там, дето може се направят и при нас. Мисля, че имаше някъде тема за арабска кухня, но може би има нещо местно, дето ти е харесало.
Виж целия пост
# 234
За днес за вечеря си харесах пилешките крилца с горчица.
sylya, благодаря   bouquet

Виж целия пост
# 235
Силия права си 4е сладкото им идва в пове4е .. и аз като правих баклава само поклатиха глави ..казаха 4е били хубаво ..но прекалено сладко.
 по въпроса за рецептите - и  аз не смятам 4е трябва да препишем целия "интернет" ..но.... моля уважаваите пишещите - зна4и моми4етата се трепят да превеждат .. губят си времето ....и доиде някои и се фръцне ...е нещо да ви пре4и?! .
вси4ко е от  добри 4уства - някои могат да готвят ..други не ..ако искате пък ще си пишем рецептите на испански ..да не се притеснявате  Rolling Eyes . все пак тази тема освен за хората които 4етат в Бг е и за жени които живеят в испания - и ми е помогнала доста - малко по малко навлизам в дебрите на испанската кухня .
 традиционните испански блюда приклю4ват с паеята , тортията , кока от нещо си ..., крем супа , 2-3 вида тестени изделия , тарта де манзана и тарта де кесо - вси4ко останало е доразвито от някоя домакиня .
имаме си тема - постарали сме се да ви дадем то4ни линкове до всяка една рецепта - моля уважаваите труда на хората - като искате традиционни рецепти .. ми намерете си ги и ще ви ги преведем ,като не ви харесва темата игнорирайте я - лесно е !
МАрси като готвите по сходен на4ин пи6и тук някоя рецепта  нещо интересно което се приготвя при вас
Виж целия пост
# 236
Цитат
зна4и моми4етата се трепят да превеждат .. губят си времето ....и доиде някои и се фръцне ...е нещо да ви пре4и?! .

Е вие май прекалявате вече. #Crazy Ами защо не вземете да опишете и яйца и картофки как се пържат? ooooh! Извинявай много, но да опече крилца и едно дете първолаче може. Мисля че е под достойнството да се пускат подобни рецепти в които на всичкото отгоре ЕДНА ПОНЕ по-интересна подправчица няма да си каже човек хайде... newsm78 Ами като нищо по-специално не готвят испанци, просто не пишете основни рецепти и това е. Crossing Arms Като пишете, ще пишете НОРМАЛНИ. За дебили ли имате четящите в края на краищата? Crossing Arms
Виж целия пост
# 237
не е имало интерес,ако някой е питал, съм давала макс информация! за арабски се приемат блюдата от изтока, ливански, сирийски, египетски! магребът е доста по разли4ен като тип, все пак тук са бербери!
но, ако някой се интересува, може да се дадат и от нашия район!общото е в типа ядене- сос4е с нещо, яхнийките, пе4ените блюда, подправките,4есън в промишлени коли4ества, магданоз по 5 връзки в ядене, канела за месото, гриса, булгура! оба4е сладките са пове4ето сухи, традиционно, пригодени да държат по много време!и 4аят е странен, 4ерен или зелен с ментови листа пресни, с бондук, кленови ядки, много сладък! без 4ай нито една домакиня не може да се отсрами пред гостите!това е като коняка, след яденето!или кафето!и поднасянето е  изкуство да надигнеш съда(специален) от 40 см и да наливаш в мини4ашка без капка навън!
давам пример за общо за кюфтенцата, кайма телешка0.500, много магданоз-мин. 3 огромни връзки , накълцан и на пара задушен, стръган кашкавал, яйце, стърган лук, 4есън, пипер лют-омесват се кюфтенца и се пържат в сгорещено олио! след което се прави соса, доматено пюре(консерва)големи 2 лъжици, 4есън(смлян) 1 с.л, 4ервен пипер (на върха) лют, табелкеруия 1/2 4.л, бахар 1бр. и се  добавят няколко пипера, цели , вътрешно осолени,както и  кюфтенцата за 15мин, вси4ко се оставя да ври и се сервира топло!аз бих го направила по на4ина ,който е даден в темата с канелата  в соса, зву4и добре!
Виж целия пост
# 238
 
Цитат
Така че, без да се сърдите просто пуснете това което готвите и се харесва на семейството ви ....
Не искам да обидя никого, напротив, искам да спестя труда на превеждащите , защото в испанската кухня преобладават буламачите ( с извинение). И изобщо не разбирам за какво ви е да пускате рецепти които не сте опитали? Нали човек като я направи и се окаже повръщня ще си каже " Тези испански манджи не стават" и повече няма да припари до темата! Не забелязвате ли ,че почти няма ( или са твърде малко на фона на публикуваните рецепти) постове от типа "Направих го ,хареса ми" 
Цитат
Живея от 8 години в Испания ,работил съм в няколко ресторанта
А ти какво чакаш, дай някоя изпитана рецепта  chef
Виж целия пост
# 239
Цитат
зна4и моми4етата се трепят да превеждат .. губят си времето ....и доиде някои и се фръцне ...е нещо да ви пре4и?! .

Е вие май прекалявате вече. #Crazy Ами защо не вземете да опишете и яйца и картофки как се пържат? ooooh! Извинявай много, но да опече крилца и едно дете първолаче може. Мисля че е под достойнството да се пускат подобни рецепти в които на всичкото отгоре ЕДНА ПОНЕ по-интересна подправчица няма да си каже човек хайде... newsm78 Ами като нищо по-специално не готвят испанци, просто не пишете основни рецепти и това е. Crossing Arms Като пишете, ще пишете НОРМАЛНИ. За дебили ли имате четящите в края на краищата? Crossing Arms
абе ксения икея не ти харесва . крилца можеш да пържи6 , спец си във вси4ко ..какво правиш тук със простосмъртните ..ми да -  аз крилца с гор4ица не бях правила .като си толкова отворена напиши някоя "изкилифер4ена "  испанска рецепта 4е всеки да цъка и никои да не я направи . аз не се интересувам от " рецепти за гости" мен са ми важни рецепти за ежедневието .да -  мога еи сега да ти хвана 200 рецепти за риба 4ук , мук ,акула .. ходи си купи продукти и по4ваи да готви6 ..ама ха .аз не мога да разбера какво те грее това 4е някои си пуснал рецепра за крилца . както вижда6 това е една " обща тема " на испанските майки . пускали сме неиспанки рецепти много .. не мога да разбера какво толкова не ти е харесало и защо  се опитва6 да си налага6 мнението . хубаво .. на мен като не ми харесва например да обяснявам как и колко пъти го правя на нощ просто не влизам в клюкарските теми и пунто !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия