Recetas de Espana РЕЦЕПТИ ОТ ИСПАНИЯ 2

  • 101 672
  • 285
# 240
Цитат
Така че, без да се сърдите просто пуснете това което готвите и се харесва на семейството ви ....
Не искам да обидя никого, напротив, искам да спестя труда на превеждащите , защото в испанската кухня преобладават буламачите ( с извинение). И изобщо не разбирам за какво ви е да пускате рецепти които не сте опитали? Нали човек като я направи и се окаже повръщня ще си каже " Тези испански манджи не стават" и повече няма да припари до темата! Не забелязвате ли ,че почти няма ( или са твърде малко на фона на публикуваните рецепти) постове от типа "Направих го ,хареса ми" 
Цитат
Живея от 8 години в Испания ,работил съм в няколко ресторанта
А ти какво чакаш, дай някоя изпитана рецепта  chef

savina_h,  xenia , какво ви става, темата е за испанската кухня, като не ви допада, ама никой не ви стои с пищов в гърба да правите тия "буламачи". На мен пък ми харесват и хич не ги смятам за "повръщня". Превърнахте хубавата тема в излишен спор. Като много знаете, предложете пък вие изпитана испанска рецепта. Twisted Evil

Виж целия пост
# 241
savina_h това 4е не съм се прехласвала в хвалби не зна4и 4е не съм направила нещо . все пак всеки си има глава на раменете и вкус . 4етеш - харесва ти - прави6 - не стане - не повтаря6 . не само тук рецептите са списвани от друг форум . половината от готварсите рецепти са от един руски и друг бг - само дето авторките си присвояват не4ия друга рецепта . по - добре е да има изобилие и избор отколкото дефицит . не съм съгласна с булама4ите . живея 5 години тук . готвя по българо - руски . нау4их много неща тук . пове4ето ми неща да имат българки привкус .. но  ми харесва огромна 4аст от испанките "булама4и " - все пак има ресторанти , закусвални , пицерии , храна за в къщи . не може така  да се обобщава . аз и хамон не ядях като пристигнах- заявявах "сурово месо не" - сега ме виж , и артишок не близвах - сега редовно излапвам по 1 буркан ..така 4е не се знае дали няма да ти хареса   някои ден
Виж целия пост
# 242
ГАБИ И СИЛИЯ ..благодаря ви 4е си губите времето с превод и снимки !
надявам се и занапред да го правите - фен съм ви !  Wink Mr. Green
Виж целия пост
# 243
Благодаря,Хулиган4е  bouquetДа ти кажа отказвам се да превеждам,сканирам и да правя снимки на собствени ястия.Достатъчно проблеми си имам с болното ми дете.По -добре да обърна повече внимание на него през ваканцията.Май е по-добре като направим нещо вкусно да си публикуваме рецептата на испански.Ако някоя мама иска с удоволствие ще и я преведем на лични....И аз съм ти фен,някои от рецептите ти са вече в готварската ми книга  Heart Eyes

Момичета,аз лично публикувам рецепти в които съм сигурна-или съм изпробвала или съм яла в приятели.Имам трима сина и съпруг,които си хапват добре и  у дома се готви много...А буламачи НЯМА в кухнята на испанците.Буламачи може да си спретне всяка от нас ако не може да готви.
Имам една малка стара книжка у дома,подарък от мама на Вагенщайн.От нея съм се учила да правя миш-маш например ,супа топчета или леща.И наред с екзотичните рецепти от еврейската и китайска кухня има и такива обикновени нещица,защото според автора,малко хора умеят да ги правят както тряба.

Ксения, аз не готвя диетични неша,защото няма как...и не влизам в темата ти.Ще си направя салатка и така...кой ще се захване да готви диетични неща...един ден ако имаш 3 деца(пожелавам ти го от цялото си сърце)ще видиш че това не е възможно.

Благодаря на всички момичета,които четат с удоволствие темата ни!Ако модераторите сметнат за добре,нека я заключат.И без това темите с подобни спорове наводниха форума.
Обичам ви!
  bouquet
Виж целия пост
# 244
gaby_s   Hug  bouquet
Виж целия пост
# 245
До всички превеждащи - мерси, момичета  bouquet Рецептите звучат супер, пък ако ги направим ще видим, как са на вкус Simple Smile.

Ксения, много те харесвам, но да кажеш, че всеки знае да опече крилца - грешиш. Аз например не знам  bowuu . Следователно много ценя детайлните обяснения.

Иначе за вкуса на испанците, те хубаво не обичат чак толкова сладко, но какво да кажем тогава за рецептата с 3та вида шоколад Shocked ? Просто, изключая баклавите, не мога да си представя нещо, дето да звучи по-сладко от това.
Виж целия пост
# 246
Витрините на испанските сладкарници изглеждат толкова апетитно...Има едни пастички,такива едни мънички...а толкова сладки...прекалено дори.Но това си е мое мнение.Хапват си те сладичко ..и още как!

Виж целия пост
# 247
мацки, колкото и да е банално искането ми, даите рецепти за паеля (или както го произнасяте  Grinning)
видях само една в темата, но е с варени морски дарове  Thinking, предпо4итам да не ги варя предварително

мерси  Heart Eyes
Виж целия пост
# 248
А ти какво чакаш, дай някоя изпитана рецепта  chef
ами дай и ти, де!
не съм те засичала сякаш да даваш някоя идейка, явно следиш темата от интерес?
щом не ти харесва испанската кухня какво правиш в темата за нея?
или изчака някой по-отворен да пусне критика и ти след него

аз също не им харесвам сладкишите, както казаха момичетата въпрос явно на възпитание на вкус, но храната им много ми харесва по принцип... това разнообразие на морски дарове ме изпълва просто. аромата на запържен чесън и зехтин го обожавам Heart Eyes

gioia, онзи ден ядох невероятна паея, за съжаление рецепта не мога да дам. ядох я в ресторант, предварително трябваше да се поръча. най-вкусната, която съм яла някога!

мацки, продължавайте Peace
Виж целия пост
# 249
 Hug Hug HugИспания поздравява Италия!

gioia,можеш да направиш паеята както искаш,според полета на фантазията си.Щом искаш не вари предварително морските дарове/а мидите как ще се отворят /Може да се направи и със заешко,пилешко месо...Правила съм и така,но моите предпочитат с риба.
Ето снимка на моята.Ако избереш нещо в НЕТ-а,търси на Paella,с удоволствие ще преведа избора ти...Аз се запалих по вашето италианско пармиджано дано да го изписвам правилнои утре ще го пробвам  bouquet
Виж целия пост
# 250
 Мами, и аз ще се повторя като другите, но наистина рецептите Ви са супер!!! Не съм ги пробвала, но в най скоро време ще препиша рецептите. На който не му харесва темата, рецептите - да не чете. gaby_s продължавай в същия дух!!!   bouquet
Виж целия пост
# 251
Hug Hug HugИспания поздравява Италия!

gioia,можеш да направиш паеята както искаш,според полета на фантазията си.Щом искаш не вари предварително морските дарове/а мидите как ще се отворят /Може да се направи и със заешко,пилешко месо...Правила съм и така,но моите предпочитат с риба.
Ето снимка на моята.Ако избереш нещо в НЕТ-а,търси на Paella,с удоволствие ще преведа избора ти...Аз се запалих по вашето италианско пармиджано дано да го изписвам правилнои утре ще го пробвам  bouquet


Ок, Ще се пробвам, аз я харесвам с морски дарове, пиле и свински ребърца  bowuu
мидите директно на тигана ги отварям 
Виж целия пост
# 252
Цитат
ами дай и ти, де!
не съм те засичала сякаш да даваш някоя идейка, явно следиш темата от интерес?
щом не ти харесва испанската кухня какво правиш в темата за нея?
или изчака някой по-отворен да пусне критика и ти след него

Вярно, че сме в испанска тема ,ама да не си вадим рогата сега smile3536.Нямаше нужда да се драматизира толкова, просто исках да предложа (предполагам съфорумката xenia също) да се намали количеството за сметка на качеството на рецептите spam2. Следя темата, понеже искам да намеря рецепта за нещо хубаво, пускала съм 2-3  (само толкова неща са ми харесали,съжалявам)   33uu.
Виж целия пост
# 253
... и като казах количество ,за да не бъда голословна ще дам пример, рецептите на sylya за крилца от 3-та и 4-та страница се повтарят пак от нея на 12-та ....bowuu
 
Виж целия пост
# 254
... и като казах количество ,за да не бъда голословна ще дам пример, рецептите на sylya за крилца от 3-та и 4-та страница се повтарят пак от нея на 12-та ....bowuu

Е голяма работа  Hug
Айде стига толкова.
Аз като не съм ги видяла на 3-та и 4-та страница ги видях на 12-та Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия