Recetas de Espana РЕЦЕПТИ ОТ ИСПАНИЯ 2

  • 101 695
  • 285
# 255
... и като казах количество ,за да не бъда голословна ще дам пример, рецептите на sylya за крилца от 3-та и 4-та страница се повтарят пак от нея на 12-та ....bowuu
 

Ами те просто не са еднакви рецепти! Едните се пържат, другите се пекат, има разлика в подправките. Ама хайде сложете си очилата, явно има нужда. Twisted Evil
Виж целия пост
# 256
здравеите моми4ета
иа ми препоръ4аите един български кекс, ама от тиа незабравимите и вкусните на "баба", 4е триабва да направиа на свекара ми 4е от кога ма врънка кекс български да му права хахаха.
благодариа ви предварително
Виж целия пост
# 257
      Охххх.....имам 1 много хубава българска рецепта за кекс с ябълки/настъргани в него/. По принцип не обичам много нито кексовете, нито ябълките, но наистина този кекс ми харесва много. Да не говорим, че испанците харесват ябълки в сладкишите им.
       Рецептата я знам от майката на 1 приятелка българка, която в момента работи в Испания, като "домашна помошничка", но не знам този кекс дали го е правила на испанците.  newsm78
       Така или иначе имам друга приятелка испанка, която много се е запалила по рецептите с кисело мляко/yogur natural и обещах да я преведа за нея, така че като се върна в къщи ще ти я дам и ще и я преведа.
Виж целия пост
# 258
ола, 4ике  Grinning
направих я пеята  Peace
миди, скариди, пиле, свински ребърца, 4уШка, грах
сега си имаме ядене за 3 дена  ooooh!
 
Виж целия пост
# 259
 Mr. Green ъъъъъъъ Джоя тея вси4ките неща ли  ги има в твоята паея Simple Smile
 аз по принцип знам 4е се прави отделно - от заек , от пиле , с морски дарове - паея в къщи не правя (правя ориз Simple Smile ) т.к. не съм майстор пък и  трябва много голям огън - специална разлята тави4ка  .. абе много тънкости има ..да ти е сладка паеята Simple Smile  разкажи как я направи и какво сложи Simple Smile
Виж целия пост
# 260
Цитат
Paella valenciana, hecha con pollo y conejo, garrofó (una variedad local de alubia), tomate, judías verdes (en Valencia le ponemos "tavella", "rotjet" y "ferraura", que son variedades locales de judías verdes), pimentón dulce, aceite de oliva y azafrán o, en su defecto, colorante alimentario y, por supuesto, el arroz. En temporada también admite alcachofa y guisantes.
паея валенсианска  - направена с пиле и заек ,гафорро(локалноа разновидносст на боба), домати , зелен боб , 4евен пипер сладък, зехтин и шафран (нали така се казваше ), или оцветителя (при липса на шафран има един оцвететел жълт с които тук си оцветряват ориза), и разбира се ориз . когато е сезона -артишок и грах
това открих "набързо" в нета за една "стандартна " паея
http://www.lapaella.net/paella-valenciana/receta-paella-valenciana1.aspx - тук го има в картинки
Виж целия пост
# 261
Хулиган4е, имам си тава за паея. Знам и съставките на паея валенсиана. Знам и какво в Шафран и о, 4удо има го и в магазина. Гоогъл съЩо мога да ползвам.
От първия ти отговор съдя, 4е по_скоро ти нау4и неЩо ново.
За тъкостите питах вас, но освен Габи, никой друг явно не прави, та я направих без тънкости.
Виж целия пост
# 262
при вас шафрана не се ли продава ? тук го има  навсякъде оба4е е баснословно скъп .. мисля 4е беше около 600евро килото . продават го в плик4ета по 10 грама . аз ли4но никога не съм ползвала - понеже не знам към какво си отива , пък и масово тук ползват оцветителя вместо шафран . превода ми беше с най добри 4уства ..  незнам ти Джоя какво и как си разбрала .. пове4е няма да правя и аз преводи на каквото и да било . 
- аз затова казах - в домашни условия не правя паея - правя ориз с нещо си . като ходим по излети на огън сме правили .. но отново побългарена .
Виж целия пост
# 263
4акай сега, каква е идеята на темата: да кажете "испанките" какво испанско готвите или да превеждате рецепти от нета, за неЩа, от които хал хабер си нямате  Grinning

Виж целия пост
# 264
ако от паея хал хабер си нямам... незнам как разбра .. зна4и трябваше да ти я преразкажа така ли .. ми готвя ориза с пилешкото и заи4ето по същия на4ин както е саит4ето  (само 4е аз не се осмелявам да го нарека паея защото мноооого неща има да у4а да правя )- какво по добро да ти дам наготово и с картинката .. нещо не разбрах .. а 4е в паеята има и свинско - може в италия да е така ама тук не ... не съм 4увал паея с ребра .  само незнам защо ми беше изобщо да ти пи6а нещо за друга паея - мислех 4е  сама помоли  newsm78 #2gunfire а се по4на едно ти не ме у4и как се прави паея .. аз ли нещо не разбрах ти ли нещо се набра .. джоя от де да знам 4е разбираш испански .. някъде някога да си ми го казала ? -аи споко  моите рецепти са ако не опитани то поне разказани от някои близък до мен . като го имам постнато в нета същото шо да хабя половин 4ас в обяснения .
за хал хабера пак - ако си го опитал и ти е харесало защо да не го сподели6 с вси4ки останали - ве4е спорихме по въпроса .. няма нужда да се повтарям Simple Smile
Виж целия пост
# 265
замествайте  шафрана с куркума, не е дале4е по вкус, по-евтин е, не е оцветител , подправка естествена е!
Виж целия пост
# 266
при вас шафрана не се ли продава ? тук го има  навсякъде оба4е е баснословно скъп .. мисля 4е беше около 600евро килото . продават го в плик4ета по 10 грама . аз ли4но никога не съм ползвала - понеже не знам към какво си отива , пък и масово тук ползват оцветителя вместо шафран . превода ми беше с най добри 4уства ..  незнам ти Джоя какво и как си разбрала .. пове4е няма да правя и аз преводи на каквото и да било . 
- аз затова казах - в домашни условия не правя паея - правя ориз с нещо си . като ходим по излети на огън сме правили .. но отново побългарена .
Наистина ли е толкова скъп newsm78
Тук в Португалия  50гр е около 1 евро....смятам 4е е съ6тото
açafrao de indias
и го имам от бая време и даже не е наполовина Thinking
Виж целия пост
# 267
В България го продават в "Пикадили" и 5-10 грама струва около 3лв. Иначе и аз съм чувала, че е много скъп ooooh!
Виж целия пост
# 268
при вас шафрана не се ли продава ? тук го има  навсякъде оба4е е баснословно скъп .. мисля 4е беше около 600евро килото . продават го в плик4ета по 10 грама . аз ли4но никога не съм ползвала - понеже не знам към какво си отива , пък и масово тук ползват оцветителя вместо шафран . ....

хулиганче, това жълтото, което го купуваш, по всяка вероятност е куркума.
по-евтино е и се внася от китай предимно.
шафранът е персийска подправка. доста скъп е, факт, но за една манджа ти трябват няколко нишки Wink
имах едно гадже, персиец, който счукваше шафрана в хаванче, слагаше малко водичка ( цвета се променя) и после го прибавяше към  гъби.м/у другото едно време в персия са оцветявали легендарните си килими именно  с шафран. Peace

Виж целия пост
# 269
        Така...давам рецептата за ябълков кекс, която е БЪЛГАРСКА специално за свекърът ти. Дано да му хареса, понеже има ябълки, а испанците си падат по сладкиши с ябълки. Рецептата лично съм я правила и на мен лично много ми харесва, въпреки че не обичам много нито ябълки, нито кекс. Това е 1 от малкото неща които ям с ябълки, но всичко е въпрос на вкус.



ЯБЪЛКОВ  КЕКС


2-3 яйца
2 кафени чаши захар
2 кафени чаши олио
3 чаени чаши брашно
1 кафена лъжица сода за хляб
1 бакпулвер
1 супена лъжица какао
2 чаени чаши настъргани ябълки - по-кисели

Продуктите се смесват и се пекат в намазнена и набрашнена ел.тенжера.


P.S. Странно! Бях останала с впечатление, че се правеше с кисело мляко, и не беше какао, а канела в ябълките, ОБАЧЕ преписах рецептата точка по точка, а преди години гледах и го правех само от тук от където я чета и в момента.  Да това е рецептата, направи я както съм я написала в момента.



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия