Прочутия сладко-кисел сос... и още от китайския народ

  • 194 527
  • 181
# 90
                     Пиле в сладко-кисел  сос
 Мариноваме пилешко филе в соев сос.овалваме го брашно със сусам и пържим.Сос:1/2 ч.кока кола.1/2ч ябълков сок .1/2ч.балсамико.5с.л.соев сос.5с.л.кетчуп.3с.л.кафява захар.3с.л.сусам.3с.л.ситно настърган лук.Ври 5-10 мин.Добавяме царевично нишесте за сгъстяване.Заливаме хапките.                       
Виж целия пост
# 91
Благодаря ви за чудните рецепти   bouquet
Правих Китайската туршия и стана съвсем като истинска  Mr. Green
Само количеството на оцета и захарта ме затрудни,но с опитване и добавяне се получава.
Виж целия пост
# 92

Сладко- кисел сос

200 мл. винен оцет
200 г. захар
1 с.л. сол
100 г. кетчуп
обикновено нишесте
Излейте оцета в нагорещен тиган и прибавете захарта.Бъркайте интензивно докато захарта се разтвори в оцета.След това прибавете солта и кетчупа, без да спирате да бъркате.накрая добавете разтвореното нишесте.Бъркайте докато заври и махнете соса от огъня. Прибавете към всякакъв вид месо и панирани ястия.

10Х. Задълже ще се пробва   bouquet
Виж целия пост
# 93
Запис за китайската туршия от предните страници.
Виж целия пост
# 94
Правих Китайската туршия и стана съвсем като истинска  Mr. Green
Само количеството на оцета и захарта ме затрудни,но с опитване и добавяне се получава.

Аз на една средно голям зелка сложих една чаена чаша захар и една чаена чаша оцет, като леко по разбърках с ръце. През цялото време докато я правих си мислех, че от това нищо няма да излезе, но наистина е едно към едно. Добавих и 3 пресни люти чушки.
Вчера правих и ориза със зеленчуци по тази рецепта http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … etail&id=4086 единственото, което не сложих беше бяло вино, но стана много, много вкусно.
Виж целия пост
# 95
Лигите ми изтекоха в тая тема Crazy
Я да попитам сега и тук, понеже искам да направя сладко- киселия сос,
а нямам нтурално нишесте, мога ли да го заменя с нещо? Thinking
Виж целия пост
# 96
Я да попитам сега и тук, понеже искам да направя сладко- киселия сос,
а нямам нтурално нишесте, мога ли да го заменя с нещо? Thinking
Мисля,че не става с друго  Confused
Виж целия пост
# 97
става с царевично
Виж целия пост
# 98
Значи, понеже вчера в магазина нямаше нишесте,
а втори път не ми се ходеше за царевично брашно,
аз го направих с обикновено. Само, че сложих малко повече.
И знаете ли какво? Не стана много лош.
Опапкахме го Crazy Grinning
Виж целия пост
# 99
Значи, понеже вчера в магазина нямаше нишесте,
а втори път не ми се ходеше за царевично брашно,
аз го направих с обикновено. Само, че сложих малко повече.
И знаете ли какво? Не стана много лош.
Опапкахме го Crazy Grinning

Става, става  Grinning Но се предпочита нишесте, защото брашното ако не се сготви добре си остава с много отчетлив вкус в манджата. Докато нишестето направо не се усеща. А и нишестето е по-финно и не става на бучки, както недоразбърканото брашно. Е, ти ако си майстор-домакиня, нямаш проблеми и с брашънце да ги правиш сосчетата   bouquet
Виж целия пост
# 100
Значи, понеже вчера в магазина нямаше нишесте,
а втори път не ми се ходеше за царевично брашно,
аз го направих с обикновено. Само, че сложих малко повече.
И знаете ли какво? Не стана много лош.
Опапкахме го Crazy Grinning

Става, става  Grinning Но се предпочита нишесте, защото брашното ако не се сготви добре си остава с много отчетлив вкус в манджата. Докато нишестето направо не се усеща. А и нишестето е по-финно и не става на бучки, както недоразбърканото брашно. Е, ти ако си майстор-домакиня, нямаш проблеми и с брашънце да ги правиш сосчетата   bouquet
Да бе, нема що! Голям майстор съм ooooh!
....стана на бучки, естествено, ама аз, щото съм много хитра (мерси  bowuu)
го прецедих през една по- едра цедка...хубав беше Crazy
Виж целия пост
# 101

....стана на бучки, естествено, ама аз, щото съм много хитра (мерси  bowuu)
го прецедих през една по- едра цедка...хубав беше Crazy

За да не става на бучки, разтвори брашънцето предварително на кашичка, в чашка, с няколко лъжици вода (да речем две) и така го добави към сосчето   bouquet
Виж целия пост
# 102

....стана на бучки, естествено, ама аз, щото съм много хитра (мерси  bowuu)
го прецедих през една по- едра цедка...хубав беше Crazy

За да не става на бучки, разтвори брашънцето предварително на кашичка, в чашка, с няколко лъжици вода (да речем две) и така го добави към сосчето   bouquet
Ама аз точно така направих, и тогава ми стана на бучки.
Моя е грешката, че не се сетих предварително да го разбъркам с вода,
ами като застанах на котлона, чак тогава ooooh!
Нямаше как да ги доразтворя, защото в рецептата пише,
че соса трябва да се бърка непрекъснато.
С едната ръка бърках соса, а с другата-брашното.
Като видях, че не става гладко, докопах със зъби една цедка
(добре, че ми беше наблизко) и прецеждайки го, го прибавих към соса  bowuu Hug
Виж целия пост
# 103
...наминах да видя как се прави ориза със зеленчуци   Wink
Виж целия пост
# 104
Голям фен съм на тази кухня. Обичам смесването на вкусове - например макарони с много сирене и захар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия