Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми малки и големи с нашите деца

  • 342 786
  • 2 487
# 2 475
Ами само да кажа, че при нас ситуацията е такава, че няколко дечица от български етнос, влияят зле не само на моята осиновена дъщеря от ромски произход, но и на всички останали в групата.
Това е положението в детската градина, в близките години ще става още по-зле. Свиквайте и благодаря за вниманието.


Искаше ми се с включванията си да съм полезна така, както на мен ми бяха полезни потребителките тук, по времето, когато осиновявах моето дете. На тях дължа щастието си.
Но явно вече е кауза пердута, останете си със здраве и етнически предразсъдъци.
Виж целия пост
# 2 476
Не мисля, че Мама Ру искаше да обиди някой с този произход. Ако се абстрахираме от това  и на мен ще ми бъде интересно какви са начините за справяне с такава ситуация. И моето дете се влече по най-изявените деца в детската ясла, които тичат, развалят дисциплината и я наказват заедно с тях в ъгъла. Говоря много, разиграваме разни неща и й обяснявам как трябва да се държи, но тя е едва на три години. От друга страна в нашата ситуация и госпожите не са съвсем прави да ги наказват за това, че тичат, но при тридесет деца в групата явно им идва в повече и на тях. Проведох разговор с персонала, разбрахме се засега. Скоро не са ми докладвали да се е изявявала в такава светлина, но госпожата като види, че започва да лудее и я вика при нея да й помага нещо или да се занимава с нещо различно. Забелязвам и при племенницата ми, че едно дете й влияе зле и от него е научила много простотии, но там не съм се задълбала в нещата.
Та и на мен би ми било полезно да прочета различни мнения на хора, които са минали по този път и са се справили и в крайна сметка са спасили децата си от подобно влияние.
Виж целия пост
# 2 477
Приеми, че имаш още едно дете и ги учи двете заедно. Обяснявай на дъщеря си кое поведение е правилно и намери някакви стимули за двете. Например, ако като я взимаш от градина госпожата ги похвали, че не са използвали обидни думи и са се държали добре, тогава ще получат и двете по една ябълка (зрънчо, банан, бонбон). А още по-добре е, ако се разберете с госпожата да им дават награди за послушание (червени точки, звездички, сърчица). Може веднъж седмично да се дава награда за събрани най-много точки. Да се дават например по 3 грамоти седмично за 3 показателя - най-ученолюбив, най-послушен, най-добър към другите.
Виж целия пост
# 2 478
Благодаря Цвети, наистина не е било специално, за да обидя някого. Vanibo, ще помисля над идеите ти, за да видя какво бих могла да приложа на практика.
Розмариня, извинявай. Да, имам известни предразсъдъци. Те не са към твоето дете в частност, нито към децата на другите потребители. Едва ли ще ти е приятно да видиш детето си да се кълчи и щрака с пръсти както виждаме да правят някои деца при репортажи от гетата; ( и да въпросните деца са ромчета и се държат естествено за средата си, но за мен не е естествено, когато моето дете го прави). Не знам как ще се почувстваш, ако детето ти нарича майка ти "дърто", " дъртофелнице" и други, неприемливи за мен обръщения, и при това се забавлява. Как би реагирала, ако дъщеря ти ти се репчи непрекъснато, не реагира на усилията ти да я възпиташ и научиш на социално приемливо поведение, ако прави опити да краде, ако обижда хората, разголва се пред чужди хора и то мъже, започне да се държи арогантно? Миналото лято имах подобен проблем на площадката пред блока - детето изпадаше под влиянието на друго дете и аз не бях в състояние да стигна до нея. Единствения начин да я изведа от това състояние беше да прекратя контакта, като я изведа от площадката, с цената на крясъци, рев, ритане, дране ... Но не мога да огранича контакта в групата, където прекарва по 10 часа 5 дни седмично.
Виж целия пост
# 2 479
Mama Ru, безкрайно благодаря за споделеното  Hug

За пръв път съм благодарна, че детето ми дойде с толкова много натрупани негативи (всичко, описано от теб, умножено по 10, че и още много, много други), на възрастта, на която е дъщеричката ти в момента. Радвам се на всеки напредък, периодично се връщаме по малко назад, но вече има някаква светлинка.
В началото се беше сдушил с едно момиченце, тотално неглежирано от майка си, подобна на вашата ситуация. Забраната при нас не помогна, така че дадох на майката дрешки за другите ѝ деца, като отиваха да играят им давах парички за близалки/зрънчо за тримата, докато момичето започна да идва с него у дома да играят и да я "обработвам" и нея. Тази година това дете е на училище вече и по стечение на обстоятелствата пак играе само с моите (в училище ѝ се присмиват, защото мирише, тъй като не се къпе редовно, ходи само с желетка посред зима, защото си изцапала якето и било мокро след прането и т.н.) и продължавам с разговорите - и с тях, и с нея. Макар и малко помагам на детето, а също коригирам поведението на моите, защото отчитат забележките, които правя. Така че при нас има полза от "приобщаването".

От сърце ти желая успех  Hug

P.S. Относно великия произход - не ме вълнува, нито пък другите ми деца се интересуват от произхода на брат си. Съучениците му все още гледат на него като на екзотично животно и още няколко години ще е така, най-вече заради поведението. Затова непрекъснато повтарям, че ако знае повече от другите, никой няма да посмее да му се присмива.

Спокойно, момичета! Децата ни ще намерят мястото си в живота, защото могат да разчитат на нас.  Hug
Виж целия пост
# 2 480
vanibo, възхищавам ви се - на спокойствието, търпението, мъдростта и на всичко. Хора като вас наистина могат да дадат добри съвети на останалите. Желая ли щастие и любов - между вас с децата и изобщо!

Виж целия пост
# 2 481
Здравейте,
Мислех, че Лъчито е с дефицит на вниманието и хиперактивна (леко), защото покрива доста от симптомите. В ДЮЦПЗ в нашия град потвърдиха, не че сериозно са й правили тестове, но и не оборихи съмненията ми, нито предложиха друго обяснение. Вчера беше заключителната среща в Св.Никола.  Диагноза:"Смесени специфични разстройства на психологическото развитие", IQ 68. По мнение на детската психиатърка детето ще влезе в норма, е няма да е отличничка, но не е и за оценки само с думи, т.е тя се въздържа да постави диагноза "лека умствена изостаналост", тъй като резултатите на тестовете не са равни, а с доста голям диапазон. Най-зле е математическото мислене. До десетина дни ще пратят епикризата. Препоръки - помощта в уроците да се оказва от човек извън семейството и терапевт, специалист в проблемите на осиновители и осиновени, който да работи за доизграждане и затвърждаване на връзката между нас. Само дето не сме от София. И тук следват два въпроса:
1. Има ли и друг сблъскал се с такава диагноза и как се развиха при вас нещата?
2. Координати на специалист, работещ с осиновители и осиновени в Рс.
Виж целия пост
# 2 482
Здравейте. Откакто е тръгнала на училище Лъчито е пощуряла - всеки ден щуротии и оплаквания от поведението й. Училището е гръмнало и в понеделник ме викат при директора. Знам, че предизвиква внимание. За съжаление не успявам да й втълпя, че да й се скарат и накажат не е правилното обръщане на внимание, че не е нужно по този начин да става център на внимание. Аз не успявам да поставя границите, но явно и в училище не се справят с това. Проблемът е, че няма как да я санкционирам при неспазване на граници - тя саботира всяко наказание и наказаните се оказваме ние. Нито с добро, нито със санкция успявам да я накарам да се контролира.
Имате ли подобни проблеми и как се справяте?
Виж целия пост
# 2 483
Mama Ru, със съжаление ще трябва да кажа, че този проблем го има с много от децата -  неконтролируемо поведение, нито наказания, нито поощрения помагат, нулев интерес към учебния материал  ooooh! От училището не очаквай налагане на правила - почти никой не го интересува, нито има възможност за налагането им - правилникът е такъв, че учителите нямат лостове за влияние над учениците. Моята щерка е вече в трети клас и аз също съм пред разговор с директора. Обмислям възможностите за домашно обучение от следващата година, защото не се издържа вече. Ако някой ми беше казал преди, че училището е вредно за здравето ни щях да му се изсмея. Сега съм убедена в това! Единственото спасение е да имате класна, която по призвание е учител, но те тези са по-изчезнали и от белите лястовици ......

Говори постоянно с детето, говори и с директорката да проявят търпение и разбиране, друго не знам какво да те посъветвам. След първия срок нещата леко се успокояват, ама много леко и то само ако няма друг дразнител.
Видях, че в предния пост търсиш и добър психолог в Русе. Виж дали Анимус нямат офис при вас - аз бях доволна от работата на софийските им психолози.
Желая ти много търпение, здрави нерви и успех!  Hug
Виж целия пост
# 2 484
Здравейте момичета! Искам да попитам днес погледнах на малкия гърлото дали е червено и имаше капилярчета по едната сливица? На какво може да се дължи това?
Виж целия пост
# 2 485
Здравейте  , не съм влизала и писала тук от няколко години . Моето момиче скоро навърши 13 години . Около рожденият си ден ме пита няколко пъти в колко часа е родена  . Аз незнам . Как мога да разбера това  ? Иви знае , че е осиновена  , но въпреки това ме погледна много укорително , че съм пропуснала да науча такава важна подробност като часът на нейтото раждане  .
Виж целия пост
# 2 486
Не знам. Аз не съм осиновена и въпреки това майка ми не знае. Родена съм със спешно секцио, часовникът е бил на ръката й, но дори не го е погледнала. Не е и питала. Тогава не е било важно. По случайност знам часа на раждане на едното дете и не знам на другото. Не мога да помогна. Може би като стане пълнолетна ще може да провери в архива на болницата, в която е родена с името, с което е родена.
Виж целия пост
# 2 487
Хора има ли още четящи форума от по-старите осиновители. Включете се моля,  в тази тема и дайте съвет на жената от позиция на опита си (тя иска точно това), че я налазиха съветниците от клюкарския форум дето са на всяка манджа мерудия.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1133665.msg39117122#msg39117122
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия