Как миете магданоз?

  • 3 796
  • 25
# 15
Накисвам го за половин час в студена вода, след което го изплаквам няколко пъти.
Виж целия пост
# 16
"Изпирам" го под силна струя вода. Аз така или иначе ненавиждам магданоз, та много рядко използвам.
Виж целия пост
# 17
Аз пък накисвам за малко и след това мия стръкче по стръкче, като на по едрите листенца отделям персонално внимание. Забелязала съм, че в дръжките има едно каналче, където понякога се събират нечистотии...
След топлинна обработка няма толкова страшно наистина, но аз си правя салата от магданоз и маслини... и децата много я обичат, та заради тях се притеснявам повече... Обаче като гледам май малко прекалявам...
А содата как действа срещу микробите? Това ми се вижда доста приемливо...
Виж целия пост
# 18
Оскубвам си листенцата, стискам в шепата, плакна и изстисквам. Ако ми трябва много - две-три такива шепи. Бързо и лесно става. Сигурно не го мия перфектно, ама как не съм го залъскала листенце по листенце  Crazy
Виж целия пост
# 19
Накисвам го във вода и от там си всемам стрък по стрък и изплаквам.
На магданоза ползвам и дръжките- съхранявам ги нарязани на ситно във фризер, отделно от листата.
В началото на готвенето слагам дръжки, а на края, след като го махна от котлона - листа.
На копъра само листата ползвам
Виж целия пост
# 20
Разбихте ме с  темата и отоворите. Попитах малката ми щерка и малкия ми син, как се преборват с магданоза (те правят дружно салата за вечеря-единия бели краставиците,мие доматите и лука другия реже доматите, краставиците и лука). Изгледаха ме като малоумна (спестявам си техния коментар).
Ами как, отрязваме колкото е необходимо, пускаме водата и го измиваме, що за въпрос. Ако трябва да измием цялата връзка, взимаме цедката за салата и пускаме водата, разбъркваме леко и след това го изплакваме.
За последните 5 години никога не ни се е случвало да има песъчинки.
Същто важи и за зелена салата (марули, салата, зеле и каквото още се сетите). Отделят се листата, поставят се в съд с дупки (цедка) и се пуска СТУДЕНА вода, листата се изплакват (цялата процедура е окло 1-2 мин).
Виж целия пост
# 21
Взимам цялата връзка и я слагам под чешмата Flutter
И аз така, никога не съм се занимавала да го мия толкова много,как така стрък по стрък ще мия  Shocked , мие се както се мие всичко оставало ,не съм и попадала на видимо мръсни копър или магданоз  Laughing пък нищо ни няма не сме се отровили до сега Laughing
Виж целия пост
# 22
Час, час и половина за миене на магданоз??  Shocked

Отнема ми не повече от няколко секунди - държа цялата връзка под силна струя течаща вода. Изтръсквам, кълцам.

Никога не съм го правила по друг начин, не съм и виждала някоя позната да мие листенце по листенце.
Виж целия пост
# 23
Взимам цялата връзка и я слагам под чешмата Flutter
И аз така правя
Виж целия пост
# 24
Не предполагах даже, че има толкова много начини за миене на магданоз  Crazy

Час, час и половина за миене на магданоз??  Shocked

Отнема ми не повече от няколко секунди - държа цялатат връзка под силна струя течаща вода. Изтръсквам, кълцам.

Никога не съм го правила по друг начин, не съм и виждала някоя позната да мие листенце по листенце.

И аз така!
Виж целия пост
# 25
Чак пък стръкче по стръкче...  #Crazy
Топвам в една купа студена вода, разбърквам хубаво с ръка - и после изтръсквам като дядо поп както ръси със светена вода - и папкаме! Или го режа за салатата или манджата, де.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия