Виенски кифлички

  • 6 624
  • 54
# 30
Аз ги направих със суха мая и нещо не ми се получиха много пухкави. Не че не се изядоха...

Обаче с това количество вода тестото стана доста твърдо и пак не пое всичкото брашно, може би затова станаха по-твърдички, знам ли.



Със суха мая е нормално да не станат толкова пухкави.
А относно водата аз писах че слагам на око-трябва да е нормално еластично тесто! PeaceИ да се добави нещо повече или по-малко пак ще станат!
Виж целия пост
# 31
Аз ги направих със суха мая и нещо не ми се получиха много пухкави. Не че не се изядоха...

Обаче с това количество вода тестото стана доста твърдо и пак не пое всичкото брашно, може би затова станаха по-твърдички, знам ли.

Аз също ги правих със суха. Нямаше никакъв проблем, но водичка си иска поне още 80-100 грама.
Виж целия пост
# 32
кифличките стават пухкави от маслото.
правя един хляб с прясно мляко и когато сложа масло същото се получава.  bouquet
Виж целия пост
# 33
Аз ги направих със суха мая и нещо не ми се получиха много пухкави. Не че не се изядоха...

Обаче с това количество вода тестото стана доста твърдо и пак не пое всичкото брашно, може би затова станаха по-твърдички, знам ли.

Аз също ги правих със суха. Нямаше никакъв проблем, но водичка си иска поне още 80-100 грама.

Да, и аз мисля другия път да сложа повече вода. Мерси. Hug
Виж целия пост
# 34
И аз ги направих но с повече вода.Станаха много хубави.Направих малко с течен шоколад,молко със сладко от ягоди,малко с локум и малко със сусам.Най ни харесаха с локума. smile3501
Виж целия пост
# 35
Аз ги направих по рецептата от bgkulinar, че на око много-много не се справям и половината ги поръсих със сусам. Станаха страхотни.


Виж целия пост
# 36
И аз ги направих но с повече вода.Станаха много хубави.Направих малко с течен шоколад,молко със сладко от ягоди,малко с локум и малко със сусам.Най ни харесаха с локума. smile3501

Знам си аз  newsm10
А не изтича ли плънката отстрани?

Tangerine, права си - страхотни са. За да залепне сусамът, мажеш ли с белтък или с водичка?
Виж целия пост
# 37
Снежи, благодаря за рецептата. И аз ги направих и станаха много хубави.
За тези, които не са налучкали съотношението вода/брашно - аз сложих 1ч.ч. вода (280 грамова) и 4 ч.ч.+ още 3-4 суп. лъж. брашно.
Виж целия пост
# 38
Благодаря за рецептата  bouquet
Кифличките изглеждат много вкусно и апетитно. Heart Eyes
Виж целия пост
# 39
Понеже има различни видове мая - "половин кубче мая" колко грама мая трябва да е?
Виж целия пост
# 40
Понеже има различни видове мая - "половин кубче мая" колко грама мая трябва да е?


20 гр.
Виж целия пост
# 41
Благодаря, вкъщи кифличките са на почит и тези ще ги пробвам още в събота  Wink
Виж целия пост
# 42
Би следвало да е 20 гр.
Едно кубче от стандартните е 40 гр. и е за килограм брашно (обикновено).
Виж целия пост
# 43
А ако вместо половината кафена чашка олио увелича маргарина ще стане ли?Нямам олио в момента, а и не мога да оставя малката сама, а искам да ги направя сега. newsm78
Виж целия пост
# 44
И аз ги направих но с повече вода.Станаха много хубави.Направих малко с течен шоколад,молко със сладко от ягоди,малко с локум и малко със сусам.Най ни харесаха с локума. smile3501

Знам си аз  newsm10
А не изтича ли плънката отстрани
[
/quote]

Шоколада и сладкото от ягоди изтекоха.Локума остана непокътнат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия