Виенски кифлички

  • 6 615
  • 54
# 45
А ако вместо половината кафена чашка олио увелича маргарина ще стане ли?Нямам олио в момента, а и не мога да оставя малката сама, а искам да ги направя сега. newsm78

Можеш,но май късничко отговарям!
Виж целия пост
# 46

Tangerine, права си - страхотни са. За да залепне сусамът, мажеш ли с белтък или с водичка?

Малко със закъснение, но все пак да отговоря. Намазах ги само с парено брашно.
Виж целия пост
# 47
За пръв път чувам "парено брашно".
Какво е това? Ти ли си го приготвяш или се купува  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 48
Ами аз както казах не съм много-много по импровизациите и ползвах рецептата от линка на esme_bolger и там го има "попареното брашно". /леко съм объркала как точно се казва/  Crazy
Продуктите са същите /маргарина е заменен с масло/, но са дадени точните пропорции. Ето го обяснението на yosif за брашното:
"Брашно се залива с вряла вода и се оставя 20-тина минути да набухне. Става нещо като лепило за тапети"
За тази доза трябва съвсем малко брашно, аз попарих 1 супена лъжица и по-голямата част я изхвърлих след това.
Виж целия пост
# 49
 Sad
Виж целия пост
# 50
 Sad Два пъти ги правя тези кифлички и не ми стават като вашите!Нещо с маята май не мога да се справя или не е била хубава.
Виж целия пост
# 51
Къде е проблема,като се пекат ли,като втасва тестото ли....?
Виж целия пост
# 52
Ами мисля че не може да втаса тестото не знам почти не ми се надува.
Виж целия пост
# 53
Ами значи или маята е малко или не е хубава!
Виж целия пост
# 54
Най-вероятно маята не е хубава защото втория път сложих половинката която ми остана и 1 пакетче със суха мая!И пак нищо!  Rolling Eyes Да се надявам 3 път да е сполучлив!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия