Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Температура на вода за каша

  • 457
  • 9
Разглеждам тука разни безмлечни каши и виждам, че се приготвят с вода (мляко) с различна температура - 40º или 50º.
Мерите ли точно температурата и с какво?
Не помня някога да съм я мерила много точно, но все пак да питам....
Виж целия пост
# 1
Не меря. Едно на око - да е топла, но да не пари.
Виж целия пост
# 2
Как да ги премеря тия 50 градуса Grinning Пъхам водата в МВ и броя до десет. Ако ми се види хладна, още до десет, че нашата няма таймер за секунди и после слагам кашата. То тия указания, човек за да ги спазва, трябва да има аптека Mr. Green
Виж целия пост
# 3
Когато правих каша първия път, стоплих повечко водата - да пари - та нали искат 50 градуса. И тогава кашата стана на бучки и бебо не можа да я яде /още ползвахме шише с биберон/. И се научих - стоплям водата до приятна за пиене. И кашата става екстра!!! Laughing
Виж целия пост
# 4
Забелязала съм, че ако водата е много гореща, кашата винаги става на бучки. Затова я загрявам до температура, която да е приятна на допир и кашите са ОК.
Като направиш 2-3 каши, сама ще уцелиш най-подходящата  температура Wink .
Виж целия пост
# 5
Да попитам,тази температура от 50 градуса,само за купените каши ли се отнася?
Аз правя домашна каша от смлян кафяв ориз.Тя пак по същият на4ин ли се приготвя Rolling Eyes
Аз накисвам една,две  лъжици в 150  мл вода от предишният ден,както пише в Библиотеката и на другият ден я сварявам  до желаната от мен консистенция...нещо да не бъркам...
Виж целия пост
# 6
Пък аз винаги съм ги бъркала готовите каши с преварената му вода със стайна температура - никога не е имало проблем Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Цитат на: villie
Да попитам,тази температура от 50 градуса,само за купените каши ли се отнася?

Да. Домашните си се приготвят както пише Wink
Виж целия пост
# 8
Аз ги правя със студена вода. Така ми стават с по-балко бучки.
Виж целия пост
# 9
Bulb  Водата за млякото и кашата може да се премери с термометъра за баня.2-3 пъти и ще го правите наизуст и точно.Аз си бях  купила специален уред със степени за различните температури  Wink Много е удобно и практично  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия