Паниран хек, как?

  • 21 858
  • 9
Здравейте  bouquet
Бихте ли споделили как правите панировката за хек. Приемам и други идеи за приготвяне Hug
Виж целия пост
# 1
Лично аз никога не съм приготвяла паниран хек. Готвя единствено шаран и скумрия. Другата риба я хапвам в ресторант  Wink, но съм хвърлила око на тази рецепта на  Morena. Можеш да я пробваш ако ти хареса .  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=787.msg8426
Сори , но съм пропуснала   Embarassed Laughing
Виж целия пост
# 2
Снощи панирах хек - брашно , яйце, галета / в яйцето сложих и малко подправка за риба на биосет /
Виж целия пост
# 3
Мими,не се вижда рецептата newsm78
Аз си купувам готова панировка.Но ако ще я правя е по най-лесният начин-с яйце и галета.Може и малко биричка вътре Wink
Виж целия пост
# 4
аз овалвам само в брашно , смесено със малко сол. понякога вместо обикновено, ползвам царевично брашно
Виж целия пост
# 5
аз овалвам само в брашно , смесено със малко сол. понякога вместо обикновено, ползвам царевично брашно

И аз така  Peace
Виж целия пост
# 6
За мен най-универсалната панировка е следната:
Разбивам 2 белтъка на много твърд сняг. Отделно жълтъците ги разбивам с около 150-200 мл. бира и около 1 ч.ч. брашно, сол, черен и червен пипер. Накрая добавям разбитите белтъци, като вече разбърквам съвсем леко с лъжица, не с миксера, за да не спадне белтъка. И после топя в сместа и пържа. Използвам я за риби, пилешки хапки, кашкавал, сирене, рулца от раци, печени чушки, абе за каквото се сетя. Опитайте, няма да съжалявате.
Виж целия пост
# 7
И аз като Валя , май се казваше паста пат-а- фри.
Виж целия пост
# 8
Рибката посолявам леко и поръсвам с черен пипер.

Обикновено правя панировката на око и ако в процеса на пържене видя, че е прекалено гъста или рядка, коригирам с още вода/мляко/бира или брашно/галета.

Смесвам 2 яйца с около 4-5 с.л. брашно, вода, прясно мляко или бира на око (да стане малко по-гъсто от кексово тесто), 1 бульон "Костиля" примерно и бъркам, докато стане еднородна смес. Потапям всяко филе от бялата риба в тази смес и пържа на маслена баня.

Може да се овалят в корнфлейс или сусамено семе след потапянето в панировката, но тогава трябва да се внимава с температурата в тигана, защото много бързо прегарят.

По същия начин правя и панирани рулца от раци.
Виж целия пост
# 9
Благодаря ви момичета.
Направих панировката на Валя и стана много вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия