Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ваксини

  • 2 234
  • 11
я да споделя с вас моите терзания за ваксините...
понеже ме гони параноята, искам да ваксинираме Ния с противоменингитната ваксина. според нашата лекарка ваксината не е жива, но според майките във форума си е баш жива Thinking от тук произтича моето голямо чудене - на деца с неврологични проблеми, ДЦП, мозъчни травми не се препоръчва да се слагат живи ваксини...ние вече не се водим с ЦКС... сега на Ния може ли да и се сложи прословутата АктХиб или не може...моля, ако някой има светлина по въпроса, да ме осветли и мен.
благодаря!
Виж целия пост
# 1
И аз мислех да пускам подобна тема. Преди около 20 дни питах нашия неонатолог какви ваксини да слагаме живи или мъртви и тя горещо ми препоръча живите. Аз съм малко учудуна, защото също като те ме тресе параноя на тази тема. Ние може би ще ходим в следващите 10 дни на преглед и ще питам за противоменингитната.
Ако може малко да разширя въпроса - на нас основните ваксини са ни отложени до навършване на 1 година. Искам да питам какви ваксини слагахте при специалните деца? Какви марки са най-добри? Ако има други майки с отложени ваксини - пазехте ли специално децата си? Мен много ме е страх за контакти с други деца и евентуални зарази, докато не ни ваксинират.
Виж целия пост
# 2
питала съм Литвиненко за дете с операция от хидроцефалия и каза, че няма абсолютно никакво отношение - няма проблем да се слага.
Виж целия пост
# 3
Когато постъпихме с Гого в болницата - той беше на 11 месец. Както знаете до тогава има много ваксини и разбира се, тъй като никой и не подозираше за какво става въпрос - всички до този етап му бяха сложени. При постъпването ни д-р Радославова забрани поставянето на следващите с изключение на полиомиелитната - каза, че тя е задължително да продължи да се слага.
При Ния - въпреки, че беше с ЦКС - 2 степен д-р Радославова не препоръча спирането на ваксините, така че си и сложихме всички задължителни. Виж за менингитната не съм питала, но наистина е по-добре да се потърси мнението на невролог. Може би някоя от майките, които ходят в болницата да се поинтересуват.
Ако разбера повече ще пиша.
Виж целия пост
# 4
аз бях питала д-р Минева, но тя ми каза, че педиатърът на детето трябва да даде мнение, защото тя не е такъв специалист...ама педиатърът на детето, при положение, че знаеше за кръвоизлива и за 2-та степен ЦКС/тя тая диагноза не я признавала/ ни би ДТК-то...за съжаление разбрах, че не бивало да се бие чак когато бяхме сложили първата ваксина и неонатоложката в МД не беше очарована, но каза, че сега щом сме ги започнали, ще трябва да продължим...слава Богу, нищо не ни се случи...но бях меко казано бясна
tigonew, вие не ходехте ли при Яръкова в МД? защото на нас тя ни каза, че живите ваксини се отлагат и се поставят/ако изобщо се поставят/ по-късно, по преценка на лекаря.
Виж целия пост
# 5
Да, при д-р Яръкова ходим. На нас ваксините са ни отложени до навършване на 1 год. Аз бях разбрала, че за да ти сложат мъртва ваксина, трябва протокол от лекарска комисия и за това питах д-р Яръкова. Тя каза,че умъртвените вече се намират свободно, но ни препоръчва живи, защото правели по-добър имунитет. При нас има още 6 месеца, докато направим 1 год и започнем да се ваксинираме. Днес ще ходим на 3-ти  прием противохепатитна. Аз ще питам и личната ни лекарка, тя има опит с деца преминали интензивното в МД. Другата седмица ще ходим при д-р Яръкова и ще я питам за противоменингитната.

Има ли други майки с деца с отложени ваксини? Мен много ме е страх да не лепнем нещо през времето, докато не сме ваксинирани. И живеем малко като "отшелници"  - по препоръка на лекарите не се събираме много с други деца.
Виж целия пост
# 6
tigonew, ще ти бъда много благодарна, ако питаш за противоменингитната Heart Eyes
не мисля, че трябва да "отшеничествате" Wink те ваксините, които не са ви сложени са ДТК /дифтирит, тетанус, коклюш/ и полиомиелитната - срещу детския паралич...няма епидемия, така че опасността от заразяване е минимална.
Виж целия пост
# 7
Всъщност в болницата невролог е д-р Радославова и може би е добре нея да питаме - ако искате де. Аз може тези дни да отида пак до там та ще говоря с нея.
Виж целия пост
# 8
Калоян е отложен от ваксини за неопределено време.Сега е на почти две години и няма нито една .Което не ме тревожи ни най-малко,дори напротив,защото аз недолюбвам ваксините.Както съм писала и преди,постоянно е в контакт с батковците,които пренасят разни вирусчета,таткото и той,но ако хване нещо,което досега се е случвало три пъти(включително и в момента)за два -три дена отзвучава с лека хрема.Приема коластра и водорасли,които засилват имунитета и активизират потенциала на организма,за да се пребори сам с вирусите.
Виж целия пост
# 9
Можеш да се консултираш и с д-р Калева от центъра, тя е педиатър.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Maia Stoitseva
Всъщност в болницата невролог е д-р Радославова и може би е добре нея да питаме - ако искате де. Аз може тези дни да отида пак до там та ще говоря с нея.

искаме:) нямам път към болницата - чак през април сме на преглед...питай, пък аз ще те черпя едно...каквото си избереш Wink
Виж целия пост
# 11
здравейте
значи д-р Калева беше пред свършен факт с първата ни ваксина - но и малко по обща грешка - тя не ме попита дали е сложена или не - можех и да я отменя ама... та пред този факт тя каза, че няма проблеми - но ние слагаме умъртвената ДТК и съм много много доволна - никакви странични реакции...
Ходим и при д-р Попиванова - неонтолог от МД - грижеше се в интензивно и след за Дани - тя също беше на мнение, че е по-добре умъртвена и че няма причини да се спират ваксините въпреки рехабилитацията....
Но Дани имаше проблеми - щадеше си ръката на която е бита инжекцията - според някои не е бита добре - но нашата педиатърка е разкошна жена с дългогодишен стаж и с добро име между колегите... Ние й бяхме препоръчани за да ни вземе - това не я прави добра в инжекциите, но детето и двата пъти реагира по един и същи начин - затова аз лично си мисля, че все пак ваксина по време на рехабилитационни упражнения не е подходяща...
Това по въпроса за ДЦП и ваксини...а за другото - не съм компетентна....
Обаче ще ходя при д-р Попиванова и при моята педиатърка д-р Шаркова - и мога да питам - само моля кой каквото иска да пита да ми пише на ЛС - ще ходя в понеделник!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия