Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 906
  • 311
# 120
Отговарям подред Simple Smile

Assinka, имам си едно нещо като шпаулка пластмасова, която е заоблена по краищата, с него покривам тортата, това ми е първа работа с фондан и се оказа супер лесно, аз много се притеснявах, но да ти кажа и с ръка да го правиш пак ми се струва, че ще стане добре.

Зори, всичко съм правила аз, и бебето, и цветята. Аз писах в другия форум за бебето, беше голямо фиаско, защото се наложи да го правя на ръка. Имах форма за  бебето, сложих фондана, но не можах да го извадя след това, а когато успях то беше толкова деформирано, че за нищо не ставаше. Много трудно го направих, ако щеш вярвай само бебето ми отне 5 часа. Имах вече модела пред мен, но беше много трудно. Отначало трябваше да е без коса, ама сложих защото си личеше къде е слепено, и на гърба не стана много добре, ама другия път по-добре ще се справя надявам се Simple Smile
За да успея да го направя обаче ползвах тези прибори за фондан, дето са с топчета, с "игли", пластмасовите, не знам дали си ги виждала.
Не мога да разбера за "зебрата" обаче какво точно ме питаш?  newsm78 Имаш предвид плочките отстрани ли? Те са от фондан, направих ги така, че да стърчат над тортата, залепени са с вода една по една за фондана, отгоре са покрити с едно нещо дето трябва да видя как се казва на БГ, нещо като люспи от истинска дъвка, много ефектно стои.


Ванчето, направо шапка ти свалям, трансферите са страшно трудна и капризна работа, направо не смея да се хвана!  bouquet

Тарило, много трудно ги направих лилиите, не защото е трудна работа, а защото айсинга, който трябваше да ги слепи се оказа некачествен и много пъти падаха. Изрязах листата и ги суших на етапи, подпряни с какво ли не- салфетки, памуци, в чаша, в купичка, за да получа извивките. Вътрешната част е много лесна, изсъхна за 24 часа, ама листата трудно изсъхнаха, особено големите, защото те бяха в купичка и явно се запарваха. Друг път като го правя определено ще ползвам друг айсинг. ПО-малката изсъхна по-лесно, но по-голямата беше ужас. Изпотих се докато я оправя. Можеше да стане по-добре определено, ама както казах и аз нямам опит и никога не бях работила с фондан, та не ми бяха ясни някои практически въпроси. Пропуснах да кажа- всичко е от фондан. Само кошницата е от айсинг.
Цветята ги правих върху гъба ( обикновена ) и натисках краищата докато получа желаната форма. После суших във "формички" от фолио, които си направих и ги рисувах на ръка.

Сладко и Солено, Мимес, Аталанта, Ванчето, благодаря ви за милите думи!  bouquet
Виж целия пост
# 121
Тандури, бебето е професионална изработка, заслужавало си е мъките  Peace!
Имах предвид горната част на тортата, има някакви като спирали от като два цвята сякаш, поне така изглежда. Много интересно стои.
Виж целия пост
# 122

Ванчето, направо шапка ти свалям, трансферите са страшно трудна и капризна работа, направо не смея да се хвана!  bouquet

благодаря Tandoori. Hug 

ама шапката я свалям аз-такива красоти си сътворила.  bouquet

искам като твоите торти да правя. Crazy
Виж целия пост
# 123
Зори, не съм те разбрала  ooooh! Embarassed
 Това отгоре го правих с четка навлажнена с вода, отгоре поръсих от тези люспи, за които говорих по-нагоре.
Глазура не слагах на тортата, защото така ми стои по-естествена.  Peace

Ванче, мерси, направо ме изчерви  Embarassed Heart Eyes
Виж целия пост
# 124

Ванче, мерси, направо ме изчерви  Embarassed Heart Eyes

 Hug
Виж целия пост
# 125
Как ви дава сърце да ги режете тези красоти  #Cussing out
 Tandoori, с какъв фондан прави цветята (готов или по рецепта)?
Виж целия пост
# 126
Да ви поздравя и тук:
Невероятни сте - много идейни и професионални работи,
истинска наслада за очите.
Браво на всички ви   smile3501
Виж целия пост
# 127
Наталина тортата ти е страхотна!!! Исках да те питам ти каза, че си боядисвала розите отгоре с боя, преди да ги сложиш на тортата нали? За колко време изсъхна боята ако не е тайна? А като ги "понамокри" отгоре с боята не тръгнаха ли да се размекват?

Тандури, за един ден бяха изсъхнали. Не се размекнаха от боята, може би защото беше разредена с алкохол. Peace Освен това самите рози и листа бяха вече сухи и твърди.

Страхотна е, свекърва ти сигурно е останала много доволна! Ех, до някое време и аз да имам снаха да ми прави торти!  bouquet

Хехе, ти нямаш нужда снаха да ти прави торти - ти ще и ги правиш(и мен май това ме чака Mr. Greenbouquet
Иначе ние със свеки много се разбираме (да ми е жива и здрава Heart Eyes), а и тя много помага! Дано някога и моите снахи бъдат така доволни от мен! Rolling Eyes

Още веднъж благодаря на всички за милите думи - не смятам че тази торта е кой знае какво - просто класика, но нямаше време да измислям и да си играя с друго.  bouquet

А, а по въпроса на Assinka - разбира се, че ми стават гънки, но или го изрязвам и маскирам, или се стремя да са в задната част на тортата. Най-често маскирам с орнаменти и крем. Например на чайника от едната страна станаха гънки, но ги замаскирах с цветя и нямаше проблем.
Виж целия пост
# 128
natalyna, Tandoori - много нежни и красиви торти!  smile3501

 Утре имаме годишнина от сватбата и съм замислила да правя Торта "Raffaello". Някоя от вас правила ли я е? Чудя се дали крема в указаното количество ще е достатъчен и за покриването на тортата, или само между блатовете?
 Че имам само 1 кутия подсладено кондензирано мляко.
 Ако не е достатъчно, дайте идея с какво да залея отгоре.

 Благодаря, предварително.
Виж целия пост
# 129
След толкова красоти чак ми е неудобно да покажа моето руло,   
 но пък стана леко и приятно. Вътре е с крема "white sensation".

Tandoori, кажи моля те от къде ги взема тези люспи. Много са ефектни.
Виж целия пост
# 130
След толкова красоти чак ми е неудобно да покажа моето руло,   
 но пък стана леко и приятно. Вътре е с крема "white sensation".

Tandoori, кажи моля те от къде ги взема тези люспи. Много са ефектни.


Ако не ти бях видяла красавците отдолу на лентичките хич нямаше  да позная, че си хот мама Simple Smile Simple Smile

Люспите от Майкълс, не може да нямате! Виждала съм обаче и в Парти сити, и в Уолмарт.  Peace
 Супер си ти е рулото!!! ПО какъв повод е ако не е тайна Wink?
Виж целия пост
# 131
Tandoori, мерси, ще бягам до Майкълс тези дни.  Hug
Утре ще ми идват 50 майчета с бебоци на гости и започнах една торта, та покрай нея забърках и рулото за едни гости днес. Цветята са от gum paste и след час върху сметаната започнаха да се разтичат, но аз вече ги бях щракнала и ги изхвърлих. Гостите изпадаха от смях като им казах, че трябва първо да украсим рулото за снимка или няма изобщо да го опитат Joy
Виж целия пост
# 132
 Simple SmileПривет момичета както винаги големи красоти сте сътворили  ето я и моята последна тортичка
малко недоизкусурена обаче си я харесвам
Вътре е Баварската торта на Звездев правя я за първи път и много ми хареса много лека като
за детски рожден ден  ето тук еhttp://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=150

Моля ви за съвет купих си ето тази форма обаче нямам идея как може да се изпече вътре блат за торта Sad newsm78

  bouquet на всички
Виж целия пост
# 133
Нещо обърках със снимката дано сега да станеhttp://good-times.webshots.com/photo/2904616760101394189MNdPpa
Виж целия пост
# 134
monadaria, чудесна торта! Много добре си се справила.

Ето я и моята недовършена торта. Декора още съхне. Само да споделя, че марципана ми отпреди една седмица беше станал още по-добър за работа, но мраморния ефект остана повечето отдолу, защото разточих на фолио.
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия