Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 912
  • 311
# 135
Аталанта, задължително искам да я видя с украсата. Grinning  А марципана по коя рецепта го прави? Sunglasses
Виж целия пост
# 136
Страхотни торти сте направили всички! Поздравления!!!
Tandoori, обясни, моля те, как получи цвета на "чаршафа", с който си покрила тортата с лилиите - по-точно преливането на зеления цвят от светло в тъмно зелено. Мисля, че Зори те пита за същото, но май не я разбра... newsm78
Виж целия пост
# 137
Порша, аз не я разбрах Зори първия път, ама после се поправих, виж какво и обясних Simple Smile :

Зори, не съм те разбрала  ooooh! Embarassed
 Това отгоре го правих с четка навлажнена с вода, отгоре поръсих от тези люспи, за които говорих по-нагоре.
Глазура не слагах на тортата, защото така ми стои по-естествена.  Peace

Монадария, страхотен Спайдърмен си докарала! Това е трансфер, нали? Мале, мога да си представя как се е радвал получателя!11  bouquet

Аталанта, страхотно си се справила с преливането! И аз с нетърпение чакам да видя украсата!!!  bouquet Кой ги яде у вас всички тези торти, ей на сега като се случи така с нашите...не можем още малката да хапнем  ooooh!
Виж целия пост
# 138
mimes, добавих още една снимка на декоративната свещичка. А рецептата на Марципан Варна е от първа страница, много е сполучлива.
Tandoori , никой не обича торта вкъщи, дори децата, и мъжът ми се опита да ми забрани да си губя времето с десерти, но на мен ми е приятно и правя само за гости.
Виж целия пост
# 139
Здрасти н авсички
аз малко се пообърках на първа страница гледах гледах ама кое е марципан Варна от всички марципани
Виж целия пост
# 140
уууупс каква съм червена шапчица видях го
Отдавна не бях влизала нали сме в гранде ремонт. Страшни нещица виждам. Да знаете че за 2 месеца сте станали професионалсти
Виж целия пост
# 141
natalyna, Tandoori,  Atalanta, monadaria, прекрасни торти! smile3501 smile3501  smile3501


Аз вече 2-3 месеца не съм запретвала ръкави, но пък се очертават три торти за септември и ще имам нужда от вашата помощ: моля за идеи за торта по случай годеж! Няма да е голяма, стандартен размер. Thinking
Виж целия пост
# 142
Направи от марципан два гълъба,май за халки е рано още ....или сърца
Виж целия пост
# 143
Гушанка, разгледай тук :  http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en& … tnG=Search+Images

Тук много често правят така наречената "Стълби към небето" -  двуетажна или триетажна и в нея изрязани стълби, най-отгоре две сърца или нещо подобно. Ако намеря снимка, че покажа.
Виж целия пост
# 144
Здравейте момичета, няма търпение да ви поздравя за красивите неща, които сте правили тия дни. Аз не можех да се включвам, че моето малко слънчице беше много болно няколко дни и само обикалях около него по цял ден и цяла нощ. Днес вече е по-добре и викам да се разпиша и аз.
Наталина, Тандури направо невероятни торти. Такова съвършенство. Абе нямам думи наистина много красиви торти.   bouquet  bouquet  bouquet
Ванче, какъв провал бе мила, аз за такива провали жадувам с трнсфера. За мен си се справила както винаги блестящо. Абе майстор си ти на трансферите, няма какво да говорим. Браво!
mers5, marulka_s, Atalanta, monadaria и вашите тортички са супер. Личи си, че са правени с много любов и желание. Браво момичета само така.   bouquet
Виж целия пост
# 145
Имам питанка към дамите от Варна. Мисля в четвъртък да отпраша малко към морето та се чудех има ли магазини за интересна посуда и разни джиджавки за тортоправенето, който си струва да посетя.  Чудех се имате ли си нещо подобно на магазин"Щъркелите" или "Кадемлия" където мога да си взема някой по засукани нещица, включително и хартиени форми за мъфини примерно или бавносъхнеща моделираща маса също много ми трябва. Абе такива неща. Благодаря предварително за съдействието   bouquet
Виж целия пост
# 146
http://violetovgeneral.multiply.com/photos/photo/2/5 Това е моят Медовик по случай 2 годишнина от сватбата ни. Наистина много вкусна, но колко много крем гллътнааа - 1 л., че и още можеше  #Crazy По тоя случай искам да ви питам как почиствате след като нанесете крема отстрани на тортата? При мен винаги остават разни пръски и става голяма мазаница  Confused Мислех да местя тортата, но ми се видя доста рисковано... после ми дойде на ум да подложа фолио и да го измъкна като приключа с оформянето - да, ама не не се получи, защото фолиото залепна за дъното  Rolling Eyes ...
Имате ли си похват за лесно почистване или просто сте много по-сръчни в нанасянето на крема и не тава цапаница като при моите торти  Embarassed
Виж целия пост
# 147
Rumya, станала е много хубава тортата.   bouquet
Аз тази "Медовик" не съм я правила, че ми изглежда много трудоемко с тези блатове n-на брой. Embarassed
Виж целия пост
# 148
Rumya, по принцип не подлагам нищо, ако има нужда забърсвам чинията със салфетка, може и леко навлажнена. Само за Барбито (понеже не търпеше експерименти и нямаше време за втори опит) сложих ивици алуминиево фолио (защото не беше чиния, а картонена подложка златиста и се притеснявах, че ще я повредя ако я бърша), но само леко застъпени от тортата, за да се измъкнат по-лесно. Образува се нещо като петоъгълник - бяха 5 ивици, но може и 6. И тогава сложих тортата. После я мазах с крем, слагах украсата. Най- в края ги измъкнах внимателно, нямаше проблем.
Виж целия пост
# 149

Аз тази "Медовик" не съм я правила, че ми изглежда много трудоемко с тези блатове n-на брой. Embarassed
Всъщност на мен не ми се видя много играчка, верно - точиш 5 блата, но се пекат бързо и безпорблемно, лесно се "сглобяват", понеже са твърдички и не трябва да се внимава да не се пречупят или нещо такова. А и не трябва да се сиропират, сиропирането на мен винаги ми е проблем, защото все имам чувството, че блатовете или са още сухи, или пък вече подгизнали  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия