Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 913
  • 311
# 150
Момичета, знам, че е лято, но понеже синът ми ще има след 2 месеца Рожден ден, аз ще се връщам на работа скоро, а искам да направя много хубава торта, реших, че трябва да се подготвя от сега. Омръзнаха ми тези купешките торти - блат, сиропиран със степче. Отвътре съм решила да е Рафаело на Наталина или Медовик. Ще ми се обаче да се пробвам с марципан Варна или с машмелроуз тестото. Веднъж правих захарен фондан, тортата се получи, но толкова бързо съхнеше тестото, че едвам успях да направя розите, за покритието да не говорим. Сега искам да направя някаква ефектна фигура. Търся и намирам тук там/предимно из руски форуми/ как се моделират фигурки. Моля ви, ако имате полезни линкове да ги споделите. Говоря за обемни фигурки-като този линк  http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=102&postdays=0&pos … r=asc&start=0
Ще ни е полезно и за в бъдеще да ги съберем на едно място.
Приемам и съветите ви - кое животинче ще се получи най-добре с по-големи размери?
Другият ми вариант е цялата торта да е животно/като калинката/? Но този черен цвят ме затруднява - как да го получа?
Виж целия пост
# 151
Medunka от фигурките, които си дала, аз съм правила слончето и мечето (поне техен вариант) Според мен фигурките се правят бързо и лесно  Peace Досега съм ползвала марципан Варна, готово моделираща маса, желатинова мастика, мастика със сухо мляко и машмероу. Но не е добра идея да се правят много големи фигурки - смесите се втвърдяват (кои по-малко, кои повече) а и са доста сладки на вкус.
Има много интересни торти - фигурки, които може да се украсят само с крем. Пиши ми на лични и ще ти пратя каквото имам в архива  Hug
Виж целия пост
# 152
Rumya , супер е тортичката. И аз все се каня да я направя, защото разреза винаги много ме е блазнил и вероятно за РД- то ми сега ще се пробвам Rolling Eyes
И малко ОФФ: защо ми се струва, че с теб споделяме една и съща градинка в Св. Троица Wink ?
Виж целия пост
# 153

Благодаря ти!  bouquet

medunka, черното се получава като смесиш червено, жълто и синьо. Ако кафевее, добавяш синьо. Peace
Rumya, чудна тортичка! Simple Smile
Виж целия пост
# 154
МОЛЯ,дайте рецепти за торта "ЦИЦИ".Ако може да не е парфе и крема да е подходящ после за покритието "Варна".Може и със снимчици да ми помогнете!Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Харесах много на М_Е_Г_И "циците"в албумчето й!Би ли ми казала рецептата и техниката на оформяне! Heart Eyes
Виж целия пост
# 155
записвам се
Виж целия пост
# 156
HOLY, времето ми е малко ограничено - интернета сега ми е само на работа. Но скоро бях обяснявала на някой как ги правих. Много моля, която от вас може да копне обяснението и тук.
Виж целия пост
# 157
Намерих го: Било e предназначено за bo_slavova

Цитат
ами, първо трябва да си направиш марсципан Варна. Рецептата я има в тортената тема. Може и да си правила вече - на мен това ми беше първия опит. Оформяш тортата в две купички, желателно е почти да няма плоско дъно, да са кръгли (аз си купих такива по 1 лев, специално за случая), обръщаш ги една до друга. Намазваш отгоре с маслен крем, прозрачно (може и по-дебело, ако искаш). Цвета на марципан Варна е почти с телесен цвят, разточвам два пъти по един кръг - покривам отгоре и излишното отстрани изрязвам с нож. Оцветих малко от тестото с какао, разточих, с чашка изрязах кръг (2) и с малко топченце станаха много добре, ако искаш може и по-малка чаша да използваш, но аз в момента нямах. После оцветявам част от тестото в някакъв цвят - при мен червен. Разточвам, изрязах широка лента, на око - към 5-6 см широка, зависи колко са големи купичките. Залепих от едната страна. Трябва пак на 2 пъти, защото мястото на свързването по средата е малко пипкаво. Лепи се с малко количество вода. От една по-тясна ивица - 1 см с помощта на клечка за зъби оформих къдрите, те се слагат лесно. И презрамките - от още по тясна ивица - мисля, че беше към половин см. После ако ти е останал от масления крем (или си правиш нов), слагаш червена боя (или каквато си си избрала за сутиена), разбиваш добре, пълниш във фунийка от хартия за печене или в малка найлонова торбичка. Рязваш върха на фунийката или ъгълчето на торбичката много малко - да стане отвор 1 мм. Ако трудно излиза може да го разшириш, но много леко. И така правиш другите дантелки, като със шприц. Внимавай от топлината на ръцете маслото много се разтопява (аз я правих през зимата тортата). И украсяваш със захарни перли. И това е.
Това е за украсата.

Цитат
... Топката е точно тортата с рула, обаче със течна сметана (растителна), а не заквасена. И понеже разбих цял литър, ми остана много крем (а и стана по-малко шоколадов) и набързо спретнах в купички нещо подобно, но нямах вече рула и облепих купичките с обикновени бисквити, сложих крема, стафиди, банани и това е. Даже за дъно няма бисквити, а е направо обърнато както е крем.

Това е описание, какво има вътре в тортата, написано от мен в една друга тема. Обаче съм я правила и втори път - с рула (а не бисвити), но нарязани на тънко - половин см, за да може съотношението руло-крем да стане като на голямата торта.

Виж целия пост
# 158
Здравейте! Искам да ви попитам какви бои на прах използвате? Някакви специални марки или дори стават и боите за яйца?
Някой използвал ли е боята за яйца дето е под формата на хап4е/антибиотик/ за оцветяване на сладки? Аз никъде не мога да намеря боя на прах за сладки в цял Бургас и затова питам?
Виж целия пост
# 159
Използвах боя за яйца, когато имаше по магазините. После купих сладкарски бои на фирма "Пантелей Тошев", май е пловдивска. Цветовете, които се предлагат, са жълто, червено, зелено, синьо и лилаво. За кафяво използвам нескафе. И чакам с нетърпение една приятелка да се върне от Щатите и да ми донесе повече цветове.
Виж целия пост
# 160
А на лилавото ти какво пише? Защото преди време четох една тема тук за Е-тата (добавките в хранителните продукти) и там пишеше, че навсякъде е строго забранено използването на Е123, защото е канцерогенно. Само в България още не е. А лилавото в боите за яйца е точно Е123 (видях го само в една боя). Повечето нямат лилаво, или ако имат е смес от червено и синьо. Обаче откъде да знаеш. Аз си правя лилаво от червена и синя боя.

Здравейте! Искам да ви попитам какви бои на прах използвате? Някакви специални марки или дори стават и боите за яйца?
Някой използвал ли е боята за яйца дето е под формата на хап4е/антибиотик/ за оцветяване на сладки? Аз никъде не мога да намеря боя на прах за сладки в цял Бургас и затова питам?

Само гледай да няма сол вътре в боята - обикновено великденските са със сол. Аз колко магазина обиколих по Великден.... Повечето са със сол.
Виж целия пост
# 161
Меги, на лилавата пише само "ЛИЛАВА ТИП БОРОВИНКА" и е течна. Сега се притесних  Dizzy Face



И малко ОФФ: защо ми се струва, че с теб споделяме една и съща градинка в Св. Троица Wink ?
Ами не ти се струва, там се разхождаме  Laughing
Виж целия пост
# 162
Възможно е и да не е. Но на едно от пакетчетата с великденски бои си пишеше най нахално
Съдържание: червено Е..., синьо Е..., лилаво Е123, жълто, зелено.... Аз оттам разбрах, че Е123 е лилавото. Но няма начин да няма и други съединения които да боядисват в лилаво. Разгледай добре дали няма някъде с дребни букви написано съдържанието: Най-вероятно трябва да пише само Съдържание: оцветител Е... някакво си
Виж целия пост
# 163
Благодра ти М_е_г_и!Само не разбрах в крема освен 1л. сметана и 400 гр. те4ен шоколад,какво друго се слага?  bouquet Желатин?Захар?
Виж целия пост
# 164
Меги, на лилавата пише само "ЛИЛАВА ТИП БОРОВИНКА" и е течна. Сега се притесних  Dizzy Face



Недей се притеснява, виж тук  Wink :

http://www.toshev-ltd.com/display.php?show_category=sugar&sh … ubcategory=soft_5
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия