Важно - машина за хляб - 4 част !

  • 45 716
  • 354
# 240
Мамица,хубаво е ако имаш възможност да си намериш книжката с указанията.Отиди в Метро и си я искай,длъжни са да ти дадат.Аз имам Аляска и имам книжка на български.
Менюто е на бг,но там на машината се вижда само общата продължителност на програмите,няма от къде да направиш справка,колко време се меси,колко втасва,кога премесва и кога пече.
Аз в студено време правя хляб основно на програма 1.Да не казвам,че след експерименти само на нея правя.Другите идват дълги.
Мая ползвам само прясна,пробвала съм със суха,но резултата не е бил толкова добър,както с прясната.
Ако все пак ползваш суха и в рецептата пише 1 пакет - добре е да се осведомиш за каква марка става въпрос,щото едната марка са точно 2 пъти по-големи пакетите от другата марка.
Както ми описваш хляба си - май е превтасал.

Успокой се и така пробвай с хляба - с нерви не става.Това за нервите го казвам,щото аз така по Великден съсипах 3 дози козунак,ама направо сърцето ми щеше да хвръкне! ooooh!

И аз вкарвам повечко емоция от необходимото,ма тука май сме все такива булки,тъй че добре дошла. Peace
Виж целия пост
# 241
Тази сутрин ме хвана козунакоманията Laughing и ето какво сътворих набързо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63251&view=1&photo=25
Малко отгоре цъфна,но нищо. Wink
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63251&photo=24
Виж целия пост
# 242
А аз пък отидох до Метро и ми дадоха инструкции.
Полезно беше да ги взема. Сега се пече един успешен хляб Simple Smile
Снимки, ще кача после.
Виж целия пост
# 243
Mamica,

Честита ти придобивка.

В упътването на ФИФ-ката пише да се слагат 1,5-2 ч.л. суха мая на 500 гр.брашно. Ако маята ти е от 11 грама - френската или турската, стига за 2-3 хляба. Струва по 30 ст. пакетчето. С тази на д-р Йоткер (7 гр.) не съм работила, защото тя е за 500 грама брашно, а не за 1000 като другите.

На програмата за бял хляб тестото се надува най-много, за това ползвам обикновено основната - 1.

Мисля, че по-големите грамажи са за типови и пълнозърнести хлебчета. Иначе, не виждам как ще се събере тестото при втасване в контейнера.
Виж целия пост
# 244
Пека втори хляб ( за свекървата). Нали ми е кеф, а и си я обичам....
Имам въпрос към  майсторките. Този хляба ми отгоре се пука. Не, че е кой знае каква болка за умиране, но на какво се дължи това?
Виж целия пост
# 245
По-твърдо тесто  Peace!

Това е любимия хляб на Кати, с пукната коричка, сега ще ти завижда  Wink
Виж целия пост
# 246
Хе-хе,тука някои хлебарки се надяват да им се пукне коричката,намират го за красиво и апетитно - аз също общо взето! Laughing

Пукването на коричката се дължи на по-ранно започване на печенето - демек още малко му е трябвало да довтаса.Друг вариант е по-височка температура не печенето,но това в машината не може да се регулира,тъй че още 5-10 мин е можело да повтасва.
Виж целия пост
# 247
Mamica - браво на теб. Кога успя да се организираш и до Метро да отскочиш и два хляба да опечеш

Валенцето - по коя рецепта прави козунака. Много апетитно изглежда така с пукната коричка.
Виж целия пост
# 248
Правих го по рецепта на Лебедуна от предната страница.Малко импровизирах,защото с половината тесто направих кифлички.А рулото го направих така-разделих тестото на две питки,разточих ги тънко,около половин см,намазах с шипков мармалад и навих двете рулца.След това ги оплетох едно в друго.И сега като го разрязах стои много добри-на няколко пласта,а между тях мармалад. Grinning
Виж целия пост
# 249
Ние днес и утре ще сме на франзелки :

Виж целия пост
# 250
Mamica - браво на теб. Кога успя да се организираш и до Метро да отскочиш и два хляба да опечеш


Е как? Аз не съм спала от надежди за утрешния ден.

Значи не е дефектен гляба.
Да ви уведомя, че скртомноста краси човека, но аз наистина съм много на "ти" с месенето ( ръчното).
И двата хляба бяха с измислени рецепти. Нищо не съм мерила и теглила. Просто сипах водните неща. Пуснах машината да върти и  с плика сипвах брашно докато се месеше( аз не пресявам никога).
Пекох и двата хляба на бързата програма. Може би от там идва пукването на коричката. Все пак втасва кратко, а и не го размесва повече.
Даже и перките махнах при печене, за да няма големи кратери отдолу.

С две думи- голяма работа съм  hahaha

Обичам ви! Благодаря за съветите.
Виж целия пост
# 251
Mamica, наистина си голяма работа.Щом не си мерила  и теглила.Аз без теглилката не бих могла да се оправя като хората. Rolling Eyes
Аз също не пресявам брашното.

Зори, по коя рецепта са франзелките? newsm78
Виж целия пост
# 252
Зори, давай рецептата за франзелите!!! Просто са чудесни. Щом ги видях, ентусиазмът ме налегна здраво!?!?
Аз от 4 години правя хляб в машината, но такова чудо още не съм правила.
Моля! Моля!
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 253
Мацки, рецептата за франзелите ми е от един руски форум. Утре обещавам да я преведа и да я пусна, щото сега си идвам от едно мероприятие и лъм леко опиянена ....от емоции  Laughing.
Правя ги за 4 път и много се харесаха у нас.
Виж целия пост
# 254
Зори, много благодаря!   bouquet
Ще чакам с нетърпение!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия