Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Топка за рехабилитация

  • 3 361
  • 11
Мами, знам че вече писахме някъде по темата, но съвсем се обърках. Затова ви моля, ако някоя от вас знае адреса на магазина където се продават такива топки - моля да каже отново. Става въпрос за тези големите гумени топки.
Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Ти за твърди ли топки питаш? Едни такива като бъбречета има и кръгли. Виждала съм ги в болницата. Маги беше дала адреса на магазина:
Цитат
Докладвам за магазина. Кръстовището на автогара Овча купел надявам се го знаете, големия булевард по който вървят трамваите, е пресечен от по-малка улица, тръгва се по нея в посока пазарчето на Борово, самият магазин бил на 200 300 матра от кръстовището в бяла къща от лявата страна. Надявам се да съм обяснила разбираемо. Аз лично не съм ходила там и обяснявам по разказ.


Аз търся голяма надуваема топка. Не знам на вас правилят ли ви рехабилитация с такава. Имитира околоплодните води. В този сезон никъде не намерих и караме с една спукана...
Виж целия пост
# 2
Таня, има едни надуваеми топки - върху които по-големите деца могат да се друсат - вярно, че има две ушички ама те са само от едната страна
Виж на сайта на Комсет - по 13-14лв са : Кенгуру - http://www.comsed.net/site/index.php?s=index&pu=1
А има и едни готини за пролазване :
http://www.comsed.net/site/index.php?s=index&pu=1
виж долен десен ъгъл
Виж целия пост
# 3
Тези с ушите не стават и твърдите също. Аз вчера бях в Комсет, бях гледала и сайта преди, но нямат, не бил сезона още. Търсили сме още в Бързаков, Бонжур, Метро и Била. Ние ползваме обикновена голяма надуваема плажна топка, но не е надута до край. Бебето се слага отгоре и се люшка леко, вдига си главата и други. Казаха ми в началото, че така си припомняло времето в корема на майката. Може би е само за по-рано родените. Та от Комсет си купих помпа, да си обслужвам по лесно спуканата топка.
Виж целия пост
# 4
Значи топката е от материя подобна на тези с двете уши, но малко по-мека. Да, става въпрос за такива дето сте виждали в болницата. Ще проверя в магазина дето описва Маги и ще ви пиша дали там ги има и колко струват.
Благодаря.
Виж целия пост
# 5
А защо тези с ушите не стават?
И нас ни люшкат на топката - с цел "заякване" на ръцете - да се попира на тях, да ги "вади"
Виж целия пост
# 6
Да, но на по късен етап топката трябва, за да се тренира кос седеж, също равновесие - като почнете да се изправяте. Тогава ушите пречат.
Виж целия пост
# 7
Много топки, много приложения... Интересни неща. При нас се ползва голяма надуваема плажна топка, но около 1/4 спаднала. Става нещо като водно легло. Бебето се слага отгоре, да легне цялото, като в легло, и тя се оформя по телцето му. Топката трябва да е доста голяма, за да побере легнало бебе. Наистина прилича както по филмите съм гледала, че бебето плува в околоплодните води. Помага за отпускане на спазъма и има упражнения за контрол на главата и други.
Виж целия пост
# 8
Да, ползват се и плажни топки, защото са доста по-ефтини и рехабилитаторите могат да се снабдят с тях. Една от тези, за които питам струваше около 80лв. доколкото си спомням.
Виж целия пост
# 9
Ние ползваме една огромна плажна топка. На нас ния препоръчват за равновесие - седнал се поклаща насам-натам. Нашата рехабилитаторка ни препоръча да си вземем от тези с ушичките, за да не даваме толкова пари за тези, който те ги купуват. Ако тези с ушичките ви се струват твърди, доколкото аз знам могат също леко да се спуснат (те също са надуваеми). Утре съм се разбрала с др. Калева да ми даде адреса на фирмата, от която те ги купуват, но предполагам че мястото е същото, което е описано по-горе, защото тя спомена че е в Овча купел. Но и тя каза, че са скъпи - над 60 лева били. Но пък като ни е нужна - то родителите за дечковците какво ли не дават.
На нас тази плажната ни върши добра работа. Също е леко спукана, но пък така и така не трябва да е напълно надута, лепнала съм й един лейкопласт и си се клатим на нея. Може би за момента ще си караме с нея. Иначе в другите магазини няма толкова големи топки. Колко обикаляхме преди, добре че една мама ми я даде тази голямата сега. Да е жива и здрава. Утре пак ще й благодаря, като си говоря сега за нея.
Виж целия пост
# 10
Топките "Кенгуро" са в промоция в момента в супермаркет Хит. Струват 12,99 и 10,99.
Виж целия пост
# 11
Как определяте диаметъра?До колко приклекнало трябва да е детето?
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия