Рецепта за ореховки

  • 38 794
  • 43
Днес за пръв път си кусах ореховки и много ми харесаха...някой знае ли рецепта и би ли я споделил? Благодаря предварително.  Hug
Виж целия пост
# 1
цък   преди да пуснеш тема,ползвай търсачката
Виж целия пост
# 2
Тези които се продават по магазините са по рецептата с орехи , белтъци и пудра захар !!!
Като целувки , но с орехи и стават леко дъвчащи ммммммм утре ще измайсторя !!!
Виж целия пост
# 3
цък   преди да пуснеш тема,ползвай търсачката
Благодаря ти!   bouquet
Виж целия пост
# 4
и ние мерси SlaDk0_i_SoLeNo!
ели е дала идеалната рецепта!
мерси пак!
Виж целия пост
# 5
и ние мерси SlaDk0_i_SoLeNo!
ели е дала идеалната рецепта!
мерси пак!
Утре ще ми донесат орехи, защото нямам и понеделник сигурно ще ги направя, надявам се да станат вкусни
Виж целия пост
# 6
Ето още една рецепта:

3 белтъка
250г. захар
250г. смлени орехи
1 ванилия

Всички продукти се бъркат на слаб огън докато се сгъстят. Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна.

Много вкусни стават  Grinning
Виж целия пост
# 7
Ооо, то голямо чупене и чистене! Предпочитам тази форма на удоволствие да си я закупя. Едно време много ми харесваха тези НА баба.
Виж целия пост
# 8
Ето още една рецепта:

3 белтъка
250г. захар
250г. смлени орехи
1 ванилия

Всички продукти се бъркат на слаб огън докато се сгъстят. Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна.

Много вкусни стават  Grinning
Харесва ми рецептата ти, но колко орехчета ще станат без брашно...да не си забравила да напишеш за брашното....
И все пак благодаря за рецептата...Ще чакам да ми отговориш за брашното...
Виж целия пост
# 9
Аз правя ореховки с овесени ядки.РЕцептата след малко.
1 пакет овесени ядки
4с л брашно
2 яйца
1 ч ч пудра захар
1 чч смлени орехи
1 пакет размекнато масло
Всичко се разбърква и сипваме с лъжица върху намазана тава.Печем в лека фурна.Аз използвам хартия за печене.Вкусни са!А и стават много бързо.
Виж целия пост
# 10
  Ще чакам да ми отговориш за брашното...

Без брашно е рецептата  Grinning Стават цяла тава и са много вкусни. Веднъж направих на баща ми и толкова му харесаха, че после почна да си ги прави сам - а никак не е по готвенето, освен по месцата разбира се  Laughing
Виж целия пост
# 11
Марински благодаря за отговора...ще пробвам по тази твоята рецепта най- вероятно, дано да станат хубави и вкусни както ги описа, но още едно нещо не разбрах-Оформят се малки топки с един цял орех отгоре и се пекат на умерена фурна....как точно става това....тесто ли се получава или просто гъста смес...
Виж целия пост
# 12
По-скоро е гъста смес. Аз ги оформям с две лъжици, иначе е трудничко. Имай предвид че доста се раздуват и ги реди на разстояние в тавата. И хубаво я намажи че доста залепват. На мен първия път ужасно ми залепнаха и много се ядосах. От тогава ги правя само върху тази готварската хартия, не знам точно се казва в България  newsm78
Виж целия пост
# 13
Марински Много съм ти благодарна, ще спазя всичките ти съвети, и дано да не залепнат. Страхотна си   bouquet
Виж целия пост
# 14
Ето ти моята рецепта за Ореховки. Много са вкусни, а щом децата се справят сами с правенето им, значи са и лесни  Laughing
Виж целия пост
# 15
Благодаря ти pep-4o.....сега се чудя кой да направя... Laughing Confused
Виж целия пост
# 16
 Rage tantrum Rage Rage smile3515 smile3516 af newsm29 ignore2Пробвах ореховките по рецептата на   Марински    и нищо не се получи....пекох ги, а тевзеха че станаха на баница- прегоряха.....Всичко заприлича на изгорели филийки.... Вече не мисля да ги правя по тази рецепта!!!!! Каде съм тръгнала и аз да правя ореховки без брашно....Само дето се ядосвах. Всичко замина в КАЗАНА.....ако искате снимки да отида да снимам


Повече нищо няма да правя, без преди това няколко човека да са изпитали рецептата, сама дето хабих захар и яйца, че и орехи и ток.......................при тази скъпотия.
Виж целия пост
# 17

Повече нищо няма да правя, без преди това няколко човека да са изпитали рецептата, сама дето хабих захар и яйца, че и орехи и ток.......................при тази скъпотия.

то вината не трябва винаги да се търси в другите.
може и готвачът да не е бил читав Wink
щом са прегорели, то не си ги пекла на подходяща температура.

и аз ги правя без брашно, но не варя сместта.
просто разбивам белтъците на твърд сняг със захарта, добавям внимателно орехите и после с лъжича на хартията за печене  Peace

Виж целия пост
# 18
Аз съм ги правила няколко пъти и стават чудесни. Това, че са изгорели няма абсолютно нищо общо с рецептата  Naughty
Виж целия пост
# 19
може и готвачът да не е бил читав Wink

Аз съм ги правила няколко пъти и стават чудесни. Това, че са изгорели няма абсолютно нищо общо с рецептата  Naughty

в случая ти не беше готвачът Grinning
а този дето се оплаква от рецептата ти Peace
Виж целия пост
# 20
Моята рецепта е абсолютно дословно същата като на Марински. Получават се точно като купешките ореховки. Много са вкусни, грешката не е в рецептата, гарантирам Peace
Виж целия пост
# 21
може и готвачът да не е бил читав Wink

Аз съм ги правила няколко пъти и стават чудесни. Това, че са изгорели няма абсолютно нищо общо с рецептата  Naughty

в случая ти не беше готвачът Grinning
а този дето се оплаква от рецептата ти Peace

Имах пред вид че мисля като теб, но наистина е прозвучало по друг начин  Embarassed
Поправям се   bouquet

Получават се точно като купешките ореховки.
Да, точно за това я харесвам толкова  Peace

Виж целия пост
# 22
И аз ги правя без брашно , като целувки само че с орехи , на около 80-100 градуса за около 2 часа . стават страхотни
Виж целия пост
# 23
По рецептата,която дадох също стават и са много вкусни.Никога не съм ги изхвърляла.
Виж целия пост
# 24
SlaDk0_i_SoLeNo, що не пробваш ореховки с брашно? Днес  направих две тави и само това хапвах цял ден. Лесно е и става голямо количество  Mr. Green.  Рецептата ми е от форума, ако те интересува - насреща съм
Виж целия пост
# 25

Получават се точно като купешките ореховки.
Да, точно за това я харесвам толкова  Peace


Ама затова не правяяяяяяя... Laughing Шегувам се. Фен съм на домашно приготвените неща, обичам да експериментирам, дори съм се навила за РД на половинката тирамису да правя за първи път, но специално ореховките ми се виждат пипкава работа , още повече ако сам трошиш и чистиш орехите, а не са готови. Единственият риск при купешките е, че можеш да си потрошиш зъб, намират се повечко от черупките, ама сега за едни зъби ли ще сме... hahaha
Виж целия пост
# 26
Ок, разбрах че в мен установихте грешка........... Но все пак другият път ще ги направя с брашно за всеки случай..........А иначе фурната ми беше на 200*....не съобразих да попитам на колко градуса се пекат, Марински....а за постинга ми вчера- бях много много много ядосана че не се получи нищооооооооооооооооооооооооо
Виж целия пост
# 27

Получават се точно като купешките ореховки.
Да, точно за това я харесвам толкова  Peace


Ама затова не правяяяяяяя... Laughing 

Да, но аз съм далечеее....  Sad  А на човек все му се иска точно това което го няма  Wink

а за постинга ми вчера- бях много много много ядосана че не се получи нищооооооооооооооооооооооооо

На всеки се случва  Confused Другият път ще стане  Peace
Виж целия пост
# 28
Момичета, помагайте. Направих ги по някаква сборна рецепта. Станаха идеални. С лъжичка ги слагах в тавата. Пекох до порозовяване в тави. Ама сега въпросът ми е кога се вадят от тавата. Изчаква се до пълното им изстиване ли? Че като ги извадих леко поомекнаха? Кога се втвърдяват?
Видът им е също като на купешките. После що кача снимки.
Виж целия пост
# 29
Аз ги вадя от печката , изчаквам 5 минути и ги отлепям от хартията за печене
Виж целия пост
# 30
хмммм  newsm78

Ама те са едни меки, как да ги определя, като празни отвътре. ОК, махам ги, че после може би изобщо няма да могат да се отлепят.

Благодаря, Магия   bouquet
Виж целия пост
# 31
Добре, че направих 3 тави, че да си разбера грешката. Първите 2 пекох до бледорозово. Третата я "изпуснах" и станаха кафеникави - с цвят на карамел. Точно те се втвърдиха, както си трябва, а първите станаха като пърхутки и няма тенденции да се втвърдят. Пъхнах ги пак, пък да видим. Ето рецептата, по която ги правих:
5 белтъка (останали ми от крем Дипломат -
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
счукани орехи - колкото имах - около 250 гр

Разбих белтъците на сняг, добавих захарта, после и брашното. Накрая и орехите. С лъжичка сипвах върху хартия за печене. Пекох на вентилатор - на 150 С

Ето ги и тях:

Сурови:

Изпечени:

Извадени от тавата:
Имат онзи неповторим купешки вкус, консистенция на дъвка. Разкошни са. Препоръчвам.
Виж целия пост
# 32
Тази седмица пак ще ги направя, да видим какво ще се получи. Дано този път да станат.
Виж целия пост
# 33
А иначе фурната ми беше на 200

Тук ти е грешката, ореховките, целувките и въобще всичко що е с белтъци на сняг се пече, по точно суши, на 80-100 градуса продължително време, за ореховките примерно около 2 часа на 100 гр. Стават хрупкави и перфектни. А ти направо си ги "опекла"  Laughing.
Таку що приключих и аз с две тави ореховки. Правя ги само от разбити белтъци, захар и орехи.
После ще снимам, като остана на саме, защото иначе ще бъдат ометени за секунди, а ги пазя за утре, че имам повод  Wink.
Виж целия пост
# 34
всичко що е с белтъци на сняг се пече, по точно суши, на 80-100 градуса продължително време, за ореховките примерно около 2 часа на 100 гр. Стават хрупкави и перфектни.

Зори, хич не мога да правя целувки, ама ги пекох на 150, на вентилатор, до светло кафяво, не засякох време, но може би около 40 минути. Станаха идеални. Точно като купешките. Малко по-малки, но ги сипвах с чаена лъжичка. Със супена ще ги докарам и на големина   chef

ПП: Може би има значение това, че има и брашно  Rolling Eyes, но определено на 150 си стават добре.
Виж целия пост
# 35
И без брашно (по рецептата с варенето) пак на 150 се пекат. Стават кафяви и напукани, наcathie са по-белички и сякаш по-близки до целувки.
Виж целия пост
# 36
Някак-си не ми се рискува да сложа всички продукти накуп и да варя. Светло кафяви са, на снимката не се вижда добре цветът. Но наистина сякаш купените са по-напукани  newsm78
Виж целия пост
# 37
Е, не се варят, по-скоро се затоплят на слаб огън до разтапяне на захарта и сгъстяване. Пробвай, не е страшно Wink Сложното в цялата работа е чистенето на орехите.
Виж целия пост
# 38
Направих ги по рецептата на cathie, излязоха 4 големи и една малка тавичка, отначало фурната беше включена на 50, после на 100 и накрая я пуснах на 150*, първата тава се опече за около 1 час, а другите за по 15- 20 минути, но нестанаха точно като магазинските, те стават по дебелички и напукани, дакато тези нестанаха нито напукани нито дебели- правих ги с кафена лъжичка и се разплуха, заприличаха на мини палачинки, но пък вкуса им е същият като на купешките ореховки. Снимки ще кача после, защото сега имам доста работа със правенето на печен пипер за зимнина...
Виж целия пост
# 39
SlaDk0_i_SoLeNo , ама ти яко си се зараздомакинствала в кухнята! Peace
Виж целия пост
# 40
SlaDk0_i_SoLeNo , ама ти яко си се зараздомакинствала в кухнята! Peace
О, да много даже сега имам още доста работа и затова по къдсно ще кача обещаната снимка, хайде сега чао че бързам.....
Виж целия пост
# 41
Сколасах и аз да кача снимки най-после :



В действителност са доста по-тъмни, отколкото изглеждат, явно ефекта е от светкавицата.
Виж целия пост
# 42
Ето ги и мойте....
Виж целия пост
# 43
Да взема и аз да ги забъркам ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия