Важно - машина за хляб.

  • 203 548
  • 1 526
# 1 485
Момичета вече и аз съм в отбора на хлебопекарите. Crazy.
Снощи пробвах моята клатроник.Много съм доволна.Получи ми се хляб от първият път дано все е така.Няма с какво да снимам за да ви покажа   но стана и вкусен и добре изглеждащ.Само отгоре не успя да се опече добре и седеше тестено.Да ви питам възможно ли е да е дошла маята в повече и да е бухнал много за това да не се е изпекъл?тестото беше опряло в капака да кажа.Отдолу на самия хляб остана дупка от бъркалката,за това да ви попитам вие вадите ли я и кога точно?Ох май много работи взех да питам, че за сега ще се спра.
Виж целия пост
# 1 486
Леле, Рая, кажи как  направи този кекс. Изглежда невероятно...

Ето, Ню :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15367.msg283563#msg283563
Виж целия пост
# 1 487
Пухчо,аз не вадя бъркалките,ядем си хляба така,с дупките. Laughing
А за недоопечения хляб-ако тестото ти е опряло в капака наистина може да стои неизпечено.При мен така се получи с козунака-опря на капака и там остана тесто,та после го доопекох във фурната.
Я да ви питам и аз,взех си едно бяло брашно на Софимел-ОЛА,универсално,в синя опаковка.Хляба много бухна от него,та чак се зачудих дали не му слагат нещо в това брашно?!Пише,че съдържа аскорбинова киселина,но според прочетеното от мен във форума това е витамин С-безвреден.Вие как мислите?
Виж целия пост
# 1 488
Да,безвредна е аскорбиновата киселина от нея става брашното по-силно,глутеновия скелет се заздравява и е подходящо това брашно за кори за баница. Peace
Виж целия пост
# 1 489
Вале и аз ползвам на софмел брашното в сините пакети.Може би затова така ми бухна толкова много.Ама знам ли .може би малко по малко брашно да слагам трябва? ooooh!
Виж целия пост
# 1 490
Ето тези неща правих тези дни,но чак сега успях да кача снимките:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=21
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=23
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86504&photo=24
Днес ще правя козунаци и ако станат добре ще снимам.  bouquet
Виж целия пост
# 1 491
а при мен нищо не става. имам машината вече 2-ра година и едва 2-3 пъти стана някакво подобие на хляб. а нсощният ми опит за козунак беше повече от плачевен. а уж взех рецептата от тук - даже имаше снимка на същинска някаква прелест /няколко страници назад/. моето стана клисаво, а в средата направо си беше сурово. язък за стафидите и сушените череши ooooh! а програмата ми е с 2 месеция, 3 втасвания и обща продължителност 2.55 часа.

моля някой да метне наистина изпитана рецепта за козунак.
и някакви хитринки да сподели, ако има.
например, маята каква да е; замразена става ли; да се разтваря ли в млякото или как да се слага;
брашното разбрах вече тип 500 или 450 или на софимел-синьото.
друго нещо да се сещата?
наистина не разбирам що така не става нищо  newsm78 и направо ще се пръсна от яд Crossing Arms
Виж целия пост
# 1 492
А да ви питам в Плевен къде се продават такива машини.Разбирам,че в София в ТСМ магазините ги има,но тук... newsm78
Виж целия пост
# 1 493
Веси,съгражданко Wink,моята я купих от Плевен,магазина е на Сан Стефано.Но сега там няма,а и май няма да изкарват.
Виж целия пост
# 1 494
аз доколкото разбрах--важно е ,първо да се сложат течните съставки,яйцата разбити със захарта,брашното кладенче правиш в него и там слагаш маята--която е шупната в топличко мляко
Пина беше написала че програмата за козунак около 3часа и 13

момичета допълнете ако нещо съм пропуснала,,,то и аз съм от новите   --но това е основното правило,,и ако си сложила щипка сол-да не се допира  при слагането до маята
по-опитните мами споделиха че не е добре да се слага замразена,защото може дълго време да е стояла и да е стара,,а и продуктите да са ти на стайна температура
Виж целия пост
# 1 495


моля някой да метне наистина изпитана рецепта за козунак.
и някакви хитринки да сподели, ако има.

Ето моята многократно изпитвана рецепта:
3 яйца
125 мл. пр. мляко
125 мл. масло/стопено/
150 гр. захар
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая /аз ползвам на д-р Йоткер/
2 ванилии
настърганата кора на 1 лимон
стафиди
орехи за отгоре, захар за наръсване, жълтък за намазване.


Продуктите се изсипват в кошничката в следния ред - разбитите яйца+прясното мляко, отгоре пресятото брашно+захар+ванилия+лимонова кора, в кладенче - сухата мая. След като се оформи топка постепенно по много малко се добавя маслото. При звуковия сигнал - стафидите. Преди цикъл печене се намазва с жълтък, набожда се с орехови ядки или бадеми и се посипва със захар.

Яйцата и брашното трябва да са със стайна температура, млякото - топличко.
Досега нито веднъж не ме е подвела тази рецепта. последния път я пуснах на програма тесто, а оформях и пекох във фурната. Разгледай линка в подписа ми - ще видиш козунаци по тази рецепта.
Не се отказвай. Успех!
Виж целия пост
# 1 496
правих днес пак козунак, от тукашна рецепта  на пина  Winkсложих от брашното на софимел в червената опаковка-пише че сладкиша сам набухвал, Winkобаче доста брашно трябваше да му досложа newsm78поне 100 гр отгоре,
обаче,момичета голяма съм newsm57,без да се усетя съм го сложила на препечено и малко го поизгорих Cry,в долната част много много не става за ядене,,в горната го изядохме


Виж целия пост
# 1 497
не се отказах  Simple Smile
и стана страхотно  Laughing
за първи път някакво печиво от машината изглежда по този невероятнен начин! комбинирах няколко рецепти и начини на приготвяне. вадих тестото 1 път, за да домесвам с допълнително брашно, после пак, за да го оплета, после след 2-рото втасване и преди 3-тото го метнах на по-топло във фурната, за да се надуе повечко, а на финала го допекох във фурната, защото козунакът бухна почти до капака и ми се видя недоопечен.
толкова съм въодушевена, че утре ще направя още един, а в събота - трети!
е, не съм го опитала, и няма и да го направя до неделя, но няма начин под тази форма да се е скатал смотан вкус! а и не ща да смачкам фасона на нещото като го режа!
утре мисля при сплитането да намажа отделните плитки с малко мармалад и ще видя какво ще стане.
снимки по-после ще метна  Laughing
желая спокойна и усмихната нощ. аз ще спя доволна  Laughing
Виж целия пост
# 1 498
majceto, утре не се работи никакава домакинска работа  Grinning
Азнаправи днесединпо рецетатана Зори. ТрябвадаВи кажа, чекатоказвахна майкамии бабате ми,чеще правя козунак  всички ме гледаха много скептично. Козунака стана страхотен. Аз го пекох в печката, а и там втасваше. Така втаса, че имахчувството, чеще излезе оттавата.  Сега правя втори защото  обещах  на колегите ми да им занеса.., нотолкова беше хубав, чего изядохме

Зори, специални  благодарности за съветите и насоките   Страхотна си bouquet
Виж целия пост
# 1 499
Момичета, моля за помощ. Прочетах някъде, че някой е прави лютеница в хлебопекарна, от 75 стр тема прочетох 35 произволни, не мога повече, на диета съм  Simple Smile Моля насочете ме къде да я открия тази рецепта. Благодаря  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия