Искам да запазя тиквички за зимата..как?

  • 17 559
  • 22
# 15

 До всички, които замразяват пържени тиквички:

Като ги изпържите, посолявате ли ги или ги замразявате - НЕ солени?
Виж целия пост
# 16
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.
И аз така, само че не на кубчета, а на кръгчета - за пържене. Нарязвам ги, посолявам ги, оставям ги добре да се отцедят, за да се наредят по-плътно в бурканите. Слагам отгоре по 2 аспирина и доливам с вода. Стерилизирам 5-10 минути.
Виж целия пост
# 17
казвали са ми, че не е добре във фризера да се слагат неща със сол, но не знам по каква причина - май беше нещо в смисъл, чена самия фризерне му се отразява добре, но не помня, за съжаление. Затова не ги соля, а и вкъщи всеки обича различно солено, така че винаги после пак си солят.
Дано някой се включи с повечко инфо по въпроса.
Виж целия пост
# 18
казвали са ми, че не е добре във фризера да се слагат неща със сол, но не знам по каква причина - май беше нещо в смисъл, чена самия фризерне му се отразява добре, но не помня, за съжаление. Затова не ги соля, а и вкъщи всеки обича различно солено, така че винаги после пак си солят.
Дано някой се включи с повечко инфо по въпроса.

Не се слагат солени неща, защото солта не позволява да замръзнат добре продуктите. За пример - моретата и океаните, които са със солена вода, не замръзват или ако някога на места около бреговете замръзне част от водата, то е при мнооооооого ниски температури - мисля, че беше около -20 градуса.
Виж целия пост
# 19
майка ми ги прави, като си ги пържи във фритюрника, след което в торбички ги замръзява. като се разпразят си ги приготвя с кисело мляко и чесън и стават същите на вкус като пресни
Peace
Виж целия пост
# 20
Правим ги по 2 начина - с рецептата за кисели краставички,и напязани на колелца в буркани,допълнени с вода + 1 аспирин.Вторите като се отцедят зимата стават за пържене.Е,не са като пресните...
Виж целия пост
# 21
Преди малко направих мусака с тиквички с миналогодишни тиквички от фризера(много добре са запазени,на вид не се различават от тези,които сложих тази година),които,както вече писах, ги нарязвам на кубчета,в торбички и във фризера.
Виж целия пост
# 22
..........и напязани на колелца в буркани,допълнени с вода + 1 аспирин.Вторите като се отцедят зимата стават за пържене.Е,не са като пресните...
А не се ли слага сол на тези?

Благодаря за всички идеи  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия