Пържени тиквички в буркан без доматен сос

  • 14 698
  • 8
здравейте момичета!искам да ви питам дали някой е слагал пържени тиквички в буркан за зимата,но без доматен сос.Защото аз влизах в интернет но намерих само с доматен сос а аз искам само пържени със сол да стерилизирам за да мога да ги приготвям зимата със копър и кисело мляко.Та въпроса ми е приготвяли ли сте такива тиквички и ако да как?
Виж целия пост
# 1
Дано някой да сподели успешна рецепта. Миналата година замразявах пържени тиквички и патладжани във фризера, но мястото ми е малко и ми се иска тази година да ги направя в буркани.
Виж целия пост
# 2
Миналото лято правих пържени в буркани.
Зимата като ги отворих и бяха станали горчиви.
Аз ли нещо не направих както трябва или от олиото където е стояло не знам, но не ставаха за ядене.
Ако някой е правил, нека сподели. 
Виж целия пост
# 3
Аз една година правих,но се развалиха.
Виж целия пост
# 4
Миналото лято правих пържени в буркани.
Зимата като ги отворих и бяха станали горчиви.
Аз ли нещо не направих както трябва или от олиото където е стояло не знам, но не ставаха за ядене.
Ако някой е правил, нека сподели. 

Точно същото се получи и при мен. При това имаше и един дъх на леко гранясало олио. Явно олиото е проблем. Може би, ако се използва олио от гроздови семки или оризово (издържат на по-висока температура без да се окисляват), ще стане, но пък те са доста по-скъпи.
Виж целия пост
# 5
                ЗДРАВЕЙТЕ ЗА първи път съм тук като потребител!

    Тиквичките след пържене оваляни в брашно се отцеждат от олиото и се редят в кутии.
  Задължително се съхраняват така приготвени САМО ВЪВ ФРИЗЕРА!



                                                        УСПЕХ!
Виж целия пост
# 6
Благодаря, ще се пробва Wink
Виж целия пост
# 7
Слагала съм пържени във фризера, миришат на гранясало олио, в буркани също миришат, може би в доматен сос няма да миришат. Аз тиквички съхранявам само по един начин, слагам ги настъргани във фризера в пликове само за кюфтета, направо стават невероятни, после с чесън копър и кисело мляко мммм, чудни Hug. Поне две чекмеджета слагам и свършат ли тиквичките почваме да ги ядем и така си освобождавам място за други неща, месо, чушки, кьопоолу...
Виж целия пост
# 8
Слагала съм пържени във фризера, миришат на гранясало олио, в буркани също миришат, може би в доматен сос няма да миришат. Аз тиквички съхранявам само по един начин, слагам ги настъргани във фризера в пликове само за кюфтета, направо стават невероятни, после с чесън копър и кисело мляко мммм, чудни Hug. Поне две чекмеджета слагам и свършат ли тиквичките почваме да ги ядем и така си освобождавам място за други неща, месо, чушки, кьопоолу...

Помня, че майка ми избягваше проблема като слагаше чесъна още докато консервираше тиквичките в бурканите. Мисля, че добавяше и малко оцет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия