Кеат кебап

  • 1 588
  • 9
Това е ястие, което е елементарно за приготвяне, може да се подготви от предния ден и да се сложи във фурната да се пече два часа преди да дойдат гостите.

Продукти:
месо около 1 кг, за предпочитане агнешко, ярешко, но съм го правила и с друго.
лук 2 - 3 връзки зелен или 4-5 глави
гъбки около 300 - 400 грама
бяло вино около 1 в. ч.
черен пипер, сол, малко червен пипер
1 връзка магданоз и десетина листенца гюзум
алуминиево фолио

Месото се реже на хапки, гъбките - също, лукът - на полумесеци или на ситно, магданозът и гюзумът - на ситно, ръси се с черния, червения пипер и солта. Полива се с виното. Всичко това се обърква и се отставя в хладилника да си поеме ароматите.

Когато му дойде времето да се пече, сместа се разпределя върху алуминиево фолио, нарязано на парчета, които да могат да се свият на пличета, толкова на брой, колкото са хората на масата и във всяко пликче се слага по една ч. л. масло. Пликчетата се затварят възможно най-плътно, с алуминиевото фолио това е възможно. Пликчетата се нареждат в тава, в която се налива водичка и се пекат в умерена фурна около час и половина - два часа. През цялото време следете за водата, защото не бива да остават пликчетата на сухо.

С това ястие ще впечатлите гостите си, а вие няма да сте се скапали от дълги и сложни приготовления.

Добър апетит и добро настроение  Grinning
Виж целия пост
# 1
Мерси за рецептата. Изглежда много апетитна.
Каква е тази подправка "гюзум"?
А при сервиране, изсипва ли се хм, яденето от фолиото в чинията или се сервира с фолиото?
Виж целия пост
# 2
Благодаря!

  bouquet

това е традиционно ястие  Wink
но понеже не обичам месо ми го приготвят на мен със сирене става много вкусно така че ...за вегетарианците  Peace

Цитат
Кеат кебап
== кебап в хартия  Hug
Виж целия пост
# 3
Мерси за рецептата. Изглежда много апетитна.
Каква е тази подправка "гюзум"?
А при сервиране, изсипва ли се хм, яденето от фолиото в чинията или се сервира с фолиото?

Гюзумът = джоджен.
В чиниите се сервира с фолиото, като се предупреждават гостите внимателно да го отварят, за да не се излее сосчето   Laughing
Виж целия пост
# 4
Това е страхотно ястие!
Аз съм правила със заешко, но до сега не знаех, че се казва кеат кебап. Laughing
Харесвам такива ястия, които са  хем оригинални, хем са си с гарнитурата. Wink
Виж целия пост
# 5
Благодаря много за рецептата,аз проявих интерес в друга тема.Харесва ми много как звучи,не съм правила такова нещо до сега и ще го направя - звучи лесно и вкусно - лелелеее,взех да слюноотделям... Crazy ooooh!
Виж целия пост
# 6
Благодаря много за рецептата,аз проявих интерес в друга тема.Харесва ми много как звучи,не съм правила такова нещо до сега и ще го направя - звучи лесно и вкусно - лелелеее,взех да слюноотделям... Crazy ooooh!

pina, реших да отделя темата, защото се сетих, че май не съм виждала такава. По празниците имах гостенка на достатъчно години, но се оказа, че и тя не знае нищо за кеат кебап. Като видя пликчетата, ме попита каква е тая "анонимна вечеря" Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 7
Звучи чудесно. Ще го пробвам Party

А с каква гарнитура върви?
Виж целия пост
# 8
Звучи чудесно. Ще го пробвам Party

А с каква гарнитура върви?

Върви без гарнитура, след хубаво предястие и няколко салати преди него. Например последния път беше след шопска салата, кьопоолу, предястие "Руло Алисия", подредено в голяма салатиера с резени домати със счукан чесън и магданоз около него   chef
Виж целия пост
# 9
Изглежда много вкусно, а и имам едно агнешко във фризера и се чудех как да го наготвя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия