Баклавата от моя аватар

  • 6 341
  • 64
# 45
Олеее, кава баклава  Shocked. Разкош!!! Ей, големи сте искусителки значи  ooooh!
Виж целия пост
# 46
pina, суров шам фъстък ли намери?
Виж целия пост
# 47
Суров шам фъстък има в Билла - цената е около 4.60 лв за 100 гр - продава се пакетиран. Видя ми се скъпо и не си взех, явно ще направя баклавата само с орехи.
Виж целия пост
# 48
pina, суров шам фъстък ли намери?
Не,не съм намерила!Ето казват хората Билла,ама ние нямаме Била... Tired
То и на мене ми се вижда скъпо - 10лв ще е само шам фъстъка.
Само с орехи мисля да я правя,но кога точно - не знам.
Виж целия пост
# 49
В нашата Била няма суров шам фъстък.Вчера бях там и се дзверих в ядките, но не видях.Но и да имаше... 10 лева само за това няма да дам. Naughty
Като се наканя да я правя и аз ще я правя само с орехи.
Но не знам кога ще е това, че сега друга треска ме тресе. Laughing
Виж целия пост
# 50
pina, ти нямаш милост   Mr. Green

Последно, някой направи ли баклавата по оригиналната рецепта? Ще взема аз да се спретна май  Thinking
Виж целия пост
# 51
pina, суров шам фъстък ли намери?
Не,не съм намерила!Ето казват хората Билла,ама ние нямаме Била... Tired
То и на мене ми се вижда скъпо - 10лв ще е само шам фъстъка.
Само с орехи мисля да я правя,но кога точно - не знам.

Ами няма Била да.
Аз ще продължа да търся още малко.
Виж целия пост
# 52
Аз нали скоро ще ходя в Истанбул (другата седмица),та може да видя от там дали няма да мога да си купя суров,безсолен и евтин шамфъстък.
Виж целия пост
# 53
Ха-ха, Пина!
Ти ме уби!В Меката на баклавата ти ще търсиш шам фъстък, за да си направиш баклава. Crazy
Виж целия пост
# 54
Ха-ха, Пина!
Ти ме уби!В Меката на баклавата ти ще търсиш шам фъстък, за да си направиш баклава. Crazy
ами за убиване съм!То всичко от там тръгва... ooooh!
Аз там,че ще ям баклава до пръсване - то е ясно.Ще си купя да нося и тук.Ама нали трябва после да убедя себе си,че съм по-голям майстор от тях и,че хич не ги разбират те,тия работи... Crossing Arms   Mr. Green
Виж целия пост
# 55
Да кажа и аз нещо за баклавата. Правила съм я само с орехи. Отдавна. Вместо там всичкото рязане по размер и мазане, за по-бързо правя следното: разделям корите на две, едната част нареждам в тавата, слагам ядките (кой каквито иска - шам-фъстък, орехи, бадеми, безсолни фъстъци, микс някакъв), разбъркани с канелата и орехчето, а отгоре нареждам другите кори. С нож нарязвам баклавата на ромбчета. Загрявам доста около 300 мл олио и внимателно, по малко го наливам в разрезите. Сухо място не остана. Печене - като по рецептата. Заливка - захар, вода и лимон. Но после леко накланям тавата и изваждам едно парче. На неговото място се събира сок, който аз отново и отново поливам върху баклавата (изваденото парче - също). Докато попие. Това са номера от кухнята на нашите. Дори и мъж без опит може да го направи.
Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 56
Аз нали скоро ще ходя в Истанбул (другата седмица),та може да видя от там дали няма да мога да си купя суров,безсолен и евтин шамфъстък.
Аз вече разпитах една позната, която редовно пътува до Турция. Имало ядки каквито се сетиш, но не са евтини. Та шам фъстък ще намериш, ама не очаквай да е евтин. От нея пак знам, че баклавата там я правят ужааааасно сладка, а като правят за износ слагат по-малко захар.
Виж целия пост
# 57
Да се изкажа и аз- баща ми редовно ми носи шам фъстък от Турция- щом купува по кило-две,май не е много скъп,защото баща им не е с широки пръсти Laughing
В момента не е в България и не мога да го попитам,но техния хем е по-евтин ,хем е и по-вкусен.
Пина - купи си непременно- няма да се разочароваш
А и си хапни от тяхната баклава,че да не те е яд после... Hug
Виж целия пост
# 58
Оооо,баклава ще хапна и още как. Crazy
Ще прегледам и шамфъстъка.Мисля да купя аз,но ако е много скъп - няма.
Виж целия пост
# 59
Гледам още никой не се е наканил да направи баклавата. Аз го бех планувала тази седмица в почивните дни, ама ме извикаха на бач извънредно и ми се размина. Този уикенд обаче почивам и ще я направя, само с орехи де.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия