Карфиол, какво може да се приготви от него?

  • 5 337
  • 40
# 30
Аз днес направих торта от карфиол, но 4 различни на цвят сорта + броколи за 5-ти цвят:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96942&photo=26

Към нея имаше сос от 3с.л. масло; 30 гр брашно; 2 ч.ч. прясно мляко; 85гр кашкавал за разтопяване / аз сложих чедар /; индийско орехче, сол и черен пипер.
Разтопява се маслото и се слага брашното; бърка се за 2-3 мин; после се прибавя млякото; бърка се за около 5мин; след това кашкавала; като се разтопи, се слагат подправките.
Виж целия пост
# 31
Току-що си направих салатка с карфиол    chef  .Стана перфекциозна  Heart Eyes
1 карфиол се начупва на розички и се сварява, като към водата се прибави малко бульон. След като се свари , отцежда се и отгоре се настъргва кашкавал. Става божествено. (По желание може и сол. Аз почти на употребявам сол  Embarassed )
Още по-добре ще се получи, ако се прибавят и няколко розички броколи  Heart Eyes
Виж целия пост
# 32
Аз освен паниран го правя и по следния начин:

Сварен и изцеден карфиол на малки парченца се запържва в зехтин (може и с масло или олио)  и чесън.
Сварявам макарони, които да се ядат с лъжица , отцеждам им водата, но не цялата и ги смесвам с запържения карфиол с чесън. Сервирам  с пармезан или настърган кашкавал.

 Може да се добави и сметана при пърженето на карфиола, но тогава е нужно да се запърже с по-малко мазнина.

Дано да ви хареса!
Виж целия пост
# 33
А някой от вас правил ли е туршия само с карфиол?
Виж целия пост
# 34
Току-що си направих салатка с карфиол    chef  .Стана перфекциозна  Heart Eyes
1 карфиол се начупва на розички и се сварява, като към водата се прибави малко бульон. След като се свари , отцежда се и отгоре се настъргва кашкавал. Става божествено. (По желание може и сол. Аз почти на употребявам сол  Embarassed )
Още по-добре ще се получи, ако се прибавят и няколко розички броколи  Heart Eyes
Леле, супер! Аз съм почитателка на карфиол и броколи!  Peace
Виж целия пост
# 35
любимата ми рецепта за карфиол е следната:сваряваш го в подсолена вода предварително накъсан на розички,след това го запържваш в съвсем малко мазнина за около 1-2 мин.След това се залива с готварска сметана и топено сирене,а като подправка слагам само черен пипер.Оригинала на рецептата е с синьо сирене и ементал но така и не съм го изпробвала.Дано ти хареса Wink
Виж целия пост
# 36
Основно ястие
1 килограм карфиол;
2 големи домата;
1 голяма зелена пиперка;
1 глава лук
4 картофа;
1 супена лъжица маргарин;
сол,чубрица и малко лютив червен пипер.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маргарина,поръсва се с чилито и се разрежда с 1 чаена чаша вода.Прибавя се нарязаната на кръгчета зелена пиперка и по желание 1,2 скилидки чесън.Задушава се докато изври.Добавя се накъсания на розички карфиол и под капак се задушава до омекване.Слагат се нарязаните домати(или доматено пюре) и се вари 10-15 минути.
Виж целия пост
# 37
карфиола ми е любим,но другите вкъщи не го тачат много ,затова най-бързо си го правя на салата с краставица,чесън,сол ,оцет и олио
Виж целия пост
# 38
А някой от вас правил ли е туршия само с карфиол?
Всяка туршия става и само от карфиол.
Виж целия пост
# 39
Аз го правя на фурна с много кашкавал като подложка, кисело мляко, яйца, подправки и т.н.


Като кликнете на линка има снимка стъпка по стъпка,ако някой иска преведа и рецептата си.  Peace
Виж целия пост
# 40
Ами на мен ми харесва така- сваряваш го, после го пасираш или нарязваш много ситно слагаш му 1 лъжица кисело мляко, майонеза на вкус, сол на вкус, черен пипер, може малко лимонов сок.Това е като салата.
Също и паниран го харесвам Peace
А, така, а тази салата носи и сладка царевица от консерва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия