Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

  • 281 459
  • 397
# 30
аз  мисля 4е имам мастно  топ4е  на мъжкия ми полов орган ?    какво да правя ? Thinking
Виж целия пост
# 31
здравейте.Неска съвсем случайно на главата си открих топче около 2 см. на 17 г. съм.Какво може да е. Sad
Виж целия пост
# 32
Идете при личния си лекар,той ще ви насочи и даде направление за нужния специалист.
Без паника и успех!
Виж целия пост
# 33
ЗДРАВЕЙТЕ И аз имам проблем с липом на главата, който ме наболява. Липома е от зимата и нараства. Намира се отдясно на челото и мисля, че покрай него преминава темпоралната артерия. Когато сложа пръст върху него, чувствам пулс, което значи че отдолу минава кръвоносен съд. Ходих при личната лекарка и при специалист, но и на двете места ми казаха, че това е само козметичен проблем и не може да ме боли главата от това. Мина вече месец откакто ходих на специалист, но болката в тази област не минава, също така ми е  и едно такова замаяно. Та въпроса ми е , възможно ли е това липомче да оказва натиск на кръвоносен съд и затова да ме боли.   Също така искам да попитам, колко време трябва да се възстановявам след операция (примерно в най-лошия случай, колко време не трябва да хода на фитнес)  МЕРСИ МНОГО Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Здравейте! Обръщам се към д-р Оги.  Не съм сигурна, но мисля, че резултатите са излезли /макар, че ни казаха, че излизат след около 5 дни/, защото думите на доктора бяха - Няма лошо, доброкачествено е! Благодаря ви предварително!

Искайте точна информация за хистологичния резултат. Колкото до упойката и престоя в болницата, това вече е по преценка на лекаря.
Виж целия пост
# 35
ЗДРАВЕЙТЕ И аз имам проблем с липом на главата, който ме наболява. Липома е от зимата и нараства. Намира се отдясно на челото и мисля, че покрай него преминава темпоралната артерия. Когато сложа пръст върху него, чувствам пулс, което значи че отдолу минава кръвоносен съд.  Та въпроса ми е , възможно ли е това липомче да оказва натиск на кръвоносен съд и затова да ме боли.   

Най-вероятно е липом. Възможно е да притиска костта и затова са изпитвате болка. След операцията са нужни 2 седмици да се върнете към нормален живот.

Изобщо такива доброкачествени образувания като липом, фибром, синовиом могат да се появят навсякъде по тялото. Тяхната характеристика става едва след отстраняването и изследването на туморчето.
Виж целия пост
# 36
Здравейте! Искам да попитам, с какъв преглед се установява дали е липом или нещо друго. Каква е причината за тяхното появяване. Много моля, които знае да ми отговори. Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 37
Здравейте! Искам да попитам, с какъв преглед се установява дали е липом или нещо друго. Каква е причината за тяхното появяване.

Достатъчен е преглед от добър специалист. Допълнително се прави ехография. Тези образувания са най-различни и произхождат от всякакви тъкани - мастна, сухожилна, мускулна и прочее. Само природата знае как става това.
Виж целия пост
# 38
Д-р Оги, имам следното притеснение:
От доста години малко под сгъвката на левия крак горе до слабините имам подкожно образувание, което на пипане е като възелче, неболезнено и малко на размер от порядъка на 0,5-1,00 см. Никога до сега не са се проявявали симптом, дори не съм му обръщала внимание особено. 
От около 2-3 седмици започнаха леки болки по протежението на мускула надолу или по-скоро сухожилието, която е засилена сутрин след сън и по-продължителен застой седнала например. След раздвижване тръпките /защото са по скоро такива или лека болка/ намаляват. Освен това, забелязвам и леко присвиване като стягане на сухожилието в задната част на коляното където минават предполагам сухожилията. Въпросното топче не е видоизменено, нарастнало и т.н. поне видимо. Кожата над него е леко вдлъбната, с нормален цвят и при допир лек натиск с пръсти се напипва. Не е подвижно. Моля ви, бихте ли ми казали какво сполед вас е това, страшно ли, защото наистина много се притесних след прочита на темата. Дали е фибром, липом или друго нещо... Наистина се притеснявам и изпитвам ужас че може да е злокачествено.
Това че кожата над него е вдлъбната ми навява страшни мисли, какъв е вашият съвет - при какъв хирург да отида и къде е най-добре да се направи операцията ако е нужна.
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 39
В тази област, това което описвате, най-често е лимфен възел. Понякога при млади жени се появява такъв след чести епилации, и не е рядко явление даже да гнояса. Изключено е да бъде нещо злокачествено.
Аз също мога да Ви прегледам, защото консултирам и пациенти над 18 годишна възраст. Ако желаете може да си запишете час в моята частна клиника на 851 00 99.
Виж целия пост
# 40
Благодаря ви за бързият отговор и успокоителните думи!
Записах си телефона  на клиниката ви и дори намерих местоположението и адреса.  Grinning
Не мисля че е от кола маска, защото е 2-3 пръста под линията на окосмяването и малко под сгъвката на крака.  Confused
Ако е възпален лимфен възел, колко спешно трябва да взема мерки и колко дни мога да изчакам за прегледа или трябва незабавно да се направи? /в момента съм неразположена и затова не ми е удобно за преглед/  Embarassed.
Питам защото не съм София.
Не е проблем и да остана в София за интервенция ако е нужна.

Отново искрено ви благодаря за бързината!!!
Поздрави!   bouquet
Виж целия пост
# 41
Изчакайте да мине неразположението, прегледът не е спешен.
Виж целия пост
# 42
Doktore a vuzmojno li e ot tez lipomi da teche neshto kato gnoi ili neshto takovo shte posavetvate


P.s. sry za latinicata no nqmam kirilica.
Виж целия пост
# 43
Ако тече нещо като гной тогава това се нарича атером и се намира най-често по главата. Изобщо има всякакви разновидности - липом (мастна тъкан), атером или дермоидна киста (с кашаво съдържимо), фибром (плътна тъкан), хигром (лимфна киста) ....
Виж целия пост
# 44
Имам липом на шията и искам да ми го отстранят. Много ви моля препоръчайте добър хирург в София. Много ви благодря предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия