Пълнен Крем карамел

  • 31 730
  • 193
# 30
Аз не се изказах правилно Banghead,не карамелизираната захар а самият крем ми става на шупли
Виж целия пост
# 31
Аз не се изказах правилно Banghead,не карамелизираната захар а самият крем ми става на шупли

Ако го направиш както съм писала и спазиш грамажите и т.н. няма да стане гарантирам ти .И температурата няма значение,аз го правя на 180,но като бързам увеличавам много.Просто си разбъркай за 2-3 мин с миксер яйцата,млякото и захарата и залей кроасаните.Захарта няма да се разтвори напълно,така че я обери с една лъжичка и я прибави и нея,тя ще си стане.Ако имаш други въпраси питай,няма да се излагаме пред гостите я . Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Фурната ти да е на не повече от 180 С и няма да станат шупли. Даже на 160.

Правете си карамела на кутлона,наи-бързо и удобно е .

Имах предвид температурата за печене на крем карамел, а карамел (горена захар) естествено на котлона правя. Млякото ми е винаги топло, така по-лесно се разтваря захарта. Не горещо да пресече яйцата, топло. Опитвала съм и да сипвам в купичките първо млечно-яйчената смес, след това карамела (по рецептурна книжка). Пак си става нормално. Шуплите стават от печенето на висока температура, не от друго.
Виж целия пост
# 33
Фурната ти да е на не повече от 180 С и няма да станат шупли. Даже на 160.

Правете си карамела на кутлона,наи-бързо и удобно е .

Имах предвид температурата за печене на крем карамел, а карамел (горена захар) естествено на котлона правя. Млякото ми е винаги топло, така по-лесно се разтваря захарта. Не горещо да пресече яйцата, топло. Опитвала съм и да сипвам в купичките първо млечно-яйчената смес, след това карамела (по рецептурна книжка). Пак си става нормално. Шуплите стават от печенето на висока температура, не от друго.


Опс....аз не съм видяла правилно извинявай.А и снощи четох някъде че си правят карамела на котлон и се сбърках просто.
Виж целия пост
# 34
Шуплите се получават от твърде високата Т на водната баня, както пише аномалия. За да се избегнат, трябва да се следи водата в тавата да не заври. За тази цел или се долива по малко студена вода, или се добавят кубчета лед, или се пече на слаба фурна...
Виж целия пост
# 35
Шуплите се получават от твърде високата Т на водната баня, както пише аномалия. За да се избегнат, трябва да се следи водата в тавата да не заври. За тази цел или се долива по малко студена вода, или се добавят кубчета лед, или се пече на слаба фурна...


Незнам на мене си ми завира водата ,аз не я пипам,наистина никога досега не ми е ставал на шупли а го правя през няколко дни.
Виж целия пост
# 36
Шупли се получават в чистия крем карамел. Във варианта с кроасани, и на мен ми е трудно да си представя да има шупли, защото тестото попива доста от крема. Щом не ти се получават, супер. И на мен не ми се получават  Laughing
Виж целия пост
# 37
Майсторки сме просто. Simple Smile
Виж целия пост
# 38
За да не се получават шупли в крем карамела на ВОДНА баня,то водата не трябва да кипва.Пече се на около 180-200 градуса,без да завира водата.Ако заври се понижават градусите.
Виж целия пост
# 39
Направих го и сега се пече на 170 гр.вече 30 мин,мисля да го пека 1 час.После ще кажа как е станал.Благодаря за съветите.
Виж целия пост
# 40
Стана много вкусно направо шашнах гостите, а и на външен вид го докарах.Това е останало и го снимах.Благодаря Славче  bouquet за страхотната рецепта ще я правя редовно много се хареса.  bouquet  bouquet  bouquet



Виж целия пост
# 41
Slav4e_Av4e току що сложих Крем - карамела във фурната. Много се надявам да стане - ще пусна и снимка
Виж целия пост
# 42
Правя нещо подобно , благодаря че ме подсети   bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 43
И въпреки че LEO е качила една доста апетитна снимка ,препорачвам да се прави с кроасани,доста по-вкусничко е .

По-вкусно е наистина Peace,
но някъде съм затрила снимката с кроасаните  ooooh!
Виж целия пост
# 44
Ето какво се получи с моя Крем-карамел
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4159369
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4159370

Стана много вкусен
Благодаря за рецептата Slav4e_Av4e   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия