И пак невероятните brownies (браунис)

  • 45 088
  • 151
# 90
Може ли тестото да се изсипе цялото в продълговата и висока правоъгълна форма, като за руло и после да се реже?
Виж целия пост
# 91
Може, но внимавай да не е много голяма, моята е 20х28 см и беше много добре. Гледай и да не остане меко в средата или по края много твърдо. Добре е да има нещо метално, като чашка за крем карамел например по средата, за да е равномерна температурата, в кексова форма също ще е много добре  Peace.
Виж целия пост
# 92
Направих го, рецептата наистина е много лесна, получи се страхотно вкусен. Изпекох го в кръгла форма за кекс, но добре, че сложих в нея готварска хартия за печене - не ме питайте как я сложих в кръгла форма с дупка по средата  Mr. Green Имаше един участък в средата, където нямаше хартия и после изрязвах с нож, за да отлепя брауниса, а формата е уж с тефлоново покритие.

Ето и снимки:

Виж целия пост
# 93
gadamer, браво  Hug Аз си ги пека в обикновена тава, когато не са в чашките и после нарязвам на ромбчета. Не съм опитвала в кексовите форми, мислех, че е доста високо за този вид сладкиш  Thinking

И коледните сладки ли са от теб?  Simple Smile

Гледай и да не остане меко в средата

Браунисът трябва да остане не само мек, ами даже леко течен в средата, за да е хубав. Аз по-често го препичам, което го прави сух и не особено хубав  Tired
Някои го правят и с орехи вътре, не съм опитвала.
Виж целия пост
# 94
 Mr. Green и меденките са от мен, мани мани, цял ден ми отиде. Иначе за брауниса си мисля следващия път да пробвам или в продълговата форма за кекс, или в еднократни формички за малки кексчета и мъфини, мисля, че не би трябвало да се залепва тестото в тях  newsm78

Иначе браунисът наистина трябва да е течен в средата, както казвам аз "глетав"  hahaha


П.П Блонди, вчера направих по твоя рецепта и скариди със сметана, поздравления, страхотни станаха. Вчера влезнах да разгледам твоите рецепти, заплюх си около....50-тина  Mr. Green
Виж целия пост
# 95
или в еднократни формички за малки кексчета и мъфини, мисля, че не би трябвало да се залепва тестото в тях

Хартиените, нали? Не залепва, става идеално  Peace

П.П Блонди, вчера направих по твоя рецепта и скариди със сметана, поздравления, страхотни станаха. Вчера влезнах да разгледам твоите рецепти, заплюх си около....50-тина  Mr. Green

 Joy  Hug
Виж целия пост
# 96
Видях темата и използвам възможността да благодаря още веднъж на Блонди за чудната рецепта.
Вече две години най- редовно ги правя и всички в къщи много я обичаме.
Блонди,    bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 97
Благодаря ти  Hug
Рецептата е преведена от френска такава, не е моя  Simple Smile

Същата рецепта правя и като шоколадова торта - пека в кръгла тортена форма, след това заливам отгоре с разтопен шоколад  Simple Smile
Виж целия пост
# 98
Нямах предвид да се "препече" добре, по-скоро да стане съвсем равномерно, mnogo мекичко. Най не обичам като ми се втвърдят крайчетата Confused, докато гледам центъра не не е прекалено льокав  Laughing ... От таква гледна точка само  Peace. Това за торта с този блат е идейно.
С орехи правих, много хубаво. По-пухкаво става, не достатъчно глетаво за глетаволюбците  Mr. Green ...
Виж целия пост
# 99
С какъв зор ви открих само...
Дадохте ми страхотна идея за коледни лакумства!   bouquet
Виж целия пост
# 100
Е аз като съм от отбора на пуристите, да кажа, че браунито се прави тънко,два пръста дебелина и в една голяма тава, от която после се реже на формички. Така се получава идеален резултат. Иначе който му е вкусно, да си ги прави и дебели, и в кексови форми и на мъфин. От тия продукти каквото и да направиш, все вкусно ще се получи, естествено. Смисълът да се правят в индивидуални форми е да се получи гъвкава лепкава коричка върху по-голяма повърхност - за някои тази коричка е най-вкусната част от браунито, наред с "длеткавата" среда.
Добър апетит на всички сръчни домакини  Mr. Green За мен това е един от най-добрите десерти познати на човечеството  Wink
Виж целия пост
# 101
Пак ще правя от тези чудесии, макар че първия път нещо не станаха много добре, защото ги препекох малко и станаха по-сухи, но престояха цяла нощ и на сутринта си бяха ОК. Peace
Мисля да сложа и орехи този път.
Но да питам все пак - как точно да измеря 60 брашно???? newsm78
Виж целия пост
# 102
Аз имам ел. кантар.

Ето мерки:

Ето мерките за преобразуване които аз ползвам когато готвя.

1 чаена лъжичка захар 5 грама
1 чаена лъжичка сол 5 грама
1 чаена лъжичка брашно 3 грама
1 чаена лъжичка ориз 4 грама
1 чаена лъжичка грис 4 грама
1 чаена лъжичка олио 5 грама
1 чаена лъжичка прясно мляко 3 грама
1 супена лъжица захар 20-25 грама
1 супена лъжица брашно 15 грама
1 супена лъжица олио 15-20 грама
1 супена лъжица прясно мляко 15 грама
1 кафена чаша захар 60-70 грама
1 кафена чаша брашно 50 грама
1 кафена чаша прясно мляко 50-60 грама
1 чаена чаша захар 220 грама
1 чаена чаша брашно 150 грама
1 чаена чаша ориз 210 грама
1 чаена чаша грис 200 грама
1 чаена чаша прясно мляко 200 грама
1 чаена чаша олио 220 грам

Виж целия пост
# 103

Мерси, Блонди, точно това мярках из темите, но сега вече ще си го сейв-на! Peace Hug
Виж целия пост
# 104
Отдавна им се каня и миналият ден  ги направих - станаха чудесни :

                                           

Блонди , благодаря за рецептата   bouquet!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия