Опитни готвачки, дайте ми съвет!

  • 2 481
  • 28
# 15
Благодаря ви  и за мненията! На vickey и lоzeva благодаря за рецептите! Не държа толкова да са "засукани"  Laughing , а да бъдат изпитани  Wink ! Моля simplyaven да сподели как приготвя боб с кисело зеле. Предполагам във фурната? На мен със сигурност ще ми хареса. За пролетната леща не съм чувала до сега Embarassed. Тя се готви като другата, но и се прибавят картоф и тиквичка?
Обичам да готвя, но напоследък съм зациклила на едни и същи неща! И реших да изхитрея-винаги е по-лесно да приготвиш някоя изпитана и изпипана рецепта, от колкото да се ровиш в готварските книги.  Wink Simple Smile Така че, споделяйте момичета, а аз ще творя в къщи... newsm64 cook
Виж целия пост
# 16
Защо не пробваш с тортиля.Има я в испанската тема,необходими са ти 4 картофа, 1 глава лук, 4 яйца.Запържва се наситно нарязания лук, задължително в тефлонов тиган с малко олио.Картофите се нарязват като за чипс/с картофобелачката става бързо/ и се прибавя към лука.Трябва картофите да поомекнат и се изсипват в купата с предварително разбитите яйца, обърква се добре, добавя се сол на вкус и всичко се връща в тигана и се изпича от две страни.Като се изпече от едната страна, обръщам тортилята в чиния и я плъзгам в тигана от другата. Сервира се и студено и топло.Много върви с кисело мляко и чесън.
Гарантирам , че няма да им устои.
Панирани чушки и картофени крокетки, паниран кашкавал.
Пататника с корите.
Баница с гъби и лук.
Виж целия пост
# 17
Защо не пробваш с тортиля.Има я в испанската тема,необходими са ти 4 картофа, 1 глава лук, 4 яйца.Запържва се наситно нарязания лук, задължително в тефлонов тиган с малко олио.Картофите се нарязват като за чипс/с картофобелачката става бързо/ и се прибавя към лука.Трябва картофите да поомекнат и се изсипват в купата с предварително разбитите яйца, обърква се добре, добавя се сол на вкус и всичко се връща в тигана и се изпича от две страни.Като се изпече от едната страна, обръщам тортилята в чиния и я плъзгам в тигана от другата. Сервира се и студено и топло.Много върви с кисело мляко и чесън.
Гарантирам , че няма да им устои.
Панирани чушки и картофени крокетки, паниран кашкавал.
Пататника с корите.
Баница с гъби и лук.

А! Това беше в десетката! И аз си мислех, че италианската кухня ще му хареса, но нямам никакъв опит с нея. Ще се помъча да се ошлайфам! Grinning
Виж целия пост
# 18
Но в никакъв случай не се отказвам от простите български, постни чудесийки!   WinkGrinning Ще чакам simplyaven да сподели информация за боба с киселото зеле и пролетната леща. Хубаво е, че във форума участват разнообразни хора! Прави ли ви впечатление, че в различните краища на България се готви различно и има уникални бабини рецепти? От бабата на съпруга ми, която е от Ломския край знам чудесна рецепта за боб запържен с яйца. Почти няма човек, на който да не му е харесало/моя мил го яде, като гарнитура към месото/. Подобни рецепти очаквам да споделите, а може и други, но да са изпитани.  Grinning
Виж целия пост
# 19
Lozeva, рецептата ти излезе страхотна! Вече я готвят и комшийките... Joy Наистина е вкусно! Моичкият я одобри много, но я яде заедно със шпеков салам/само това намери допълнително в хладилника/ ooooh!
Аз все пак, ще продължавам да го изкушавам-от сигурен източник/майка му/ знам, че преди не е наблягал толкова на месото. Сега се шегуваме с приятелки, че трябва да измислим рецепта за кекс с месо Mr. Green, ама на него може да му хареса... Joy
Виж целия пост
# 20
Боб с кисело зеле аз правя така:
Сварявам боба до степен да може още десетина минутки поне да поври със зелето.
Готвя си киселото зеле като постно, само с мазнина, но повечко, защото и двете съставки си искат повечко мазнина.
Когато зелето е почти готово, смесвам го с боба и ги варя заедно, за да си поемат взаимвно вкус, аромат и т. н.
Овкусявам само с черен пипер, но може да пробваш и с малко джоджен, въпрос на вкус.
Ами това е Hug
Виж целия пост
# 21
Благодаря, arina! Всичко с кисело зеле ще ми хареса много. С моите приятелки коментирахме как точно се приготвя и всяка си изказваше предположения, някои близки до твоята рецепта. Даде се идея да се прибави и малко ориз, може и стафиди/може и да не се получи, ако се смесят толкова вкусове/. Като му дойде сезонът на киселото зеле ще ги пробвам всичките варианти, пък да видим какво ще излезе! Grinning
Виж целия пост
# 22
А някой знае ли за какво служат зелените джанки затворени в буркани, като зимнина/скоро ни изпратиха такива от село/. Разбрах, че с тях се готвят различни неща, но не знам точно как. Предполагам, че принципа е да се добие кисел вкус, както при киселото зеле... newsm78
Виж целия пост
# 23
А някой знае ли за какво служат зелените джанки затворени в буркани, като зимнина/скоро ни изпратиха такива от село/. Разбрах, че с тях се готвят различни неща, но не знам точно как. Предполагам, че принципа е да се добие кисел вкус, както при киселото зеле... newsm78

Аз съм готвила прясно зеле с джанки и копър. По принцип не го готвя с копър, но в комбинация с джанките върви Peace
Виж целия пост
# 24

Аз съм готвила прясно зеле с джанки и копър. По принцип не го готвя с копър, но в комбинация с джанките върви Peace
Peace Ще пробвам утре! Grinning
Виж целия пост
# 25
Зелето се получи много хубаво! Но не съобразих да извадя костилките на джанките. При готвенето те се разпиляха из манджата и после ядохме зеле с "изненадки"... Laughing
Виж целия пост
# 26
ina05 как правиш боб запържен с яйца?  newsm78
Виж целия пост
# 27
Става дума за боба, който е сготвен по съвсем нормален начин и е останал от предишния ден. В тиган с мазнина се запържва лук докато омекне. Прибавя се малко червен пипер, както при запръжка/предполагам, че може и без пипера/. След което се прибавя цялото съдържание от тенджерата с боба, но прецедено. Оставя се съвсем малко от чорбата, за да доомекне и се задуши допълнително лука. След като изври се прибавят яйцата/според количеството боб/ и резултатът е много вкусен! Братът на съпруга ми/девер май ми се пада newsm78/ го прави много по добре от мен, но моето се харесва.  Laughing А да, прави се с повече лук-кромид.  Wink
Виж целия пост
# 28
Ломската ни баба прави и една много вкусна питка, уж с мая а много тънка и много вкусна! Обаче не и знам чалъма/освен че се пече на печка с жив огън/. В техния край я наричат турта. Надявам се след време да наследя рецептата. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия