Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

  • 26 510
  • 306
# 30
Ето и моят първи опит с марципан Варна  .http://kmihailova.multiply.com/photos/photo/10/7   Тортата е пробна за детски рожден ден  Laughing  mimes наистина много хубав цвят са розичките . Тук в Стара Загора идея си нямам къде да търся бои .
Виж целия пост
# 31
Много хубава торта си спретнала mimes  bouquet
Виж целия пост
# 32
Момичета, дайте моля ви бързо идея за торта с готови блатове. Имам и готов крем от пакетче. Блокирах и нищо не мога да измисля. Нямам време да пека мои блатове затова с готови. Трябва да съм готова за довечера, че свеки идваааа. Предварително Ви благодаря!
Виж целия пост
# 33
Момичета, дайте моля ви бързо идея за торта с готови блатове. Имам и готов крем от пакетче. Блокирах и нищо не мога да измисля. Нямам време да пека мои блатове затова с готови. Трябва да съм готова за довечера, че свеки идваааа. Предварително Ви благодаря!

Ами какво и мислиш? Готови блатове, леко поръси с мляко или сок или компот или още по-добре карамелов топинг. Прави готвия крем или погледни в началото на темата има и други кремове. И купи банани, или компот от ананас(тогава може да използваш за сиропиране него). Редиш блат, плод, крем и така догоре(на най-горния пласт не слагай плодове. Замажи с крема добре и украси или с шок. пръчици или с настърган кокос или само с плодове(намажи ги с желатин за да не увяхнат), разбита сметана по желание. Ами това е!

Успех и не се шашкай!

barabana чудна торта с много сладки фигурки и цветове!  bouquet
mama_dobi - чудесни торти с топли есенни цветове!  bouquet
mimes - много сладка торта! Hug
krasi stz - много е сладка тортата ти. Погледни в началото на темата им ателефон на сладкарска фирма и в Стара Загора. Peace

Браво момичета!  bouquet
Виж целия пост
# 34
Момичета, не мога да се сдържа да не ви се похваля. Вчера правих марципан варна и торта за детенцето на една приятелка. Може би знаете че напоследък използвах готовата моделираща маса, т.е. от доста време не бях правила марципан Варна. Стана толкова хубаво тесто - твърдо и еластично и изобщо не лепнеше. Боите почти не промениха консистенцията му, не се налагаше прибавяне на захар след добавянето на боя, точеше се страхотно, почти без захар (с много малко) и не залепваше за точилката. Напрвих го с масло, че отдавна вече не купувам маргарин, маслото беше немско (мисля Дойче Алпенбутер, но не съм сигурна) - такова имах в хладилника, даже беше последното останало парченце.

sugar_geri, и на топката марципана е жълтеникав, сигурно светкавицата  на апарата го прави да изглежда по-бял. Просто такъв си му е цвета.
Не съм слагала в хладилника пареното тесто (но може би през лятото е необходимо). Трябва да се разстеле на по-тънък пласт, за да изстине по-бързо. Не зная точно колко време му трябва, защото го оставям да изстива и се лепвам за компютъра... Но мисля че за час ще е готово (стояло е и по 2 часа, но то е защото го забравям).

Другата седмица смятам да замесвам и аз, ще пробвам да снимам - дано този път и при мен да няма фалове...

Ето по повод на тези мои изказвания, сега прилагам снимки.
   Така разстилам пареното тесто да изстине, не го слагам в хладилника.
   Така изглежда като краен вариант - доста е жълтеникаво; Даже с масло е по-жълто отколкото с маргарин, но мисля зависи какво точно е маслото, или маргарина... предполагам че и от брашното зависи.


И смятам следващия път да замеся млечен марципан (сега имах ограничения от финансов характер)
Виж целия пост
# 35
Меги, четох я аз твоята тема, ама все ми се искаше да е торта с крем, а не сладкиш.
Aз правих бисквитена торта с крем - тип кисел за 1 РД на Щурчо. Всъщност децата нападнаха именно бисквитената торта, а купешката хич не ги впечатли, тя си беше и ужасна, ама това е др. тема... та кремът е такъв:

400 мл. пасирана печена ябълка
1 пак. натурално нишесте
захар - на вкус, аз не сложих изобщо/
прави се стандартно - кипваш пасирания плод със захарта и сгъстяваш с разтвореното във вода нишесте.

За украса може да направиш фигурки от Варна с твърд маргарин /имаше един на Калиакра, но нещо не го виждам напоседък  newsm78 / обаче не съм сигурна дали няма да се разтопят , трябва да се пробва или да се сложат в последния момент.
Успех!

Ами това е много хубава рецепта, малките наистина ще я ядат тази торта. Обаче моите са вече големи и няма да мине номера.
Калиакра маргарин в пакетчета като масло по 250 гр. видях вчера във Фантастико.

А да споделя за млечния марципан - в рецептата пише че може и без вода.Да може, но тогава тестото става по твърдо и съответно трудно за работа...С вода е по - еластично.
Никога не съм се замисляла колко дебело или тънко точа, но снощи гледах. Та точи се много ама много тънко.Аз точа върху мушама за  готвене.Тя има разни животинки по нея.Та като разточа марципана ми прозират каринките.Може би е дебело около 2мм.Не съм мерила. Но става тънко и не се къса.

И при мен прозират картинките на мушамата  Grinning

Има вариант да изрежеш различните часи за картинката от различно оцветен марципан и после само да ги споиш с контура от разтопен шоколад. Но ще е доста пипкаво - трудно се изрязва по шаблон. НО нищо не речи да опиташ. Сега се сещам и за един по-лесен вариант - изрежи от бял марципан цялата картинка. Направи контурите така както бях писала по-горе  с игла и после с разтопен шоколад. Разтвори боичките в малко алкохол и с четчица нарисувай деталйлите. Така като мисля, това май е най-лесният начин!

Аз направих така една торта, стана много красиво - само че контурите ги минах само с четка с боя, а не с шоколад. Пипкаво е, но не чак толкова.


Момичета, ако искате да слагате фигурки от марципан върху крем или желе - правете подложки от шоколад.  Peace

Тази мисъл ми мина и на мен през главата, когато обсъждахме езерцето.

И сега извинявайте че ви връщам толкова назад, но ме нямаше няколко дни в къщи, а пък ме сърби езика да изкоментирам (или ръцете, нали пиша Laughing)
Виж целия пост
# 36
И последно от мен.
Момичета, дайте моля ви бързо идея за торта с готови блатове. Имам и готов крем от пакетче. Блокирах и нищо не мога да измисля. Нямам време да пека мои блатове затова с готови. Трябва да съм готова за довечера, че свеки идваааа. Предварително Ви благодаря!

Ами какво и мислиш? Готови блатове, леко поръси с мляко или сок или компот или още по-добре карамелов топинг. Прави готвия крем или погледни в началото на темата има и други кремове. И купи банани, или компот от ананас(тогава може да използваш за сиропиране него). Редиш блат, плод, крем и така догоре(на най-горния пласт не слагай плодове. Замажи с крема добре и украси или с шок. пръчици или с настърган кокос или само с плодове(намажи ги с желатин за да не увяхнат), разбита сметана по желание. Ами това е!

Успех и не се шашкай!

Наистина като имаш блатове и крем, няма какво да се притесняваш. Може крема да се смеси с малко маслен крем, за да стои по-твърд като се охлади и да запази формата на тортата.


И едно питане към Корнишонка: Как направи тичинките на лилиите - виждам, че има от готовите тичинки... другото е просто малки топченца в жълт цвят, или имат някаква форма по-специална...?
Виж целия пост
# 37
Ето и другата ми тортичка, нали днес съм рожденичка, та си спретнах тъкмо две Flutter.

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/10/35
Виж целия пост
# 38
Честит рожден ден mimes!!! Бъде много обичана и щастлива!!!
Виж целия пост
# 39
Мимес,честит рожден ден.Пожелавам ти много здраве,щастие и само щастливи моменти(или поне да бъдат повече от тъжните Simple Smile )-на теб и на цялото ти семейство.И все да ни радваш с красивите си торти. smile3525 smile3525 smile3525
 newsm59   cook  nbirthday   ura  Tada
Виж целия пост
# 40
Мерси, мерси Heart Eyes. Много ми е комфортно тук, макар че се чувствам като с две леви ръце при толкова майсторки, но съм упорита и продължавам да се уча Wink
Виж целия пост
# 41
Мимес,само да те попитам-линковете които си дала не са ли на една и съща торта или са две еднакви на външен вид торти?   Simple Smile
Виж целия пост
# 42
mimes , да си жива и здрава, честит празник !
  bouquet

И двете тортички са много нежни, а цвета на розите е страхотен. Не се подценявай, справяш се много добре  Wink.
Виж целия пост
# 43
mimes, да си жива и здрава, много щастливи мигове със цялото семейство !  bouquet
кажи ми тези рози как ги прави, аз знам само този начин дето е показан на 1-ва страничка, но не стават като твоите Mr. Green
Виж целия пост
# 44
 newsm59 newsm59 newsm59
Адашке, честит празник!
Много здраве и късмет!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия