Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 12

  • 28 854
  • 293
# 255
Моля.
Rumya, изпратих и на теб ЛС

Момичета, не мога да се сдържа да не ви се похваля. Вчера правих марципан варна и торта за детенцето на една приятелка. Може би знаете че напоследък използвах готовата моделираща маса, т.е. от доста време не бях правила марципан Варна. Стана толкова хубаво тесто - твърдо и еластично и изобщо не лепнеше. Боите почти не промениха консистенцията му, не се налагаше прибавяне на захар след добавянето на боя, точеше се страхотно, почти без захар (с много малко) и не залепваше за точилката. Напрвих го с масло, че отдавна вече не купувам маргарин, маслото беше немско (мисля Дойче Алпенбутер, но не съм сигурна) - такова имах в хладилника, даже беше последното останало парченце.
Тортата ще ви я показвам заедно с другата дето ще я правим в събота (правим ги заедно с маминката за 1-годишния юнак), сега още нямам снимки, довечера ще я опитаме.
Виж целия пост
# 256
Меги, четох я аз твоята тема, ама все ми се искаше да е торта с крем, а не сладкиш. Още не съм решила какво ще правя, но толкова обичам торти с крем Simple Smile А за новите творения - очаквам с нетърпение!
Natalyna, благодаря ти за чудесните идеи! Ето вече се прокрадва в мен представа за тортата Simple SmileОписала си трансфера съвсем ясно, мисля, че няма да е ми проблем. Само че Rumya е права, може да си имаме проблеми и с желатина, не съм се сетила да дам на малката. А не мога ли да рисувам с оцветен с марципан Варна?
Виж целия пост
# 257
Сребърен облак, и аз исках, но накрая се примирих... А и диетата на моя син беше за 3 месеца само... Затова просто изчаках да мине. И поводите отбелязвахме с този сладкиш.
Слава богу алергията му не е към млечни и към яйца, а съм почти сигурна, че е към консерванти... особено зле му влияят бульони, пикантини, вълшебни вкусове и всички от този род. (Съжалявам, малко извън темата беше)
Виж целия пост
# 258
Корни, аз късно се включвам, да ти помогна, но само ще ти покажа моето езеро с лилии, което правих преди няколко месеца. И аз исках да е прозрачно и истинско, лебедите направо се отразяваха в повърхността, виждаха се и подводните камъни даже Mr. Green, но повече от 12 ч. трудно изкарва. Всичко започна да се разтапя.
На тази снимка и на следващите се виждат леко разтопените лилии.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=27

С нетърпение очаквам  да видя поредното ти изкуство, страшно ги изпипваш! Hug
Виж целия пост
# 259
Добър ден и от мен  Blush
Редовно си чета, но рядко правя торти, та не съм се специализирала като вас   bouquet
В нашата къща сега е сезонът на тортите и ще ви покажа последните две. Пък и моите мама и тате винаги си искат "парфе с много сметана", та рядко правя нещо по-интересно ... пък и то често не е за показване  Crazy


Първата не беше парфе Mr. Green а втората е розова  Grinning
Виж целия пост
# 260
Меги, четох я аз твоята тема, ама все ми се искаше да е торта с крем, а не сладкиш.
Aз правих бисквитена торта с крем - тип кисел за 1 РД на Щурчо. Всъщност децата нападнаха именно бисквитената торта, а купешката хич не ги впечатли, тя си беше и ужасна, ама това е др. тема... та кремът е такъв:

400 мл. пасирана печена ябълка
1 пак. натурално нишесте
захар - на вкус, аз не сложих изобщо/
прави се стандартно - кипваш пасирания плод със захарта и сгъстяваш с разтвореното във вода нишесте.

За украса може да направиш фигурки от Варна с твърд маргарин /имаше един на Калиакра, но нещо не го виждам напоседък  newsm78 / обаче не съм сигурна дали няма да се разтопят , трябва да се пробва или да се сложат в последния момент.
Успех!
Виж целия пост
# 261
Меги, ще ме накараш да се пробвам и аз с то марципан Варна...Имам горчив опит с него.

Емси, много нежна торичка.

    
Аз спретнах торта за РД на любимия, но се издъних като мисирка Embarassed Embarassed
Първо кораба ми се оказа много тежък за тортата.Като го сложих върху "морето" се килна.При преместването боята на места се смъкна...Абе кошмарна история.
Мога само да кажа кораба е так азащото е преживял тежка буря...и всичко се е разтекло защоот е избил баласт  Mr. Green Mr. Green

С тази се справих по добре.Исках да пробвам технологията Laughing

А да споделя за млечния марципан - в рецептата пише че може и без вода.Да може, но тогава тестото става по твърдо и съответно трудно за работа...С вода е по - еластично.
Никога не съм се замисляла колко дебело или тънко точа, но снощи гледах. Та точи се много ама много тънко.Аз точа върху мушама за  готвене.Тя има разни животинки по нея.Та като разточа марципана ми прозират каринките.Може би е дебело около 2мм.Не съм мерила. Но става тънко и не се къса.
Виж целия пост
# 262
Меги, четох я аз твоята тема, ама все ми се искаше да е торта с крем, а не сладкиш. Още не съм решила какво ще правя, но толкова обичам торти с крем Simple Smile А за новите творения - очаквам с нетърпение!
Natalyna, благодаря ти за чудесните идеи! Ето вече се прокрадва в мен представа за тортата Simple SmileОписала си трансфера съвсем ясно, мисля, че няма да е ми проблем. Само че Rumya е права, може да си имаме проблеми и с желатина, не съм се сетила да дам на малката. А не мога ли да рисувам с оцветен с марципан Варна?

Има вариант да изрежеш различните часи за картинката от различно оцветен марципан и после само да ги споиш с контура от разтопен шоколад. Но ще е доста пипкаво - трудно се изрязва по шаблон. НО нищо не речи да опиташ. Сега се сещам и за един по-лесен вариант - изрежи от бял марципан цялата картинка. Направи контурите така както бях писала по-горе  с игла и после с разтопен шоколад. Разтвори боичките в малко алкохол и с четчица нарисувай деталйлите. Така като мисля, това май е най-лесният начин!

cuala много сладки тортички, браво!   bouquet

Mimito, срахотни тоти! Аз не виждам дефектите, които си описала... МАЙСТОРИЦА!  Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 263
Корни, аз късно се включвам, да ти помогна, но само ще ти покажа моето езеро с лилии, което правих преди няколко месеца. И аз исках да е прозрачно и истинско, лебедите направо се отразяваха в повърхността, виждаха се и подводните камъни даже Mr. Green, но повече от 12 ч. трудно изкарва. Всичко започна да се разтапя.
На тази снимка и на следващите се виждат леко разтопените лилии.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=27

С нетърпение очаквам  да видя поредното ти изкуство, страшно ги изпипваш! Hug

 emsy, от един час преглъщам над албума ти, страхотни красоти и вкусотии имаш.   bouquet Напиши, моля те рецепта на шоколадово-карамлената ти торта, или дай линкче, ако си я писала вече. Може и на лични.
Виж целия пост
# 264
Да представя тортата за днешния рожден ден на малкия  Mr. Green Вътре е торта Наполеон.
Този път пробвах да правя тортата през нощта, резултата беше че и двамата щом усетиха че съм излязла от стаята се събудиха и се развикаха  Tired Та пак съкратих идеята, трябваше мечето да държи букет с цветя.
Момичета, ако искате да слагате фигурки от марципан върху крем или желе - правете подложки от шоколад.  Peace
Мимито - втората тортичка е станала страхотна  Heart Eyes
Виж целия пост
# 265
wel, да ти е жив и здрав юнака!
Тортичката ти е много нежна  bouquet
Сметана ли е тогоре или някакъв крем?
Аз ще се пробвам да се науча да работя с пош. Този начин н аукраса за мен е много труден и бих искала да го усвоя!
Виж целия пост
# 266
Много благодаря!
Аз реших - ще направя детската торта, а за всеки случай ще поръчам едно вкусно крем брюле за големите.
Искам да попитам - когато се прави марципан Варна, в кой етап се добавя боята? Когато е вече като тесто, боядисва ли се равномерно?
Виж целия пост
# 267
Корнишонкаааааааа, чакаме тортатааааа!
Виж целия пост
# 268
Аз да похваля КалиМа.. Ядих вчера от тортата и, страхотна е.  smile3501 smile3521
И марципана беше вкусен, та това ме разубеди да работя с Варна марципана, ще пробвам с млечния, че поне на КалиМа беше 0К.. То моя какъв ще стане  smile3506
Виж целия пост
# 269
Аз да похваля КалиМа.. Ядих вчера от тортата и, страхотна е.  smile3501 smile3521
И марципана беше вкусен, та това ме разубеди да работя с Варна марципана, ще пробвам с млечния, че поне на КалиМа беше 0К.. То моя какъв ще стане  smile3506

Ти хубу ме хвалиш ама я да я покажа таз торта и тука да видят момичета, от раз с техните съвети какво направих, малко е кофти снимката ама надявам се да се вижда
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=176087&photo=55
вътре е тортата с рулата, само че рулата са ягода, заминаха 6 бр, оригиналния крем само че с 2 желатина, отгоре е Млечния марципан, вода не сложих, но заминаха 500 г сухо мляко и дозамесвах със пудра захар като свърши то, че ми лепнеше, стана супер, само дето малко меко, пробвах да направя едни обувки, после снимки и на тях ще ви пусна, малко се отпуснаха, иначе се точи идеално почти на 1 мм успях, и на вкус е супер, яде се, за разлика от марципан Варна дето ставал много сладък ( не съм го пробвала ), за неделя ще правя още една торта, само че с готови блатове и крем, за украсата обаче ще се постарая

silrai, това е пак марципан Варна - избутан през цедка...

Туй щеше да ми свърши работа, как не ми доди на акъла  Mr. Green , супер идейно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия