домашно пиле - дайте идея

  • 14 910
  • 26
# 15
Става с купено пиле - правила съм го!
Има вариант да се напълни с пилешкото месо - обезкостено и сварено + гъби,грах или там каквото ти хрумне,може топено сирене и прочие.
Знам го като "драно пиле" или "фалшиво пиле"

И аз съм го правила с купено пиле, става. В по-старите книги е "Кокошка Галантин"
Виж целия пост
# 16
Ние ги правим в гювеча с много лук (част от който оставяме на цели глави), гъби (ако имеме), червен пипер и други подправки по избор, малко бяло вино ...... Печем на слаба фурна почти цяла нощ. Става приказка Wink
Виж целия пост
# 17
Ако пилето още не е сготвено и изядено, ти препоръчвам пиле на лютика. Много е вкусно - знам рецептата от баба ми. Сваряваш пилето и го накъсваш на парчета. Правиш лютиката - 3-4 глави лук, 1-2 кг чушки опечени, обелени и нарязани, домати - също печени, обелени и нарязани. Пържи се лука ,добавят се чушките и доматите и също се пържат. Накрая добавяш пилешкото месо и от бульона, в който е вряло и печеш във фурната. Подправки - чубрица и магданоз. Ако месото и бульона са много - правиш си и супа от пиле.
Виж целия пост
# 18
Задължително направи една супа от бялото месо. Аз често правя супи или с домашно пиле или с патици или каквито птици ми донесе дядо ми и стават божествени. Никога не слагам зехтин, защото домашните животни си пускат собствена мазнина
2/3 капачки ракия.От ракията омеква и има хубав аромат (не на ракия).Малко вода също.И така 5-6 часа... ooooh!
Да, от баба ми знам, че винаги, когато се готви дивеч се слага малко ракия за да уври по-бързо месото.
Виж целия пост
# 19
Не знам дали питаш мен за ориза, но аз да си кажа  Mr. Green
Обезкостявам свареното пиле и махам кожата (не я обичам варена) Нарязвам го. Задушавам 2 - 3 големи глави лук, няколко чушки и няколко големи моркова. Изсипвам ориза и той малко да се задуши. В тава изсипвам вече задушеният ориз със зеленчуците, месото и бульона (ориз/бульон - 1/3), черен пипер, сол и 2 зеленчукови бульончета. Пека и готово. Grinning
Виж целия пост
# 20
Не знам дали питаш мен за ориза, но аз да си кажа  Mr. Green
Обезкостявам свареното пиле и махам кожата (не я обичам варена) Нарязвам го. Задушавам 2 - 3 големи глави лук, няколко чушки и няколко големи моркова. Изсипвам ориза и той малко да се задуши. В тава изсипвам вече задушеният ориз със зеленчуците, месото и бульона (ориз/бульон - 1/3), черен пипер, сол и 2 зеленчукови бульончета. Пека и готово. Grinning
[/quote
Покриваш ли тавичката с фолио или не?
Виж целия пост
# 21
Не, не слагам фолио.
Виж целия пост
# 22
Направи лютика - стана страхотно. Спомних си манджите на баба. Отлична рецепта благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 23
и мен свеки често ме снабдява с домашни пиленца - най-вкусна от всичко става супата, направена с бульона, в който е вряло месото Peace такава вкусотийка не може да се сравнява с нищо друго.... а и за супа не ти трябва много месо Wink, така че с останалото може да сготвиш още една или две манджи Peace

това за ракията не го знаех  bouquet
Виж целия пост
# 24
Да попитам при приготвянето на пиле лутика задължително ли трябва да изпечени чушките и доматите, защото аз нямам скара в момента а печката ми е с керамични кутлони.
Виж целия пост
# 25
Искаше засукано, заповядай. Hug
Имам една тайна рецепта но ще ти я споделя.
Вземи 2-3 дюли белиш ги, нарязваш ги като динята на такива дълги парченца, чистиш ги.
Взимаш 4-5 по големи картофа белиш и нарязваш на същите парченца.
Смесваш двата плода слагаш 150-200 грама майонеза бял пипер мъъъничко (може и черен).
Чесън на прах половин чайна лъжичка. малко къри, сол на вкус. Разбъркваш хубаво
Вътре в пилето слагаш 50 грама нарязано на кубчета краве масло. Пълниш пилето със направената смес. зашиваш го.
Отвънка мажеш пилето със смес от майонеза краве масло, черен пипер къри, сол.
Слагаш пилето в специален плик за печене и във фурната за 1 ч 30 мин, все пак поглеждай пилето може да ти трябва и по малко време. Когато разбереш че пилето е почти готово извади го от плика сложи го в тава или каквото имаш в плика ще имаш и течност нея също я излей в тавата сложи там и остатъка от сместа от плодовете. Още мъничко да се попече, коричката да стане препечена а картофите и дюлята да омекне . Махай конците или клечките за зъби с които си зашила пилето и си готова.
 bowuu Можеш да подаваш на капризния си мъж Joy
Виж целия пост
# 26
Аз Лютиката я знам по друг начин:
Пилето, нарязано на порции се слага в тава и се пече до готовност- това, че е домашно задължително трябва да се има предвид. В тавата се слага само един или 2 домата-на едро, малко мазнина и водичка. Когато е изпечено и е останало само на мазнина, се изсипва в тавата следната смес- много печени чушки- нарязани на парчета, счукан чесън повечко, магданоз. (хубаво е да се омесят тези продукти и дори леко да се 'начукат' с чукало например). Обърква се с месото и се изключва фурната. Готово! Да ви е вкусно!
Много вкусна и любима рецепта- за нас е деликатес. Хубава е топла и студена също.

Аз си пека чушките в един стар тефлонов грил-тиган на газовия котлон. Wink Но ако не са печени- просто няма да е същата рецепта и вкуса абсолютно различен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия