Сърнешко месо-как да процедирам?

  • 41 579
  • 20
# 15
И аз не бих яла непроверено месо-дивечово. Засега съм го мушнала във фризера и чакам Коледа, щото....в момента няма кой да яде. Mr. Green
Виж целия пост
# 16
И аз не бих яла непроверено месо-дивечово. Засега съм го мушнала във фризера и чакам Коледа, щото....в момента няма кой да яде. Mr. Green
Гости приемаш ли  Mr. Green Даже ще ти го сготвя, ако слушкаш  Flutter
п.п. Един съвет от мен - месцето е доста сухо и търпи всякакви шпикования със сланинки, беконче, смилане на кайма като смесваме със свинско и т.н. И ако ще го печеш на фурна, повечко масълце отгоре, като агнешкото  Wink
Виж целия пост
# 17
Освен това малко сладко от cranberries (сори, не мога да се сетя как би трябвало да са на бг), или от други горски червени плодове.


Дренки Peace, въпреки че не са като БГ.
Виж целия пост
# 18
Освен това малко сладко от cranberries (сори, не мога да се сетя как би трябвало да са на бг), или от други горски червени плодове.


Дренки Peace, въпреки че не са като БГ.
Извинявай, но cranberry означава червена боровинка и няма нищо общо с дренки  Wink
Виж целия пост
# 19
Ние ударихме преди години една сърна с колата . Смляхме на кайма с блажно свинско месо - станаха чудни кюфтета - малко сухички , но вкусни . Нищо няма да му стане - прибирай във фризера .

Вярно, голяма вкусотия са тия кюфтенца. Давам и друга идея - пастърма, ако можеш да изцепиш месо от бут или плешка, а може и да са по-дребни парченца. Тъкмо за Нова година мезенце  Laughing
Виж целия пост
# 20
От няколко години мъжа ми е ловджия и ми носи дивеч - основното правило е - никога не се кисне в оцет Naughty - месото се стяга и става сухо и жилаво.
Кисне се само месото от дива свиня. Сърнешко, лопатрско и т.н. - не се киснат.Процедирам така , когато кисна от диво прасе - оставям го 24ч само във вода и да е на студено (обикновено на терасата). После сварявам смес (около 5л тенджера) от морков, лук, чушка, чер пипер, даф.лист, бахар. Оставям да поизстине. Като е леко хладко сипвам 1/2 буркан мед. С това заливам месото и да престои още 24ч. След това си го правя на порсии и мятам във фризера.

Рецепти :
http://www.udoma.com/?view=list&cat=11&itype=6&isubtype=11
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия