Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 170 544
  • 396
# 300
 Направих ги за да пробвам лютеницата, която ми донесоха от БГ, няма такава вкусотия! Не съм променяла рецептата, просто са перфектни така Heart Eyes
Виж целия пост
# 301
Бях загубила рецептата за добруджанки, от една баба от варненско беше, и правих тази с едно яйце. Днес успях да открия старата рецепта, която е без яйце, и определено стават не толкова сухи. Всички вкъщи я харесаха повече. Та ето я:
1 кофичка кисело мляко с една ч.л. сода с лек връх, чаша и половина натрошено сирене, олио около 1/3 от кофичката от мляко (оригинала беше с 1/2,  но стават мазни), брашно колкото да стане лепкаво тесто. Олиото позволява да се направят на топки без да лепнат много по ръцете.
Виж целия пост
# 302
За трети или четвърти път се опитвам да ги направя тези пусти добруджанки но всеки път безуспешно Sad
Правя всичко както е описано, без да добавям яйце.
Изобщо не се надуват, седят си малки топченца, ужасно степляни ! Rolling Eyes Така и не разбирам къде точно ми е грешката ?  newsm78
Виж целия пост
# 303
Аз не ги правя на малки топчета, а на големи, колкото средно голямо кюфте. Понеже тестото не е много гъсто, като ги сложа в тавата и почнат да се пекат, се разливат на питки с диаметър 10-на см.
Виж целия пост
# 304
Аз не ги правя на малки топчета, а на големи, колкото средно голямо кюфте. Понеже тестото не е много гъсто, като ги сложа в тавата и почнат да се пекат, се разливат на питки с диаметър 10-на см.
Аз също не съм ги правила на топчета, а загребвах с лъжица от сместта. Нямам идея защо всеки път не ми се получават, честно  Rolling Eyes
И тъй като това не ми дава покой утре ще пробвам за последно, ако не ще се откажа да ги правя  ooooh!
Виж целия пост
# 305
Аз не ги правя на малки топчета, а на големи, колкото средно голямо кюфте. Понеже тестото не е много гъсто, като ги сложа в тавата и почнат да се пекат, се разливат на питки с диаметър 10-на см.
Аз също не съм ги правила на топчета, а загребвах с лъжица от сместта. Нямам идея защо всеки път не ми се получават, честно  Rolling Eyes
И тъй като това не ми дава покой утре ще пробвам за последно, ако не ще се откажа да ги правя  ooooh!
Да не пропускаш нещо?Винаги ми стават, даже добавям още брашно, понякога шунка, или салам, масло не слагам отгоре, а го сипвам разтопено в сместа.
Виж целия пост
# 306
Аз не ги правя на малки топчета, а на големи, колкото средно голямо кюфте. Понеже тестото не е много гъсто, като ги сложа в тавата и почнат да се пекат, се разливат на питки с диаметър 10-на см.
Аз също не съм ги правила на топчета, а загребвах с лъжица от сместта. Нямам идея защо всеки път не ми се получават, честно  Rolling Eyes
Може би точно там ти е грешката, че тестото ти е много рядко. сложи още малко брашно, за да можеш да оформиш топки с ръце, даже и да не са съвсем перфектни. Може киселото мляко да ти е по-редичко. Друга причина е содата да е стара. Винаги ми се получават страхотни Heart Eyes
Виж целия пост
# 307
Хей, момичета заинтригувахте ме с тази дълга полемика за добруджанките и се пробвах и аз. От първият път, ИДЕАЛНИ. Точно по рецептата от първа страница ,без яйце. Използвах кисело мляко "Боженци "с 4 %
масленост. Позволих си само 2 чаени лъжички олио до добавя в тестото. За 20 минути готови. Благодаря на всички писали до сега в темата!
Виж целия пост
# 308
Случайно попаднах на тази рецепта, дано се получат утре сутрин!
Виж целия пост
# 309
От години ги правя - при мен винаги се получават. Бързи, лесни, вкусни!  Laughing
Виж целия пост
# 310
И на мен ми се получават всеки път, точно по оригиналната рецепта, просто са уникално вкусни! Обикновено добавям чубрица и/или шарена сол в сместа.
Уж ги правя за вечеря, а докато сложа масата, почти всички са излапани Grinning

Виж целия пост
# 311
Уж ги правя за вечеря, а докато сложа масата, почти всички са излапани Grinning
И при нас така...  Laughing
Виж целия пост
# 312
Уж ги правя за вечеря, а докато сложа масата, почти всички са излапани Grinning
И при нас така...  Laughing


Ми то, колко ти е една доза  Laughing
Виж целия пост
# 313
Моята рецепта е малко по-различна от дадената на първа страница. Аз използвам и две яйца /с единия жълтък намазвам добруджанките отгоре, а останалото яйце и половина добавям в сместа/. Правя дупчици на питките отгоре, вътре поставям мъничко масло и мажа с жълтъка. Понякога импровизирам и променям рецептата. Но е факт, че винаги стават просто чудни!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Виж целия пост
# 314
За трети или четвърти път се опитвам да ги направя тези пусти добруджанки но всеки път безуспешно Sad
Правя всичко както е описано, без да добавям яйце.
Изобщо не се надуват, седят си малки топченца, ужасно степляни ! Rolling Eyes Така и не разбирам къде точно ми е грешката ?  newsm78
Смятам, че ни ти се получават защото не оставяш содата да шупне в млякото т.е изчакай хубаво да бухне. Успех    Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия