Я да питам за сиренето Brie

  • 15 790
  • 70
# 30
Аз да не развалям тона, ама гледам лентичката на авторката и... не беше ли опасно да се консумират такъв вид сирена по време на бременност Rolling Eyes
Иначе и аз много ги обичам Peace.



Simple Smile посмях се искренно....CTramell....внимавам с храните...гледам и суши да не ям Simple Smile ...знам за опасностите , всичко изчетох и пазя бебка, бях се присетила и реших да пусна темичката ....Благодаря ти все пак  Hug


може би не е станало достатъчно ясно. тези сирена, за които говориш (тип камамбер, бри, рокфор), не се препоръчват за бременни жени, защото има риск от заразни заболявания (най-вече листериоза и токсоплазмоза), които могат да са смъртоносни за плода - особено в началните етапи на бременността.
така че, ти като внимаваш с храните, трябва да избягваш свежи, непастьоризирани и плесенясали сирена. това важи и за суровите меса - луканки, пастърми и прочие.


Знам за сирената ...даже и нашето Feta както го наричат в другите държави и то е в този списък на забранените за бременни ...( аз точно за това споменах и "Суши" - не е по темата за сирената, но се приготвя със сурова риба, която не е добре да се хапва по време на бременност Wink
Виж целия пост
# 31
суши е начин на приготвяне на храна и не е задължително да е със сурова риба. и на сън не бих си помислила в бг да правя суши с риба, говорим за вносните риби.
Виж целия пост
# 32
Ох, защо отворих тази темааа ooooh! Толкова е вкусно тук. eat

...
 Махат коричката на бри!? Та това е престъпление, тя е най-вкусна!

Абсолютно.
И аз обожавам почти всички от споменаните сирена. У дома само аз ги ям.  Blush . Другите харесват само 1- 2 вида.
ПП - Когато бях бременна хапвах само Ементал /от изброените/.
 
Виж целия пост
# 33
суши е начин на приготвяне на храна и не е задължително да е със сурова риба. и на сън не бих си помислила в бг да правя суши с риба, говорим за вносните риби.

Замислям се дали да не отворя тема за СУШИ  Laughing
Вярно  е , че сушито се приготвя не само със сурова риба но предимно  или процентно да!

цитат от Wikipedia:

Суши е традиционно японско ястие, представляващо малки хапки от филе сурова риба,обвита във варен ориз или специални водорасли. Има различни видове суши: с тофу, с традиционни японски спагети "соба", с яйца и др. Още в древни времена японците, чиято храна била богата на морски дарове от заобикалящите ги от всякъде морета, започнали да съхраняват прясно уловената и изчистена риба, като я нареждали в големи дървени съдове. Всеки ред риба се поръсвал със сол,а понякога и с ориз (който също възпрепятствал гниенето на рибата). Притисната с тежък капак рибата престоявала така няколко месеца, като през вековете периодът на обработка се скъсявал все повече, докато през 19 век готвачът Йохей направил нововъведението да предлага рибата сурова. Постепенно това добило популярност. Развили се различни стилове в приготвянето на суши.
Виж целия пост
# 34
Толкова обичам Бри, че си купувам едно триъгълно парче и си го изгризвам като филия. Миналата година дори поръчах това да ми е подаръкът за рождения ден.
Виж целия пост
# 35
Толкова обичам Бри, че си купувам едно триъгълно парче и си го изгризвам като филия. Миналата година дори поръчах това да ми е подаръкът за рождения ден.
Mr. Green Не ни карай всички да си признаваме слабостите в това отношение...
Виж целия пост
# 36
Я да ползвам на аванта темата и аз...

Тази коричка на бри-то (то и за камамбера го продават за бри в нЕкои магазини тук) последните пъти и на Президента и на други марки имаше вкус на амоняк... Аз ли съм се увредила нещо, нещо дефектно ли са вкарали за пореден път, или по принцип си има този вкус а аз съм имала пареза на небцето и не съм разбрала...
Виж целия пост
# 37
Тази коричка на бри-то (то и за камамбера го продават за бри в нЕкои магазини тук) последните пъти и на Президента и на други марки имаше вкус на амоняк... Аз ли съм се увредила нещо, нещо дефектно ли са вкарали за пореден път, или по принцип си има този вкус а аз съм имала пареза на небцето и не съм разбрала...
Точно. Последния камамбер, който ядохме, беше отврат. Цял ден от устата ми излизаше дъх на котешко "пиш" Sick
Виж целия пост
# 38
Този дъх се получава от старо и много престояло сирене. Срокът им на годност не е голям. Иначе няма абсолютно никакъв дъх  Peace
Виж целия пост
# 39
Този дъх се получава от старо и много престояло сирене. Срокът им на годност не е голям. Иначе няма абсолютно никакъв дъх  Peace
Аз съм лесна, ще си купя пак, но мъжът ми не иска и да чуе за такъв вид сирене (дори и кашкавал не иска да яде) - остана отвратен доживот Rolling Eyes Жалко Tired
Виж целия пост
# 40
ей го фаворита ми http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Cheese_limburger_edit.jpg
при нужда може да се ползва и за анестезия. слагаш го в кутия на балкона, след един ден я отваряш, вдъхваш и все едно те рита кон. нокаутира тутакси.
Ей това е 100% истина , онзи ден си взехме такова, след като го разопаковах мъжа ми стана от масата и се отказа да вечеря..........
Иначе аз съм фен на всякакви сирена, смрадливи, не смрадливи и т.н. като наблягаме на тези от козе мляко предимно, може друго да няма в хладилника , но козе сирене задължитено.Даже като се замисля сина ми май е ял краве само няколко пъти до сега, а яде сирене всеки ден

Брито си го ям така
Виж целия пост
# 41
Този дъх се получава от старо и много престояло сирене. Срокът им на годност не е голям. Иначе няма абсолютно никакъв дъх  Peace
Thinking
Странно. Вторият път си взех нарочно в президентска опаковка, беше си в срок на годност още... Типично за българските предприемачи, вероятно някой се е светнал да печати опаковки и преопакова стари стоки... Дали да не светна този, дето внася официално и си плаща данъците, че някой разваля имиджа на продукта? (Само дано не се окажат едно и също лице)
Може да се появи на българския пазар като специално за България така както е с кафето Якобс монарх-kronung
Виж целия пост
# 42
Знам ли. Тайността на тези сирена е обикновено по-малко от месец. Значи трябва да е внесено, доставено, продадено и изядено в този срок, а като знам, че не са евтини в България, явно позастояват.
Виж целия пост
# 43
обичам всякакво сирене - и много миризливи, също.
жалко, че са ултра-калорични.
Виж целия пост
# 44
жалко, че са ултра-калорични.

Абсолютно  Tired Онзи ден купих масло и едно сирене и маслото беше с 85 процента масленост, а сиренето с 86  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия