Дометен сос и риба как?

  • 595
  • 7
Здравейте супер мами   chef, мн се извинявам ако повтарям такава тема, трябва ми рецепта за риба със доматен сос. Приятеля ми от няколко дена ми мрънка да му сготвя такова ядене. Ако някои знае някоя интересна рецепта ще се радвам ако ми отговори.
Виж целия пост
# 1
Натъркваш рибата(изчистена) със сол и черен пипер.На дъното на тавата слагаш олио,нарязан на шайби лук,прибавяш домати от консерва(обелени и леко пасирани) или настъргани пресни - количеството е колкото искаш,1 глава чесън на скилидки и 1-2- дафинови листа,отгоре слагаш рибата,върху рибата слагаш парченца масло и печеш покрито с фолио.Накрая махаш фолиото за да се позапече рибката за вид и готово.Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 2
Натъркваш рибата(изчистена) със сол,червен и черен пипер.На дъното на тавата слагаш олио,нарязан на шайби лук,прибавяш домати от консерва(обелени и леко пасирани) или настъргани пресни - количеството е колкото искаш,1 глава чесън на скилидки и 1-2- дафиниви листа,отгоре слагаш рибата,върху рибата слагаш парченца масло и печеш покрито с фолио.Накрая махаш фолиото за да се позапече рибката за вид и готово.Да ви е сладко!
Да, добра рецепта, особено ако в доматите сложиш за риба пълнен шаран с орехи  Wink
п.п. червен пипер на риба не слагам, не ми подхожда някак си  Blush
п.п. можеш да натъркаш рибата и с лимонов сок
Виж целия пост
# 3
Нареждаш рибата в тавата (на филета или на шайби, желателно е да е по-мазна, като скумрия например), поръсваш със сол, черен пипер, нарязан лук и заливаш с доматен сок. Печеш във фурната, докато рибата се стегне.
От тази по-лесна и мързелива рецепта не знам. А и няма как да се обърка.  Wink Laughing
Виж целия пост
# 4
Права си да грешката е моя   hahaha Червен пипер слагам на месо....Веднага ще го поправя...Благодаря ,че ми обърна внимание Камамбер    bouquet
Виж целия пост
# 5
И аз така я правя,но доматите и лука ги слагам в/у рибата и не я покривам с фолио.Колкото повече лук има,толкова по-вкусно става.Прибавят се  няколко зърна бахар и много малко вода или бяло вино/колкото половин кафена чаша/.Ако рибата е скумрия/препоръчвам ти я/ няма нужда да се реже на шайби,а направо се цепи по дължина.  chef
Виж целия пост
# 6
Значи със скумрия ще сготвя мерси за препораката  topsx.
Аз съм  Whistling начинаеща е готвенето тва с пълнетето
ми се струва че може само да взема да усерсемя работата  hahaha
Всички рецепти са мн хубави и лесни мерси мерси мерси   bouquet

Виж целия пост
# 7
Още сега си записвам рецептата за Никулден,надявам се и специална тема да има за тогава отворена Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия