Готварска печка-съвети, препоръки

  • 48 235
  • 63
# 30
аз се чудя защо никой не ми отговаря, а те и двете ми теми скрити тук Rolling Eyes


Не са ти скрити темите, нито има някакъв таен заговор специално с/у теб. Въпросите ти са където трябваше да бъдат на първо място.
Виж целия пост
# 31
Аспиратор, миялна, фурна и керамичени котлони са ми на Аристон.
Нямам оплаквания за сега.Хубавото е , че се почистват лесно ,дизйна им е модерен,работи се лесно....какво друго може да се иска
Виж целия пост
# 32
Индукционните котлони са по икономични от 40-60%.Загряват само ако разпознаят метала реагиращ на магнит,и загряват много по-бързо.Знам че са идеални за дом където има деца,защото не могат да се изгорят.В общи линии това съм разбрала аз за индукциона.
Виж целия пост
# 33
Вместо да се чудите кой е по-добър - индукционният или стъклокерамичният - направо си купете индукционен стъклокерамичен плот!  Peace
Виж целия пост
# 34
Вместо да се чудите кой е по-добър - индукционният или стъклокерамичният - направо си купете индукционен стъклокерамичен плот!  Peace
Твърдо  ЗА  Peace
Виж целия пост
# 35
И ако някой ми разясни разликата между керамичен и индукционен котлон, ще е много добре. Какви са предимствата, защо да предпочета едното, а не другото. Много ме терзае този проблем.
baibibi, виж какво намерих за индукционите:
"Индукционните плотове загряват по бързо дори и от газовите и са много безопасни.  Само зоната под съда се загрява като останалата част на съда е студена и може да бъде пипана.  Топлината се появява на дъното на съда и когато той бъде отстранен зоната е студена.
Гъвкави и практични
Индукционните плотове на Gorenje са толкова гъвкави, че може дори да предпазите млякото да не изкипи. Той е абсолютно подходящ и за неща, които се разтопяват бързо и загарят като например шоколад. Когато става дума за бързина при индукционния плот всичко става два пъти по бързо.  Най-икономичния плот който можете да си купите.  Ще съкратите времето за приготвяне на храната на половина и ще пестите енергия."

Сигурно важи не само за Горение Wink и не е много изчерпателно, но само на това попаднах сега.

Още нещо намерих:

"Индукционен стъклокерамичен плот

Това е система, която използва явлението индукция за да определи колко голямо да е загряваното петно на готварският плот. Чрез индукцията се загрява само тази част, която е под тенджерата или тигана така няма начин да имате загуби в затоплянето. Така се избягва и нуждата от различни по големина зони на загряване. Какъвто и по големина съд да сложите върху плочата то  заряваната площ е винаги равна на дъното. Като всъщност се загрява не плочата, а направо съда в който готвим."
Виж целия пост
# 36
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях, също така не е хубаво и да попада захар върху тях. Въпреки тези особености, това са си много добри котлони, лесни за почистване и бързо нагряващи.
Що се отнася до обикновените електрически котлони- трудни за почистване и по- бавно загряват.
Газови.. хм... Родителите ми имаха преди газова печка- фурна+ 2 котлона, а другите два бяха електрически. Наистина беше много полезна тази печка, но пък с тази газ бяхме постоянно нащрек- ако се случи да изпуска клапана на бутилката, мирише страшно много на газ.Постоянно трябва да мислиш дали си изключил клапана или не и тн... А наистина когато имаше режим на тока беше супер( мама не ни оставяше гладни), даже едно наше съседско приятелско семейство си готвеше вкъщи Simple Smile
Сега родителите ми са с печка AEG с керамични плотове на Gorenje мисля. Всичко си работи перфектно, а са с фурната от около 2 години.
Ние обаче решихме да си купим фурна на Electrolux.

Що се отнася до техниката- понякога е важна не точно марката, а откъде е купен уреда.... Защото има някакви "кучи" марки, които са много по- добри и издръжливи от някакви псевдо известни марки, сглобени в Китай.

Един колега миналия ден ми се оплакваше, че си бил купил преди 3 години печка и пералня Gorenje от фирмения им магазин.Уви и двете са се прецакали и той заяви, че повече такова прехвалено нещо няма да си вземе...

Така, че зарежете марките- коя по- хубава, коя не! Дано само да попаднем на качествени уреди Praynig
Виж целия пост
# 37
Здравейте! На нас също ни предстои закупуването на такъв уред.Проблемът ми е, че до сега не можахме да попаднем на кадърни консултанти. За това искам да се допитам до имащите вече фурна за вграждане пък и не само за вграждане.Със сигурност модела ще е за вграждане, обаче на всички етикети пише 6-8-10 програми и т.н.Моля който може да ми даде насоки кои функции са най-често използвани и какви е хубаво да има този уред.Предварително ви благодаря.Благодарение на вас си купиш съдомиялна с екстри които наистина са ми супер полезни.Надявам се да не допусна грешки и при избора на фурна.

Относно фурната за вграждане аз имам на WIRLPOOL от най - опростения модел. Много добре работи но образува голям конденз в шкафовете около нея , защото не е предвидено откъде да излиза парата която се образува при готвене. Затова смятам че по-новите модели ще са по-удачно направени, но когато я взехме исках просто фурна а не някакъв суперуред и не я избирах много.
Виж целия пост
# 38
Veti_d, благодаря за отговора! Като си включиш аспиратора пак ли се  получава конденз? Дано да се включят и други мами за да кажат как е при тях.
Виж целия пост
# 39
Твърдо съм ЗА индукционните котлони. Виждам, че предимствата вече са споменати, затова няма да се повтарям.
Виж целия пост
# 40
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях

7 години си слагам мокрите тенджери - нищо им няма на котлоните!  Simple Smile
Виж целия пост
# 41
при фурните важна информация е от къде се охлаждат.има варианти ,така че се мисли след това относно мястото и а ако е за нова правеща се кухня се казва на мебелистите ,че и някои от тях са боси по въпроса.
Виж целия пост
# 42
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях

7 години си слагам мокрите тенджери - нищо им няма на котлоните!  Simple Smile
И на моите така.
при фурните важна информация е от къде се охлаждат.има варианти ,така че се мисли след това относно мястото и а ако е за нова правеща се кухня се казва на мебелистите ,че и някои от тях са боси по въпроса.
Peace
Виж целия пост
# 43
Да, наистина трябва да се внимава с керамичните котлони- не трябва като са нагряти да се пръска вода или да се слага мокър съд върху тях

7 години си слагам мокрите тенджери - нищо им няма на котлоните!  Simple Smile

Хах Диди, ами така ни предупредиха от магазина- да не слагаме мокри съдове върху нагряти котлони. Но виж не съм пробвала наистина дали това е вярно Laughing
Виж целия пост
# 44
Честно казано и аз го чувам това , че предупреждават в магазините.Но моите уреди пристигнаха от Италия заедно с кухнята и много подробно се запознах с упътването - единственото нещо беше за захарта.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия