Нещо бързо и лесно от бутер тесто

  • 8 336
  • 25
Вчера бяхме на гости у майка ми и спретнахме набързо нещо като пастички от бутер тесто. Стават много бързо, лесни са за правене и са много вкусни.

Тестото се нарязва на правоъгълници и се прегъва на две, като горната част не застъпва напълно долната. Оставяте по едно кутре отстояние от ръба. Пече се до порозовяване. След като изстинат се поливат с горещ захарен сироп+ ванилия. Вече напоени и изстинали се гарнират с разбита суха сметана.

Виж целия пост
# 1
Изглежда супер и звучи лесно, мерси, ще се пробва   chef
Виж целия пост
# 2
Здравей _Пепи_!

Правя нещо подобно - наричам ги тригуни от бутер тесто, но слагам малко смелени орехи смесени със захар. Само че, ги прегъвам като тригуни. Другото е като при теб! Hug

А твоите изглеждат превъзходно! Поздравления!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Здравей _Пепи_!

Правя нещо подобно - наричам ги тригуни от бутер тесто, но слагам малко смелени орехи смесени със захар. Само че, ги прегъвам като тригуни. Другото е като при теб! Hug

А твоите изглеждат превъзходно! Поздравления!  bouquet
Вътре като плънка ли слагаш орехите ?
Изглежда супер вкусно и лесно !
Виж целия пост
# 4
Да, като плънка. Аз правя малки тригунки и слагам по половин чаена лъжичка от орехите.
Виж целия пост
# 5
natalyna, и аз правя бутер тригунки. Стават много вкусни. Но реших да споделя тази бърза и вкусна рецептичка с вас.  Hug
А за твоите красиви торти ще си поговорим в другата тема   bouquet
Виж целия пост
# 6
много вкуснички изглеждат Simple Smile
такова нещо до сега не съм правила
ще пробвам,,ще сложа като плънка обаче захар и канелка и орехи ,и ванилийка-
Виж целия пост
# 7
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Виж целия пост
# 8
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Както се прави сироп за баклава, като сложиш ванилия в него  Wink
Виж целия пост
# 9
Изглежда вкусно!
Виж целия пост
# 10
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Както се прави сироп за баклава, като сложиш ванилия в него  Wink
въпроса е че не знам как се прави Embarassed
Виж целия пост
# 11
И аз не знам как се прави захарен сироп  Embarassed
Ако може някой...да обясни  Confused

natalyna   тригуните ги печеш с орехите и после ги заливаш със сиропа ли?
Виж целия пост
# 12
Аз правя захарния сироп така: Слагам на котлона  вода- количеството определяш ти, оставяш я да заври, захар- количеството пак определяш ти, защото зависи колко сладко искаш да ти е.....мойте пропорции са 0.500мл вода-0.500гр захар- това са пропорциите за баклавата


Пепи пастичките изглеждат супер, мисля още тази вечер да направя...
Виж целия пост
# 13
Аз правя захарния сироп така: Слагам на котлона  вода- количеството определяш ти, оставяш я да заври, захар- количеството пак определяш ти, защото зависи колко сладко искаш да ти е.....мойте пропорции са 0.500мл вода-0.500гр захар- това са пропорциите за баклавата


Пепи пастичките изглеждат супер, мисля още тази вечер да направя...


И аз го правя така, прибавям и 1 ванилия.
Виж целия пост
# 14
Благодаря момичета;)
До сега не съм правила нищо сиропирано.Ще пробвам рецептичката;)
Виж целия пост
# 15
Сиропа се прави в съотношение 1:1 вода и захар. От завирането се засичат 15 мин. Това време му е достатъчно за да се сгъсти. ванилия се добавя за аромат.
Виж целия пост
# 16

natalyna   тригуните ги печеш с орехите и после ги заливаш със сиропа ли?


Да Амбър, с орехите ги пека - те са един вид плънка!

И не забравяйте - студен сладкиш се залива с топъл сироп или обратното!
Виж целия пост
# 17
благодаря за разясненията  bouquet, ще го пробвам тези дни сладкишчето!  chef
Виж целия пост
# 18
Ще пробвам-благодаря!
Виж целия пост
# 19
И аз ще пробвам. Изглежда ми вкусно а и бързо става. Мисля да сложа и орехи.  bouquet
Виж целия пост
# 20
Изглеждат  перфектно ,ще ги пробвам .Аз съм правила с бутер -тесто и лентички само ведбнъж преметнати като панделка ,запечени ,поръсени с пудра-захар .много мързеливо и вкусно .
Виж целия пост
# 21
  Ще ги направя непременно.
Виж целия пост
# 22
Благодаря станаха невероятни!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 23
Ох, Пепина, колко вкусно изглежда  Blush
Виж целия пост
# 24
Много ги обичам тези сладки
Виж целия пост
# 25
Ще се пробват задължително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия