Коледа идва!

  • 115 860
  • 1 001
# 420
Наталина, едно бързо питане за меденките Wink В тавичка ли ги печеш или в/у хартия за печена? И ако второто - намазняваш ли я или не? А относно бялата украса - проблем ли е суровият белтък?

Виж целия пост
# 421
Наталина, едно бързо питане за меденките Wink В тавичка ли ги печеш или в/у хартия за печена? И ако второто - намазняваш ли я или не? А относно бялата украса - проблем ли е суровият белтък?

Нарина, пека върху хартия - не я намазнявам! Peace
За белтъка - той е смесен с много захар, която действа като консервант, така че нищо му нява. Освен това той изсъхва буквално за минута. Друг е въпроса ако се страхуваш от използването на сурови яйца. Аз лично ползвам домашни и мия с оцет преди ползване, с яйца от магазина може би не бих опитала, защото не знам при какви условия са съхранявани.  Peace

Имам едно питане момичета. Глазурата за меденките ми май ще е пудра захар с мляко.Веднага ли да ги украся или глазурата да чака няколко дена преди коледа.

За глазурата с мляко бих препоръчала да изчакаш и украсиш преди Коледа, за да няма фалове! Peace
Виж целия пост
# 422
Такаа,да се отчета и аз.
Понеже имам сигурно 100 формички за сладки,но нямам такива големи като на Наталина,снощи накарах съпруга ми да ми направи от ламарина.То не бе рязане,огъване,то не бе чудо.Но сега си имам 6 големи форми-елха,къщичка,църква,подкова,люлеещо се конче и камбанка.
natalyna,моделите на всички съм ги взела от твоите меденки,надявам се да нямаш нищо против.В България наистина няма такива размери формички.
Сега направих и меденките на Джули ,и станаха страхотни.Ще почвам да ги украсявам.natalyna,пак от твоите ще гледам за украса.И да те питам нещо-намазах ги с яйцето и какаото-колко време ще съхнат,за да почвам да ги украсявам?
natalyna,благодаря много.  bouquet
Виж целия пост
# 423
Наталина ,какви фалове имаш предвид за глазурата с прясно мляко?
Нали и тя се прави с много захар...
Виж целия пост
# 424
Уна, няма проблем за това, че ще гледаш от моите - и аз съм се учила, като съм гледала други. Сега вече си измислям мотивите сама, но ако нещо ново видяно ми хареса, опитвам дали ще стане и при мен! Hug

Алекс, ами за белтъчната глазура знам, че издържа много дълго( аз вече бях писала - тук продават по панаирите украсени меденки с белтъчна глазура и трайността им е няколко месеца). За глазурата с мляко нямам наблюдения и затова казвам, че е по-добре да ги украси няколко дни преди Коледа. Теоретически захарта би трябвало да предпази от проблеми, но просто не знам! Peace
Виж целия пост
# 425
Аз мога да се изкажа по въпрса за глазурата с прясно мляко, тъй като напоследък ползвам нея заради детето. Препоръчвам да се направи поне 3-4 дни преди консумация, защото цветовете избледняват и украсата губи фасона си. Иначе сме ги хапвали и след по-дълъг престой, и сме оцелели  Mr. Green, тоест няма проблем  Wink.
Виж целия пост
# 426
Здравейте момичета!
Тази година за сега само чета...надявам се този уикенд да спретна нещо. Не мога просто да не похваля някой Simple Smile

Наталинче меденките са повече от прекрасни, а пък ти си много добър учител просто  Hug !!!    bouquet

Виж целия пост
# 427
 ooooh! Най-накрая се наканих да правя щолен/намерих рецепта, в която пише, че са нужни две седмици, за да отлежи/, но така и не можах да открия захаросани портокалови и лимонови корички  Confused Купих някакъв "чипс от ананас" от Била, но никак не ми вдъхва доверие.Вече съм смесила бадемите, стафидите и рома.  Praynig , дайте идея какво да добавя утре! Praynig
Виж целия пост
# 428
ФансиН някъде назада в тази тема или в тази за тортите имаше обяснение как да се захаросат коричките. Съжалявам,че не мога да съм по-конкретна. Дано се появи някой,който знае технологията.  Peace Не беше особено сложно,но не съм го запомнила точно.
Виж целия пост
# 429
ooooh! Най-накрая се наканих да правя щолен/намерих рецепта, в която пише, че са нужни две седмици, за да отлежи/, но така и не можах да открия захаросани портокалови и лимонови корички  Confused Купих някакъв "чипс от ананас" от Била, но никак не ми вдъхва доверие.Вече съм смесила бадемите, стафидите и рома.  Praynig , дайте идея какво да добавя утре! Praynig
Аз слагам сушени плодове .
В Метро има нарязани на малки кубчета .
Виж целия пост
# 430
Запис!
Виж целия пост
# 431
Наталина, благодаря  bouquet мисля,че разбрах за цилиндъра.
Тази Коледа в къщи ще се ядат само сладки по твоите рецепти.Ще изчакам още някой ден и ги почвам. Wink
Виж целия пост
# 432
Момичета,страхотни сте!Изчетох всичко и събрах много идеи.   bouquet
Записвам се в темата и ще я следя!
Виж целия пост
# 433
Явно не съм първата, която благославя Наталина!! Мила, колкото и да се възхищавам на твоята украса, не можах да ги докарам същите. Но май ще се пробвам пак. Само да ви кажа, че сложих 2/3 от захарта за меденките, защото у нас сладко не се яде много и станаха разкошни.
 
Виж целия пост
# 434
Atalanta - разкошни са!  bouquet

И аз всяка година се усъвършенствам:) Но не бяха толкова хубави като твоите първия път като ги правих! Wink
Да, верно е, че са сладки меденките, но ние точно така ги харесваме! Но който иска може да намали захарта разбира се!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия