Коледа идва!

  • 115 846
  • 1 001
# 405
Искам да попитам дали ще се получи хубаво, ако наръся топлите меденки с какао или пудра захар за украса? Някой да е пробвал? Досега не съм правила глазури и май не ми се експериментира, а цветните пръчици ми поомръзнаха.
Виж целия пост
# 406
Искам да попитам дали ще се получи хубаво, ако наръся топлите меденки с какао или пудра захар за украса? Някой да е пробвал? Досега не съм правила глазури и май не ми се експериментира, а цветните пръчици ми поомръзнаха.

а защо не пробваш да ги топнеш в разтопен шоколад? Аз не ги ръся с какао или пудра захар, защото след това всичко е засипано с тях Simple Smile
Виж целия пост
# 407
Искам да попитам дали ще се получи хубаво, ако наръся топлите меденки с какао или пудра захар за украса? Някой да е пробвал? Досега не съм правила глазури и май не ми се експериментира, а цветните пръчици ми поомръзнаха.

а защо не пробваш да ги топнеш в разтопен шоколад? Аз не ги ръся с какао или пудра захар, защото след това всичко е засипано с тях Simple Smile
Може  Thinking може да натопя само наполовина, както истинските меденки. Да знаеш каква е технологията? Топли меденки или студени меденки се топят? А и не знам после върху какво да ги оставям да изсъхнат, фолио ще свърши ли работа?
Виж целия пост
# 408
Здравейте на всички!

Аз направих вчера 3 вида коледните сладки- джинджифилови, ванилени кравайче и лицеровите сладки. Много благодаря за прекрасните рецепти   bouquet, станаха наистина много хубави и все още всичко мирише из вкъщи на тях. Та да ви попитам сега как да ги съхраня до Коледа? Срах ме е да не мухлясат или да се развалят, че вкъщи е топло 23 градуса и нямам хладно помещение къде да ги държа. Вие къде ги държите?
Виж целия пост
# 409
Казвам ти аз как ги правя: студени меденки ги топя в топъл разтопен шоколад, в който съм прибавила и малко масло. След това ги слагам на решетка / примерно от фурната/ и като изсъхне шоколадовата глазура ги прибирам в кутия.
Виж целия пост
# 410
Здравейте на всички!

Аз направих вчера 3 вида коледните сладки- джинджифилови, ванилени кравайче и лицеровите сладки. Много благодаря за прекрасните рецепти   bouquet, станаха наистина много хубави и все още всичко мирише из вкъщи на тях. Та да ви попитам сега как да ги съхраня до Коледа? Срах ме е да не мухлясат или да се развалят, че вкъщи е топло 23 градуса и нямам хладно помещение къде да ги държа. Вие къде ги държите?

Ако имаш място може и в хладилника в картонени кутии( аз ползвам такива от обувки - само застилам чиста хртия). Ако имаш тераса с шкафче може и там. И в коридора става - абе добре е да са на хладно място! Няма да мухлясат не се притеснявай! Ванилените кравайчета спокойно могат да се замразят, линцеровите също, но ако не си ги намазала - ако си ги намазала, няма да издържат до Коледа. Аз затова казах - мажат се 2-3 дни преди Коледа!

Ето и останалата част от меденките - половината се изядоха, като малкия си избираше само рисувани! Mr. Green

Виж целия пост
# 411
Направих коледните курабийки.
Наталина, изпълних точно рецептата, но стана малко твърдичко тестото и не можеше да се меси .
Продуктите ги теглих на кухненска електронна везна.
Прибавих му още едно яйце и стана идеално. Peace
Изглежда яйцата бяха малки .
Изпекох ги ,нито се разляха, нито се надуха много- станаха супер.
Сега идва трудното- украсата.
Моите формички са с изображения на животни и не зная с каква глазура да ги украсявам ,тъй като не се рисува произволно ,а трябва да следвам отпечатъка. Опитах с белтъчната, но не се получава.
Сега стапям шоколад ,дано се получи Praynig.
Някакви идеи?
Твоите са прекрасни, както винаги smile3501.
Виж целия пост
# 412
Леле, Натали много са красиви Heart Eyes. Признавам те и много ти се възхищавам, наистина си голяма майсторка.
Та за складките: сложила съм ги в картонена кутия както беше писала и сега ще ги пребира в хладилника. Мерси за съвета. Линцеровите не съм ги мазала още с мармалад това ще го свърша 1 седмица пре Коледа!

Виж целия пост
# 413
Алекс - намажи ги с шоколада, но с четчица(може и нова четка за рисуване) Остави да изсъхне и после с друг вид шоколад(значи ако основния ти е черен - с бял и обратното) направи очи, шарки, опашки и прочие!

mimozaw - добре си направила!

Благодаря ви за милите думи - просто за мен е удоволствие да се занимавам с такива неща!  bouquet
Виж целия пост
# 414
Ваниловите рохлички/кравайчета по рецептата на natalina стават бързо. Аз лично в 3.00 часа замесих тестото и в 8.00 вечерта в събота опекох рохличките в предварително загрята на 200'С фурна, мисля че за 5 мин./понеже е писала, че ако се прегорят стават твърди/. Веднага ги бутнах в 1 ч.ч. пудра захар + 3 пак.ванилова захар (д-р Йоткер)+1 ванилия.

!!! Да ви предупредя дозата е малко - поне за стандартите в къщи!!!

За това ще направя още 1 доза. поне се правят много лесно и бързо, много са крехки.
Допри върховете на палеца и средния пръст и образувай кръгче като "ОК". Толкова беше диаметъра на цилиндъра, рулото, масура...както искаш го наречи от който съм рязала кръгчета за рохлите. Ако ти е трудно това, представи си 1 щафета шпеков салам. Оформи тестото като щпеков салам и го нарежи на филийки/кръгчета.
natalinka, и ваниловите рохлички ли стават по-хубави с времето, защото директно опекани и оваляни в пудра захар бяха чудни???


Виж целия пост
# 415
natalinka, и ваниловите рохлички ли стават по-хубави с времето, защото директно опекани и оваляни в пудра захар бяха чудни???

Да и ваниловите стават по-крехки и вкусни!
Виж целия пост
# 416
Алекс - намажи ги с шоколада, но с четчица(може и нова четка за рисуване) Остави да изсъхне и после с друг вид шоколад(значи ако основния ти е черен - с бял и обратното) направи очи, шарки, опашки и прочие!

mimozaw - добре си направила!

Благодаря ви за милите думи - просто за мен е удоволствие да се занимавам с такива неща!  bouquet
Наталина ,направо ти чета мислите  Laughing.
В момента точно това правя -мажа ги с шоколад .
После ще пробвам да ги украся с една смес, за която бях забравила- пудра захар и прясно мляко.
Дано се получи Praynig, а на теб благодаря  Hug.
Виж целия пост
# 417
И аз сега зпекох меденките и ще чакам каката да се прибере да ги украсяваме заедно. Като са студени може ли да се украсят с белтъчна глазура или изпуснах вече члака? Тя нали не се пече?
И последно-и за меденките ли важи съхраняването в кутия в хладилника, че сега са ми в голямата йенска тенджера?
Виж целия пост
# 418
Сънчо или си ги припекла, или си ги разточила тънко и така се изпичат по-бързо. При мен са си меки. Peace

Благодаря. Май съм направила и двете, но нищо де - вкусни са. Имам ли шанс да омекнат или да забравя?
Виж целия пост
# 419
Имам едно питане момичета. Глазурата за меденките ми май ще е пудра захар с мляко.Веднага ли да ги украся или глазурата да чака няколко дена преди коледа.
Купих си снощи bowuuформички за сладки - има елхичка и звезда.
Има и едни малки фигурки който стават като ги гледам за декорация на торти с марципан Варна.
Ще гледам да ги снимам и да ги пусна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия