Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

  • 41 861
  • 294
# 15
Руми, формичките без шипинга newsm78 Защото нещо не се справям с Амазон-а Embarassed МОже да пробвам едни приятели ако си идват до БГ да донесат Grinning Но не знам струва ли си разликата. Тук, видях, че са 70 лв. в магазина на Кадемлия. Ако не е голяма разликата да не ги тероря хората Rolling Eyes

А исках да питам - спорад вас тортата "Династия" понася ли покритие? В смисъл ако някой тук я е правил стягат ли добре кремовете?
За Трюфел-а разбрах, че става, но да питам и за тази, че между двете се колебая. А ако някой ги е правил и ял и двете, може да ми сподели коя му се струва по-вкусна и защо Grinning
Много ще съм благодарна Hug
Виж целия пост
# 16
Асинка, 20 $  от сайта им
Дай линк за тая "Династия", не съм попадала на нея?

Пепи, търсих в Пикадили - нямат маршмелоуз  Sad Съжалявам, дано намериш!
Виж целия пост
# 17
Момичета, благодаря ви за отговорите за маршмелоуз.
Руми, на теб специално благодаря, че си се сетила за мен. Явно ще се опитвам да размотавам двуцветните, докато не ми пратят от някъде  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Здравейте дами!Понеже нямам никакъв опит в тортоправенето,ви моля за помощ.Става дума за марципан Варна,ще покривам пандишпанови платки с него ,но незнам ако покрия тортата от тази вечер дали до утре вечерта ще му стане нещо?Замесих го от днес в хладилника е в кесия както трябва ,но се притеснявам ,ако покрия тортата сега дали няма да пресъхне и да се цепи при рязане утре.Тортата ми трябва за утре вечерта.Моля за съвет  опитните кулинарки.
Виж целия пост
# 19
Пепи, само веднъж, в началото на лятото бях виждала в нашето ОМВ бели маршмелоуз със една много бледожълта ивица, която при разтопяването мисля че няма да повлияе особено на бялото. Провери във вашето ОМВ дали ги има, бяха в малки пакетчета.
Виж целия пост
# 20
запис Simple Smile
Виж целия пост
# 21
3ори мерси за инфото   bouquet  Още утре ако имам възможност ще отида да проверя  Wink
Виж целия пост
# 22
Наталина, идеята ти за въпросите е чудесна!!!
Обаче не мога да не отбележа, че коледните сладки на аватара ти са направо приказни!!! Shocked  bouquet
Виж целия пост
# 23
Здравейте дами!Понеже нямам никакъв опит в тортоправенето,ви моля за помощ.Става дума за марципан Варна,ще покривам пандишпанови платки с него ,но незнам ако покрия тортата от тази вечер дали до утре вечерта ще му стане нещо?Замесих го от днес в хладилника е в кесия както трябва ,но се притеснявам ,ако покрия тортата сега дали няма да пресъхне и да се цепи при рязане утре.
Нищо му няма до утре, слагай го смело, а ако искаш - мини го с четка със смес от мед и вода - стои по-лъскаво.
Виж целия пост
# 24
Благодаря ти много за отговора.И за малкият трик с меда и водата.Отивам да действам.
Виж целия пост
# 25
Ох, и аз се запалих покрай вашите красоти   Sad пък и нали си купих цяла кофа от това захарното тесто  Embarassed та сега трябва да я оползотворя.
Да, ама май ще имам нужда от вашата помощ  Embarassed Embarassed Embarassed
Баба ми има другата седмица рд и съм решила аз да й направя тортичката - и понеже съм начинаеща съм се спряла на двуетажна торта  Crazy - луда работа
Едната тортичка със сигурност ще я направя тортата с рула, че стана любима на мъжа ми, но ми се иска другата да е различна - и тук вече се затрудних  Embarassed Мислех си , да направя от тези пандишпанови блатове, ама с какъв крем да ги намажа, и да сиропирам ли блатовете  newsm78 Идея си нямам. Или пък ако вие се сещате за някоя по-лесничка тортичка, като за мен  Embarassed, която да е подходяща за целта, ще съм ви благодарна за помощта  Praynig
Сега ще оправям малката и после се заривам в темичките ви да търся тортички  Laughing
Виж целия пост
# 26
Пепи, виждала съм от тези бонбони и само бели, но бяха покрити с кокос, мисля че в Била ги гледах, потърси и такива.
Виж целия пост
# 27

Баба ми има другата седмица рд и съм решила аз да й направя тортичката - и понеже съм начинаеща съм се спряла на двуетажна торта  Crazy - луда работа
Едната тортичка със сигурност ще я направя тортата с рула, че стана любима на мъжа ми, но ми се иска другата да е различна - и тук вече се затрудних  Embarassed Мислех си , да направя от тези пандишпанови блатове, ама с какъв крем да ги намажа, и да сиропирам ли блатовете  newsm78

Според мен долната част не трябва да се сиропира,за да може да дьржи тежеста на втория етаж.
Мисля,че ще е най-добре ако са пандишпанови блатове и млечно-маслен крем-маслото стяга крема и не би трябвало да хльтне.Но най-добре е да се включат тези които са правили торта на 2 етажа-аз сама теоретично newsm78.Сещам се за Танита-тя имаше една розова на 2 етажа и мус от крема сирене,сметана и крем на Йоткер...
Виж целия пост
# 28
mama dobi, чак сега успявам да те поздравя за чудесната торта! Браво!
Виж целия пост
# 29

Баба ми има другата седмица рд и съм решила аз да й направя тортичката - и понеже съм начинаеща съм се спряла на двуетажна торта  Crazy - луда работа
Едната тортичка със сигурност ще я направя тортата с рула, че стана любима на мъжа ми, но ми се иска другата да е различна - и тук вече се затрудних  Embarassed Мислех си , да направя от тези пандишпанови блатове, ама с какъв крем да ги намажа, и да сиропирам ли блатовете  newsm78

Според мен долната част не трябва да се сиропира,за да може да дьржи тежеста на втория етаж.
Мисля,че ще е най-добре ако са пандишпанови блатове и млечно-маслен крем-маслото стяга крема и не би трябвало да хльтне.Но най-добре е да се включат тези които са правили торта на 2 етажа-аз сама теоретично newsm78.Сещам се за Танита-тя имаше една розова на 2 етажа и мус от крема сирене,сметана и крем на Йоткер...

Аз съм правила 2 и 3 етажни торти, винаги съм сиропирала всички етажи, но аз ползвам и подпори. По принцип така се прави, даже има схеми как се разполагат, забиват се в долния блат ( представляват най-обикновено дървени пръчици, просто са заоблени) и после се слага горния.
Правих и една без подпори- издържа си без проблем ( 2 етажна), а беше и доста тежка.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия