Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

  • 41 866
  • 294
# 30
А в БГ-то някой виждал ли е такива - не ми се ходи до Кадемлия - там би трябвало да има.
Tandoori, за подпорите разбрах, а горния етаж какво има като подложка - може пък да си приспособя нещо с подръчни материали...
Виж целия пост
# 31
А в БГ-то някой виждал ли е такива - не ми се ходи до Кадемлия - там би трябвало да има.
Tandoori, за подпорите разбрах, а горния етаж какво има като подложка - може пък да си приспособя нещо с подръчни материали...

Mеги, тук мадамите използват еднакви по дължина дървени шишчета - да речем около 10( и все пак зависи от диаметъра на горния етаж) и кръг от картон завит с прозрачно домакинско фолио!  Hug

Tandoori благодаря за похвалата за меденките, от майсторка като теб е много приятно да я получа!  bouquet
Виж целия пост
# 32
Правила съм голяяяяма двуетажна, със сиропирани блатове без подпори. Издържа 2 дена без да мръдне  Peace. между двата етажа слагам първо изрязан кръг от фолио за печене с диаметъра на горната торта и върху него изрязана картонена подложка за торта, върху която всъшност е вторият етаж. дано е ясно както го обясних...
Виж целия пост
# 33
Момичета, няколко странички назад бях питала дали в София има бели marshmellows и ако има къде (да поръчам на познати). Много лесно и бързо се работи с тях и на вкус са много приятни.[/color]


Ами виждала съм в Пикадили - там имаше изцяло бели, но с някакво покритие като кокос(нещо рошаво  Mr. Green) - не ги погледнах точно какви са. Иначе имаше също бели + розови, незавити - това беше някъде преди 2-3 месеца - мисля, че тези биха свършили по-добра работа. В момента не съм сигурна дали има.  Simple Smile
Виж целия пост
# 34
М_е_г_и, някъде в нета бях срещала, че в долния блат се набучват нещо като сламки. Режат се високи, колкото е долния блат, набождат се примерно 5 броя, отгоре се слага горната торта; горната торта е или върху дъно на тортена форма, или върху картонена подложка. Така може спокойно после да се махне горната част, или поне да се реже спокойно. А от долната просто се изваждат сламките. Ръбчето на горната може да се замаскира с каквото ти хрумне.
Аз съм си мислела, че ако се наложи да правя двуетажна торта, ще я направя точно така.
Виж целия пост
# 35
ПЕПИ  , за маршмелоуз бонбони проверете в бензиностанции ОМВ - там със сигурност продават- аз съм купувала.

АСИНКА , относно питането  за "трюфел" и "династия" - правих ги и двете . И от двете съм очарована , за което благодаря на момичетата , споделили рецептите с нас  bouquet
   А що се отнася до избора между тях двете - въпрос на вкус - повече или по-малко шоколад . Ако харесвате повече шоколад  , то торта "трюфел" е вашия избор.
   ОБАЧЕ   , дали торта " ДИНАСТИЯ" търпи покритие не мога да ти кажа - кремовете са си стегнати , но не знам как ще е с покритие- трябва да се пробва.Другия вариант е ако решиш  , че искаш точно тази торта  , то да добавиш желатин в основния крем за по-сигурно.... newsm78
Виж целия пост
# 36
В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант!
Направи ми впечатление, чеповечето пъти момичетата конкретизират захарните покрития с мляко (млечния марципан), притеснява ги точно млякото в тях. Затова може би е добре да се конкретизират въпроса и отговора.
Тези дни бях на рожден ден - гледах на тортата "с друго око" и набързо я  разгадах Simple Smile това се дължи изцяло на вас! много ми е кеф ) Вече получих и к-та на Уилтън, пазя си от един месец малко марципан Варна, само трябва да изключа компа, че да се поупражнявам   Grinning
Виж целия пост
# 37
В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант!
Направи ми впечатление, чеповечето пъти момичетата конкретизират захарните покрития с мляко, притеснява ги точно млякото в тях. Затова може би е добре да се конкретизират въпроса и отговора.

Aми казах - имах едно захарно тесто с мляко и издържа около 2 месеца(до тогава се изяде, де) нищо му нямаше. В кондензираното мляко има доста захар, която както казах действа като консервант. Затова и не съм уточнявала за кое покритие става въпрос. Peace
Виж целия пост
# 38
Вече получих и к-та на Уилтън, пазя си от един месец малко марципан Варна, само трябва да изключа компа, че да се поупражнявам   Grinning

Само да кажа, че е добре материала да е по-бързо съхнещ. Не че сВарна-та няма да стане, но направи предварително някакви подпори, за успее сместта да се втвърди и да получиш истински цветя.

С бавносъхнещата маса правих моя първи и засега последен опит с Уилтън и лалетата клюмваха  Cry :

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633108673085556250.jpg

Най-готини стават маргаритките  Simple Smile

ако искаш виж на втора страница как съмм подпирала цветята, за да поизсъхнат малко:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2105&AlbumId=5778& … rol_CurrentPage=2

Виж целия пост
# 39
Наталина, Зори благодаря. И аз си мислех за картонена подложка, но за по-сигурно да попитам. А дървените шишчета ми дойдоха наум още като видях подобните дето се продават.

Gushanka, благодаря и на теб. Общо взето идеята ми е известна - даже съм давала акъл няколко теми по-назад. Нали съм гледала много картинки. Интересуваше ме материала, от който е подложката. Все ми се въртеше в главата пластмасова плоскост, изрязана в съответната форма. Но в краен случай и картон става. Притесняваше ме, да не се намокри много от тортата картона и затова си мислех за пластмаса.
Виж целия пост
# 40

Само да кажа, че е добре материала да е по-бързо съхнещ. Не че сВарна-та няма да стане, но направи предварително някакви подпори, за успее сместта да се втвърди и да получиш истински цветя.

С бавносъхнещата маса правих моя първи и засега последен опит с Уилтън и лалетата клюмваха  Cry :


И аз съм съгласна с теб. Затова и не ми стават розите, клюмват бързо. Марципан варна съхне малко по-бързо от готовата маса (бавносъхнещата), но аз пак не се справих.
Виж целия пост
# 41
Но в краен случай и картон става. Притесняваше ме, да не се намокри много от тортата картона и затова си мислех за пластмаса.

Затова под картона слагаш фолио, едно за да не се подмокри картона (въпреки че от марципана едва ли ще се намокри), но няма и да залепне за долното покритие. А след като махнеш горния етаж, заедно с картонената му подложка, след това фолиото много лесно се отлепва от долия етаж  Peace.
Виж целия пост
# 42
Момичета,да питам и аз за торта ,,Династия,,.Отдавна съм и хвърлила око,а в началото на другия  месец мъжо има рожден ден и ми се ще да я направя.Искам да питам блатовете трябва ли да се сиропират?И черния шоколад за крема може ли да се замени с млечен?И последно-най отгоре ако я намажа със крем може ли върху него да се сложи шоколадова заливка? newsm78
Много ми се иска да изглежда така като тортичката на Мегиhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4156075
Виж целия пост
# 43
Зори, имах предвид да не се намокри от блата на горния етаж, ако се напои повече. И после да повреди марципановото покритие на долния етаж. Тук фолиото върши работа. То докато не пробва човек, има да се чуди...


Този път аз съм неразбралата - някой пусна ли рецепта за тази "Династия"... на търсачката излиза - Няма намерени резултати,  макар че само за тези 3 страници е спомената 5 пъти най-малко.
Виж целия пост
# 44
Момичета,да питам и аз заторта ,,Династия[/url]
  Май само аз съм се ангажирала да отговарям на въпросите за Династия Blush , моля ако има някой по-компетентен да сподели... Hug 
иначе:
Блатовете са от типа на торта Гараш и не е необходимо да се сиропират  - разбира се, ако държиш може да напоиш леко с ром или ликьор.
аз лично я правих с млечен шоколад и нямах проблем , така че  , пробвай и ти.
колкото до крема - втория е със шоколад и ако сложиш малко повече какао в последния пласт ,би могла да получиш шоколадовото покритие- останалото са шоколадови пръчици и шоколадови рози
дали го обясних добре newsm78  дано да си ме разбрала


п.с. торта Династия е от сайта на "Гответе с мен"    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1630.msg31229#msg31229
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия