Как се "отваря" кокосов орех?

  • 21 390
  • 10
Днес дъщеря ми купила кокосов орех,но.......
Как да го отворим и кое от него се яде/пие?????
Виж целия пост
# 1
На самия орех има 3 дупчици,само една от тях е куха и можеш да пъхнеш сламка и да изпиеш сока.Не винаги орехите са пресни обаче....ако ти накиселее изсипи го..После с нещо тежко го счупваш,махаш черупката и ядеш Laughing
Ако сокът е вкиснал може да остържеш вътрешния слой
Виж целия пост
# 2
След черупката има слой, който се бели лесно с нож.
Виж целия пост
# 3
   С ъглошлайф...не, бе, съвсем сериозно.И после стържеш с лъжица, ама да е по-остра по  ръбовете.
Виж целия пост
# 4
Това отвътре не е ли кокосово масло?

Можеш да си го настържеш на ситно ренде и ще получиш кокосови стърготини  Grinning . Можеш и да си го изсушиш, можеш да си го хрупаш, макар че е бая твърдо.
Виж целия пост
# 5
С чук!
Виж целия пост
# 6
В двата края можеш да се опиташ да го разцепиш.Или поне дупка да пробиеш,за да изтече течността.Вътрешната част много трудно се отделя.
Виж целия пост
# 7
много лесно Laughing
Виж целия пост
# 8
Аз ще добавя и с гвоздей. Постави гвоздея в една от трите дупчици отгоре и полсе чукай с чука. Като пробиеш слагаш една сламчица да си го пийнеш Simple Smile след това му удари още един здрав удар и го цепиш на две Simple Smile Може да си остържеш вътрешността на кокоса за стърготини, които да си ги запазиш за някой груг път или да си ги хааапнеш на момента:) е, мисля, че ще ти е забавно:) Успех!
Виж целия пост
# 9
Взимаш една чаша и излизаш на балкона. Намираш си един по здрав ръб и удряш силно кокоса в ръба  Mr. Green След като го пукнеш наливаш течността в чашата. Вътрешността я ползваш както ти се хареса. Можеш да я нарендиш и изсушиш например.
Виж целия пост
# 10
Моят мъж пробива с дрелка трите дупчици отгоре, изсипваме сока в чаша, а после увиваме ореха в кърпа и с чука отгоре. Сока е хубав, но и самият плод не е лош. Кората се бели лесно и с нож след като веднъж е счупен ореха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия