Най-прекрасната торта, която съм яла

  • 88 535
  • 261
# 225
karqna, и твоята торта звучи апетитно и лесно. Ще се пробва скоро.
Peace
Виж целия пост
# 226
тортата наистина е супер лесна и вкусна!
правих я вече 3 пъти! лекичко я промених - слагам 1 малка кофичка сметана от 250 гр и останалото е от гъстото гръцко цедено мляко в кутии, става малко по-лека и също много вкусна! Peace
благодаря за рецептата!  bouquet
  какво е това мляко?Продавли се в БГ? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 227
Дойде времето и аз да я направя тази торчичка Laughing
Преди малко я сложих в хладилника,довечера ще я украся с разноцветни кокосови стърготини и утре за именния ден на Валето като я представя  ще покажа снимки
Направих я по следния начин- с малко изменения
* 1 голяма сметана на Данон + 1 кисело мляко "На баба"
* 5-6 банана, вместо ананас/детето не обича други плодове ,освен банани ,а нали е за него Heart Eyes/ + няколко белени праскови от компот- всичко нарязано на дребно
* 2 кутии котешки езичета/от сините/ + пакет бисквити Роден край с масло/и аз много ги харесвам/;+ една кутия котешки езичета за украса отстрани ,като махна ринга на формата/ ще заприлича на Тирамису Crazy/
* Прибавих и кокосови стърготини към сместта + обилно количество настъргани с робота орехи/че да може да ги яде детето/
* Прибавих и 1/2 желатин на Д-р Йоткер с 1 каф. чаша сок от компота - това за по стегнат и представителен вид Laughing
....Ами на този етап това е от мен- сега ще чакам резултата и...ще се похваля
 Hug
Виж целия пост
# 228
М-м-м-м, чудесна торта стана! Благодаря за рецептата! Понеже и за и съпругът ми никак не обичаме кокоса и ананаса, настъргах отгоре черен шоколад, а вътре банан, вместо ананас и тортата е вече наполовина, едва издържа 7 часа в хладилника.
Виж целия пост
# 229
karqna ,дойде ред и на твоята торта Simple Smile.:




Стана разкошна  Peace.Само намалих малко количеството на захарта,че ми се стори доста и прибавих жълтъците в млечния крем,за да не са сурови.Отгоре я поръсих със смлени орехи.
Вкусът ми напомня на тортите,които майка ми е правила когато бях малка Heart Eyes.Много е приятна,благодаря за рецептата   bouquet.
Виж целия пост
# 230
Да ви покажа и моята торта "Шрек" за малкия ми именник днес
По -късно ще докладвам за вкуса- вида е м-м-м-м-м-м-м Hug
http://images23.snimka.bg/005129585-big.jpg
И на вкус е прекрасна- въпреки, че мисля задържително да я правя с поне едно пакетче желатин
Виж целия пост
# 231
Много добре изглеждат всички торти. Hug
Момичета, с цедено кисело мляко ще стане ли? newsm78
Вместо със заквасена сметана.
Виж целия пост
# 232
Чудесна торта...благодаря на авторката на рецептата, че я сподели. Вече е любима торта у нас.
Виж целия пост
# 233
karqna ,дойде ред и на твоята торта Simple Smile.:


Стана разкошна  Peace.Само намалих малко количеството на захарта,че ми се стори доста и прибавих жълтъците в млечния крем,за да не са сурови.Отгоре я поръсих със смлени орехи.
Вкусът ми напомня на тортите,които майка ми е правила когато бях малка Heart Eyes.Много е приятна,благодаря за рецептата   bouquet.
Hug Радвам се ,че  ви е харесала !
Виж целия пост
# 234

Най-прекрасната!!!  Grinning

Виж целия пост
# 235
labrex как стават тези розички отгоре  Embarassed
Виж целия пост
# 236
labrex как стават тези розички отгоре  Embarassed

От натурален шоколад Своге - разтопява се на водна баня, добавя се мед, оставя се да изстине и после си моделираш като с пластелин. И са вкусни за ядене.
Виж целия пост
# 237
labrex как стават тези розички отгоре  Embarassed

От натурален шоколад Своге - разтопява се на водна баня, добавя се мед, оставя се да изстине и после си моделираш като с пластелин. И са вкусни за ядене.
Колко шоколад и колко мед слагаш . Кажи малко повече подробности моля . Иначе и аз днес спретнах тортата , но утре ще кача снимки , че е още в хладилника .
Виж целия пост
# 238
Колко шоколад и колко мед слагаш . Кажи малко повече подробности моля . Иначе и аз днес спретнах тортата , но утре ще кача снимки , че е още в хладилника .

Малко наизуст го правих - първо разтопих половината шоколад с една чаена лъжичка мед, после и останалия с мъничко мед. Всъщност един шоколад от големите ми стигна за листата и розичките и дори остана. Като се разтопи, оставяш да изстине, ако стане много твърдо, леко го затопляш в ръце или го загряваш - аз използвах една печка-духалка, но много леко, да усетиш, че омеква. Слагаш между два листа фолио или в найлонов плик и разточваш с точилка. Махаш горния лист и вече с чашка режеш кръгчета и оформяш розичките. Понеже омеква бързо като се пипа, разрязах кръгчетата на половинки и така направих листенца на розичките. А иначе нормалният начин е на първа страница на темата за тортите, има снимки как се правят розички. А листата по тортата, сигурно знаеш - вземаш листенца, аз от китайската роза, защото ми беше подръка, измиваш, подсушаваш и с четчица или лъжичка нанасяш от опаковата страна на листото разтопен на водна баня шоколад. Нареждаш в чиния, слагаш я в хладилника и след малко отделяш зеленото листенце от втвърдения шоколад и ти остава шоколадовото.
Това е, не знам колко съм била ясна, ако има още нещо - питай.

А ако не ти се разправя с розичките или пък, не дай си боже, нещо не станат, направи си само от другите листенца. Като се пръснат по тортата пак е много красиво.

Ето ги отблизо:

Виж целия пост
# 239
Lucanka, благодаря за прекрасната рецепта   bouquet

мноооого вкусно, наистина не очаквах  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия