Сурови яйца - да или не?

  • 5 951
  • 29
# 15
Аз също не бих рискувала със сурови яйца, независимо от сезона или от това дали са домашни или не.
Виж целия пост
# 16
Аз не се притеснявам и ползвам сурови яйца. Имаш един вариант- отиди на сладкарската борса, забравих какъв и беше адреса в София, има тема тук във форума, потърси я. Та на тази борса продават гарантирани яйца, специялно за Тирамису и подобни, където се изисква употребата на сурови яйца. Мерси за рецептата, копирах си я.
Виж целия пост
# 17
АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ СУРОВИТЕ ЯЙЦА.........
Аз съм на същото мнение! Обичам разни сладки със сурови яйца, но вече съм ги отписала като вариант.
Виж целия пост
# 18
Аз пък не се притеснявам - яйцата се проверяват

Апропо, нали знаете, че и яйчения прах също не е застрахован срещу салмонелка - който не яде сурови яйца, да престане и с майонезата, и сладоледа
Виж целия пост
# 19
Сурови яйца и аз не смея да консумирам.
Виж целия пост
# 20
Аз пък не се притеснявам - яйцата се проверяват

Апропо, нали знаете, че и яйчения прах също не е застрахован срещу салмонелка - който не яде сурови яйца, да престане и с майонезата, и сладоледа
  Всъщност,не се препочъчва бременни да консумират майонезата,точно поради  причината - сурови яйца.
Виж целия пост
# 21
Категорично НЕ на суровите яйца.Освен че ги смятам за опасни, кремовете приготвени с тях имат супер гнусен вкус за мен.
Кое например има "супер гаден вкус"? Не мога да си представя. Крем от разбити на сняг белтъци? Крем за Тирамису?
А за мен няма по-хубава майонеза от домашно приготвената от сурови яйца и олио.
Но ако ползвам сурови яйца, само домашните от село.

Точно изброените от теб разбити на сняг белтъци, крем за Тирамису, майонеза според МОЯ вкус са супер гадни.
Виж целия пост
# 22
Видях няколко отговора нагоре, че консумирате сурови яйца само когато са домашни, та реших да ви предупредя, че именно домашните яйца са най-опасни сурови, тъй като при тях няма никакъв контрол и проверка за салмонела. И не се лъжете, че колкото са по-пресни, толкова по-гарантирани срещу салмонела, това няма нищо общо
Виж целия пост
# 23
Видях няколко отговора нагоре, че консумирате сурови яйца само когато са домашни, та реших да ви предупредя, че именно домашните яйца са най-опасни сурови, тъй като при тях няма никакъв контрол и проверка за салмонела. И не се лъжете, че колкото са по-пресни, толкова по-гарантирани срещу салмонела, това няма нищо общо
Но при условие, че кокошките не излизат извън заграденото им място в двора и нямад никакъв достъп до други домашни птици, мисля, че просто няма откъде да се заразят с такива болести. А освен това и курника редовно се пръска с разни препарати за унищожаване на евентуални бактерии.
Виж целия пост
# 24
Категорично НЕ на суровите яйца.Освен че ги смятам за опасни, кремовете приготвени с тях имат супер гнусен вкус за мен.
Кое например има "супер гаден вкус"? Не мога да си представя. Крем от разбити на сняг белтъци? Крем за Тирамису?
А за мен няма по-хубава майонеза от домашно приготвената от сурови яйца и олио.
Но ако ползвам сурови яйца, само домашните от село.

Точно изброените от теб разбити на сняг белтъци, крем за Тирамису, майонеза според МОЯ вкус са супер гадни.

       Joy Joy Joy
       О!Аз тези ги обичам!Но веднъж опитах домашен яйчен ликьор .......... !Щях да повърна още на първата глътка! Sick Sick Sick
Виж целия пост
# 25
В домашна обстановка ме е страх да приготвям десерти със сурови яйца,но на работа не .
Приготвяме някои десерти със суров белтък разбит на сняг ,но там яйцата предварително се поставят за определено време в
специален разтвор.
Виж целия пост
# 26
Я, Дими, издай малко повече от кухнята, моля
Виж целия пост
# 27
Благодаря на всички за отговорите.  Hug

Така или иначе направих тортата, но както писах по-горе, замених яйцата с течна готварска сметана и прясно мляко. Също става много хубава, почти не се долавя разликата. Така че, ако рецептата ви допада, действайте смело и без яйца.

А що се отнася до домашни яйца и според мен те са по-опасни, от тези от птицефермите. Но това си е мое мнение.  Peace
Виж целия пост
# 28
Един от любимите ми сладкиши е с глазура, в която има сурови желтъци. От години не смея да го направя, шубе ме е. Tired
Виж целия пост
# 29
АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ СУРОВИТЕ ЯЙЦА.........
И аз  Naughty
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия