Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пюрета

  • 484
  • 4
Току що се връщаме от педито и съм много объркана. Каза  когато бебчо направи 3 мес.(това е другата седмица) да започнем да даваме плодови пюрета по малко сутрин и следобед и картофено пюре на обяд. Плодовите - добре, ама за картофено знам че се дава по нататък. Вие кога дадохте за първи път?
П.С. : Бебчо е на изкуствено хранене и има запек и тя се надява от това да му се регулира стомахчето.
Виж целия пост
# 1
Захраних сина си на 5 мес. и 3 дни с пюре от моркови. После хапна моркови+ ябълка, а вчера и днес яде ранни моркови+картофи на Хипп. Единствената разлика е, че изпражненията му станаха по-твърди. Като изключим личната ми позиция, че ви е рано за захранване, това, което ме смущава в препоръките на твоето педи, е да даваш едноврменно плодово (сутрин и следобед) и зеленчуково (на обед) пюре. Придържам се към мнението, че храните трябва да се въвеждат една по една и да се следят внимателно реакциите на бебо към тях.
Виж целия пост
# 2
Таня я захраних с плодови от третия месец. Смесени с мляко в шишето. Според мен, ако имате запек наистина ще помогнат - круши, тиква... помагат. Зеленчукови обаче започнах на 4. МИсля, че е рано за картофено пюре и нямя нужда.. как сте с килограмите ? да не би да иска умишлено да дава въглехидрати ?
Виж целия пост
# 3
Аз захраних Ради по-късно, 4.5 месеца, първо със зеленчуково пюре - картофено, и картофи с морков. А в 5-тия с плодови, смесени с млякото като следобедна закуска, като постепенно увеличавах пюрето, а намалявах млякото, докато минахме само на пюре към 7-я месец. Не съм съгласна, че първо трябва да се дават плодовите пюрета задължително. Ради нямаше проблеми със зеленчуковите, но от плодовите получи колики, та до 7-я месец давах с плодовото пюре и капки САБ симплекс. Мене също ми е странно, че педиатърката ви е предложила да захранваш едновременно с плодове и зеленчуци, но явно нея това не я притеснява. Мнението на нашата беше, че между захранванията с различни храни трябвада има период на поне 2 седмици адаптация.
Виж целия пост
# 4
Точно картофеното пюре едва ли ще оправи запека  Wink . Доколкото знам със зеленчуково се захранва най-рано 4 мес. Аз започнах да захранвам с плодово през 3мес., по съвет на педиатърката, зеленчуково дадох 4мес., каша 5мес., но беше голяма мъка, бебето не искаше, аз го карах, направо ми се ревеше. По-късно чак прочетох за късното захранване и умрях от яд как съм се мъчила и себе си и детето, но уви. Но ти опитай с плодови пюренца, те могат наистина добре да повлияят на запека (разхлабват сливи, круши, кайсии).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия