Идва Бъдни вечер....Да обменим опит с менюто...

  • 16 614
  • 160
# 60
Аз лично две години подред правя сърмичките по рецептата на Зори, и съм очарована.Иска ми се нещо да разнообразя тази година, но тези сърмички за нищо на света ...
Ще споделиш ли рецептата на тези сърмички, че нещо не я откривам Simple Smile
Виж целия пост
# 61
Пълнените чушки, за да задоволя антивегетарианците у дома  /мъжете, де/, ги пълня с много гъби и лук, ориз /от сърмите /, боб, стафиди и грах. Стават много шарени, а и много вкусни. Цяла година ги чакат с нетърпение.
Правя баница с праз, тиквеник, боб в гърне, сърми, питка с пара, печена тиква, ошаф, плодове, зелева чорба с праз и червен пипер, трушия, мед.
Като правя сърмите, пълня половината с постна плънка, а другата половина с кайма- така за Коледа са готови месните, не ги варя заедно, естествено  chef.
Виж целия пост
# 62
И ние обожаваме бъдни вечер
1 ошаф
2 плодове
3 боб в гърне
4 ядки
5 щтрудел
6 тиквеник
7 чушки с ориз и боб
8 сърмизелеви и лозови
9ракия греена и вино
10  мед
11 питка с паричка
12  тиквеник и баница със сирене
и задължително в купичка чесън смян и малко вода и сол става супер с т опла питка и да се топи Peace
Виж целия пост
# 63
Боб, зелеви сърми, пълнени чушки, сушени  плодове, содена питка, някаква зимна салата- кьопоолу или домати с лук, туршия, сушени плодове.
На масата винаги слагаме купа с жито и една свещ вътре, чесън, лук, орехи...
Обичам класическата трапеза за този празник.
Виж целия пост
# 64
Привет, дами  bouquet
нашето меню ще е :
1. пълнени сухи чушки с боб и орехи
2. сармички
3. содена питка с късмети
4. баница със сирене
5. тиквеник
6. ошав
7. туршия
до 11 ще допълня с вино, ядки, чесън.
Само тази баница със сирене, май не е за тука  newsm78
Виж целия пост
# 65
Привет, дами  bouquet
нашето меню ще е :
1. пълнени сухи чушки с боб и орехи
2. сармички
3. содена питка с късмети
4. баница със сирене
5. тиквеник
6. ошав
7. туршия
до 11 ще допълня с вино, ядки, чесън.
Само тази баница със сирене, май не е за тука  newsm78

Твърдо не е за тук - със сирене и най-вероятно и яйца има и масло.......това са блажни храни, а не постни........при нас баниците са тиквеник и щрудел (с ябълки)
Виж целия пост
# 66
Миналата година бях ужасно доволна от постната капама и смятам и тази година да повторя - така накуп ми се готвят 4-5 ястия. Капамата е просто събрано в един гювеч това, което човек и иначе прави - сарми с ориз, гъби и стафиди; сарми с боб; сухи чушки с боб (плънката е различна от тази на сармите, но боба се вари заедно и за двете неща); сухи чушки с ориз; чушки с праз. Всичкото се реди на редове, като след всеки ред се слага кисело зеле - така и зелето е готово (мисля тази година да сложа и по някоя синя слива от ошаф, сигурно ще придаде интересен аромат. Отделно от боба остава за бобена чорба. Нататък - ошаф, мед, питка, плодове, червено вино, ядки. Майка ми сигурно ще направи и тиквеник или щрудел.
Празът с доматен сок е свежа идея - и аз благодаря Grinning
Виж целия пост
# 67
Ние правим и една много вкусна разядка. Счукани орехи и счукан чесън се объркват с малко водичка, сол, оцет и олио.
Виж целия пост
# 68
Ние правим и една много вкусна разядка. Счукани орехи и счукан чесън се объркват с малко водичка, сол, оцет и олио.
Мдааа,ние му викаме хайвер от орехи...И ние ще правим такова...
Виж целия пост
# 69
Ние правим и една много вкусна разядка. Счукани орехи и счукан чесън се объркват с малко водичка, сол, оцет и олио.
Мдааа,ние му викаме хайвер от орехи...И ние ще правим такова...
и ние ама никой не го яде освен майка ми
Виж целия пост
# 70
Ние правим и една много вкусна разядка. Счукани орехи и счукан чесън се объркват с малко водичка, сол, оцет и олио.
Мдааа,ние му викаме хайвер от орехи...И ние ще правим такова...
и ние ама никой не го яде освен майка ми
Щооо? Не ви ли харесва?Защо го правите тогава?  newsm78 Ние пък умираме за него..много ни е вкусно.Даже когато не е пости му слагаме 1-2 с.л. кисело мляко вместо вода и ставаааа......МММММММ.
Виж целия пост
# 71
Ние правим и една много вкусна разядка. Счукани орехи и счукан чесън се объркват с малко водичка, сол, оцет и олио.
Мдааа,ние му викаме хайвер от орехи...И ние ще правим такова...
и ние ама никой не го яде освен майка ми
Щооо? Не ви ли харесва?Защо го правите тогава?  newsm78 Ние пък умираме за него..много ни е вкусно.Даже когато не е пости му слагаме 1-2 с.л. кисело мляко вместо вода и ставаааа......МММММММ.
МИ на мен орехите не ми харесват  и на мъж ми така повече харесва чесън с малко водичка сол и оцет и става много добре да се топи с топъл хляб Rolling Eyes Embarassed
Виж целия пост
# 72
МИ на мен орехите не ми харесват  и на мъж ми така повече харесва чесън с малко водичка сол и оцет и става много добре да се топи с топъл хляб Rolling Eyes Embarassed
Аааа виж нещо позабравено видях аз в твоето мненийце.Охааа,това ще го направим за бъдни вечер...ще върви страхотно със питката.Ееее МНОГО ти благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 73
Ние правим и една много вкусна разядка. Счукани орехи и счукан чесън се объркват с малко водичка, сол, оцет и олио.
Мдааа,ние му викаме хайвер от орехи...И ние ще правим такова...
Ние пък му казваме онова с орехите и чесъна  hahaha  МНого вкусно става, като се сложи водичка или кисело мляко и хляб и става като пастет едно такова и е супер вкусно, ммммм Mr. Green Става и за топене с хляб. Само че много орехи иска и чупенето еее ужас ooooh!
Виж целия пост
# 74
          Докато живяхме със свекърва ми приготвяхме- пържоли, но откакто се отделихме спазваме традицията /от миналата година/. Мъжът ми има рожден ден на 24.12 и свекито нямало да го храни с прости манджи на празника му. За меню съм измислила:
          1. туршия
          2. кьополу
          3. бобена салата
          4. сърми с ориз лук моркови гъби и грах
          5. пълнени чушки с боб
          6. питка с паричка
          7. сушени плодове
          8. плодове
          9. и в дървена купа слагам, ядки, лук, орехи и чесън
       За Коледа ще приготвя най-вкусните пържоли, за да го умилостивя малко и пак да ме обича. Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия