И Нова Година наближава...

  • 17 214
  • 142
# 105
Имам питане за солени еклери - с какви салати освен руска могат да се пълнят?
Виж целия пост
# 106
кар4ита,аз правя тиквеника така:

НАстъргвам тиква и слагам в нея захар,орехи,канела и олио малко.После хващам две кори помежду им намазни с олио,прегъвам ги на 4 слагам плънката и завивам на рулца.Редя ги в тавичка,може да се посоли със кристална захар преди печене.А загъването на корите може да стане по всякакъв начин,не само това което казвам и пак става Peace
Виж целия пост
# 107
Имам питане за солени еклери - с какви салати освен руска могат да се пълнят?
с пикантна стават добре - крема сирене, червен пипер, една идея лют пипер, сол, черен пипер по желание и чесън, ако е много твърдо малко майонеза и разбиваш  Peace
Виж целия пост
# 108
Берина, благодаря ти за страхотните рецепти!   bouquet сега ходих да търся пилешка кайма, но не намерих, май пръстчетата ще правя, че имам телешка  Peace
Виж целия пост
# 109
Шеки тази галерия е специално за теб Simple Smile
simplyaven и аз си мислех за пикантна - само дано не се намокри много тестото на еклерчето.
Виж целия пост
# 110
И моята пълнена пуйка е  готова!   chef /след 3ч.печене/ На вид иглежда страхотно,довечера ще разберем справила ли съм се,че ми е за сефте.. Rolling Eyes Плънката е от ориз,гъби,праз,лук и подправки.Канапето е от кисело зеле,а отгоре поръсих с подправка за пиле.Догодина мъжлето поръча да я напълня с пържоли,ама така си говори щото още не е опитал тази. Mr. Green
Виж целия пост
# 111
Шеки тази галерия е специално за теб Simple Smile
simplyaven и аз си мислех за пикантна - само дано не се намокри много тестото на еклерчето.

тц, тя е по-суха от руската даже  Peace вземи си котидж чийз и го остави да се изцеди, аз така го изцедих за снежанката за снежния човек и доста е стегнала вече  Simple Smile

аз направих часовника, снимах го и батериите паднаха  #2gunfire утре ще ви го покажа, стана гигантски  Laughing утре ще направя снежния човек, че не съм измислила в какво да разположа обемистото му тяло  Joy
Виж целия пост
# 112
Аз взех извара за пикантната Simple Smile дано да са ОК.
Вече имаме руска, снежанка, чушки с чесън и оцет, бобена салата - смилянски боб, яйчена салата, картофена салата. Като приспя малкото човече продължавам. Част от салатите ще сервирам като пълнени доматчета, ако остане време ще направя и солени еклери в които също ще има разнообразие на салати, ще има кьополу, пикантна салата, пастет от извара и печени чушки, взела съм и доматчета за гъбки ама дали ще стигна до тях ще видим.
Виж целия пост
# 113
Сега обръщам внимание на темата.
simplyaven, ако държиш да имаш гювеч, може да си купиш Slow cooker. На същият принцип са и вършат чудна работа. Аз си купих такъв за Капамата, която правих за Коледа.

Иначе измислих най-сетне какво да правя за Нова година и някои вече са готови:

- сух таратор
- бяла лютеница
- разбит тарама хайвер
- ролца от раци с царевица и майонеза
- яйчна салата
- зелена салата
- пилешко с ананас
- картофена салата, която е под въпрос, защото още се чудя какво да е за основно.
Ако правя това телешко:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237184.msg5967245#msg5967245
отпадат.

Десертът ще е тази торта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242823.0
Виж целия пост
# 114
Шеки тази галерия е специално за теб Simple Smile
[
 Страхотни неща  bouquet! Очите ми останаха в галерията .... . Е, аз мога по тези идеи, да се пробвам,  да си подредя платото с мезета по-така ... , иначе за пиленца и тем подобни красоти  мога само да мечтая .. Simple Smile
Виж целия пост
# 115
Ние ще сме на гости и всеки ще донесе по нещичко  Simple Smile Аз ще правя пълнено контрафиле  Grinning
Виж целия пост
# 116
И ние ще сме на гости. Ще носим салатите и баницата. Правя следните салатки-броколи с топено сирене и чеснов сос , бобена салата, редена(стъргана)руска, картофена с ролца от раци. Animal Pig
Виж целия пост
# 117
... пълнени печени чушки със синьо сирене и сметана ...
Фукла, как точно ги правиш тези чушки?
Виж целия пост
# 118
Валя, настъргвам 150-200 гр. синьо сирене, смесвам хубаво с една малка заквасена сметана. Добавям и малко чесън на прах и копър и пълня чушките. Аз ползвам едни страхотни червени чушки в малки буркани, Албена или нещо такова се казват, от Била ги купувам. Те са по-малки от стандартните и имат много фин вкус. Стават страхотни.
Виж целия пост
# 119
Аз взех извара за пикантната Simple Smile дано да са ОК.

къде я намираш и как се казва? аз съм търсила, но нещо не успявам да я открия  newsm78 иначе количеството салати и предястия, с които си се справила досега направо ме удари в земята  Crazy

Сега обръщам внимание на темата.
simplyaven, ако държиш да имаш гювеч, може да си купиш Slow cooker. На същият принцип са и вършат чудна работа. Аз си купих такъв за Капамата, която правих за Коледа.


благодаря Вери, не съм се сетила   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия