Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 354
  • 293
# 120
Здравейте, имам един много тъп въпрос и се надявам да ми отговорите.

Въпроса ми е за външните бишкоти. Как да ги направя? Редят се изправени в тортената форма или след като се извади от формата, сиропират ли се бишкотите или са сухи?
Надявам се да сте ме разбрали.

Аз процедирах така - наредих бишкотите около стената на формата, като лекичко ги топнах в мляко с идеята да позалепнат по стените и по-лесно да стоят изправени/обаче дори и това ги омекоти доста и позастраши цялостта на тортата, та следващия път наистина ще ги топя или за секунда или хич/ и после изсипах пълнежа.

Bambinkamalinka,   bouquet за сайтовете, намерих нещо, което отдавна ми се въртеше из главата в швейцарския!
Виж целия пост
# 121
Tandoori ще си повторя въпроса, защото явно не си го видяла Praynig

Този фондан готов ли е , или ти го прави? И ако си го правила сподели как  bouquet

Мимито, извинявай, наистина съм го пропуснала! Аз напоследък влизам за доста кратко, ама се старая да е всеки ден Simple Smile

Не, не съм го правила аз фондана. Купен е, аз само му добавих бадемова есенция и имаше вкус на бадемов марципан  Laughing
Нямах време за съжаление да правя мои собствен, понеже същия ден бях и на работа и правих и сладки  Laughing

Емси, мисля, че това с костенурките Нинджа си е обикновен трансфер ( в началото на темата на първа страница има инфо как се прави), просто е намазан с нещо отгоре за лъскавина.  Peace
Виж целия пост
# 122
Tandoori мерси за отговора  bouquet

А иначе кой фондан от тези на първа страница да си спретна?

Преди време гледах в един сладкарски цех поливаха тортите с нещо течно като боза гъсто и снежно бяло. Ставаше страхотно покритието. Отдоло имаше някакъв крем. Има ли някой идеи какво е било това нещо и в домашни условия може ли да се спретне?
Виж целия пост
# 123
Tandoori мерси за отговора  bouquet

А иначе кой фондан от тези на първа страница да си спретна?

Преди време гледах в един сладкарски цех поливаха тортите с нещо течно като боза гъсто и снежно бяло. Ставаше страхотно покритието. Отдоло имаше някакъв крем. Има ли някой идеи какво е било това нещо и в домашни условия може ли да се спретне?

Това е течен фондан! Аз още не съм правила, но съм виждала как се прави. Ще ти потърся някъде рецепта точно как се прави и ще пусна, ама не знам кога, че следващите 2 дни ми е ужас.
Виж целия пост
# 124
Моля да ме извините ако някой се повтаря

http://www.tijdvoortaart.nl/
http://home.quicknet.nl/qn/prive/rc.bos/nl/
http://www.home.versatel.nl/michan.kos/voorbeeld.html


http://www.freewebs.com/queeniescakes/
http://www.dekoekjesfee.be/

http://www.tartacadabra.nl/
http://www.felicitaartjes.nl/
http://home.hetnet.nl/~susannevansetten/Explorer.html

http://www.taartenvanpetra.nl/kindertaarten.html
http://www.taartenvanminke.nl/
http://www.aboutthecake.com/cakegallery.htm
Виж целия пост
# 125
Момичета  има  още килограм и половина бързосъхнеща маса която е свободна -има ли желаещи ?
   Иска ми се утре да я поръчам  Peace
Виж целия пост
# 126
Аз я искам Simple Smile
Виж целия пост
# 127
Bambinkamalinka,
Чудесни линкове-благодаря  bouquet В един от тях си  харесах ето тези рисувани торти.
 
Ще се пробвам някой път,само трябва да разузная по-подробно технологията,иначе с рисуването няма да има проблем.Може би някоя от вас знае повече за тази техника?
Виж целия пост
# 128
Здравейте!
Включвам се да покажа вчерашната торта, която правих:





Покрита е с готова моделираща маса, вътре е какаови блатове+ганаш+банан.  Simple Smile Цветовете на втората снимка са най-реални.
Виж целия пост
# 129
Gushanka, страхотна тортичка и цветовете са много хубави.
Виж целия пост
# 130
Емси, мисля, че това с костенурките Нинджа си е обикновен трансфер ( в началото на темата на първа страница има инфо как се прави), просто е намазан с нещо отгоре за лъскавина.  Peace

Не се бях сетила, че може да е обикновен трансфер, иначе знам как се прави,  дори сега се мъча над един дядо Коледа, но нещо шоколада ми стяга много бързо във фунийката и не мога да изкарам нищо през нея колкото и да разширявам отвора. newsm78 Ще взема да добавя олио вместо масло. Thinking
А иначе това отгоре - желето съм го виждала да го продават в сладкарските магазини, затова си мислех, че с него запълват фигурата. А и майка работи в един сладкарски цех и каза, че при тях така ги правят. За съжаление не съм опитвала такава торта, тогава със сигурност ще се разбере технологията. Mr. Green

Гушанка, тортата е много красива и нежна!
Виж целия пост
# 131
Здравейте, имам един много тъп въпрос и се надявам да ми отговорите.
Ще правя торта Тирамису с бишкоти. Искам да изглежда като кошничка, т.е. с изправени бишкоти отвън и с вързана панделка.
Въпроса ми е за външните бишкоти. Как да ги направя? Редят се изправени в тортената форма или след като се извади от формата, сиропират ли се бишкотите или са сухи?
Надявам се да сте ме разбрали.
Ако може да я издокарам така ще е супер: http://images.natalyna.multiply.com/image/3/photos/18/500x500/56 … dmKZpLWTjUfiofmUA



Здравей veskata!

Извинявам се, сега видях въпроса ти.
Аз не сиропирам бишкотите, иначе формата се разваля. Нареждам ги преди да започна да нареждам пластовете. После процедирам както обикновено. Оставям да се стегне и после свалям формата и завързвам с панделка.
Виж целия пост
# 132
Gushanka невероятна торта! Страхотно изглежда и сигурно е мнооого вкусна Mr. Green А откъде се копува готова моделираща маса? Помагайте!
И да се оплача... пробвах вчера за първи път да правя марципан Ваарна, сварих по указания начин тестото, т.е. водата, маслото и брашното, то стана за минута две... разтлах го върху плочките на кухненския плот, че бяха най-студени. Чаках поне час да изстине... изсипах пудрата захар отгоре и започнах бързо да го омесвам. започна да лепка, страшна работа, добавих още малко пудра захар /пресята беше/, но си остана в такова лепкаво нещо, което с триста зора едва прехвърлих в едно пликче и го сложих в хладилника. Днес сутринта като го пипнах беше с една идея по-твърдо, ама... както и да го гледам си мисля, че трябва да е доооста по-твърдо, за да може да се моделира. Какво ще ме посъветвате. Ако не стане за моделиране какво да я правя тази смес... да прибавя освен още малко брашно и да изпека тънък блат все едно бисквитен и ще го натруша евентуално за чийз кейк Thinking
Виж целия пост
# 133
Вчера спретнах една малка торта Барби, малко късокрака дори  Wink -



Роклята е от смес за сладък салам - идея, която отдавна ми се върти в главата и се оказа сполучлива....


Тоалетът щеше да е в бели и червени воланчета, но при оцветяването на масата получих много готино ефекта с преливането на цветовете


(сори, не съм запомнила термина....преди 3-4 теми имаше видео как се прави, бях го изгледала и забравила, но именно докато оцветявах се сетих за него.....) и реших да го използвам......И така стана шарена Барби  Simple Smile

ina.gg
кажи с какви мерки си работила?
правилно ли разбирам, че си сложила заедно водата, маслото и брашното? по-правилно е първо водата и мазнината да кипнат, след което съда се дърпа от огъня, изсипва се наведнъж брашното и се бърка енергично до пълното поемане на брашното......
А може и захарта да е била кофти.......


Виж целия пост
# 134
Taneto , страхотна барби се е получила. Използвах рецепта за марципан варна на МЕГИ ако не се лъжа беше от първия постинг. Първо кипнах водата с маслото и докато е на котлона прибавих брашното нали трябва да стане като парено тесто... как ще прибавяме брашното след като сме махнали от котлона Thinking А пудрата захра беше най-хубавата в магазина. Моля те, кажи как направи това красиво покритие. Прати ми рецептата на лична.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия